×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Sylvia won veel geld in de Postcode Loterij

Sylvia won veel geld in de Postcode Loterij
23.12.2015 - Redactie Vriendin

‘Ik won een ton! Die prijs heeft ons gered’


Nadat hun strandtent tot de grond toe was afgebrand, waren Sylvia (56) en Kees (62) de wanhoop nabij. De uitkering van de verzekering was lang niet voldoende om uit de financiële zorgen te komen. Dus de ton die Sylvia won, kwam precies op het juiste moment.“Wat een opluchting!”

Sylvia: “Midden in de nacht ging de telefoon. ‘Jullie pand staat in lichterlaaie!’ riep de eigenaar van de strandtent naast de onze. We konden het nauwelijks geloven. ‘Hoe kan dat nou?’, zeiden we tegen elkaar. Het ging al een tijdje niet goed met mijn demen­ terende moeder, ik verwachtte dus wel een nachtelijk telefoontje van het verzorgings­ tehuis. Maar zoiets? We hadden dit bedrijf al zo lang en er was nog nooit iets gebeurd. Het Beachcenter aan het Oostvoornse Meer was ons leven. Mijn man is in 1984 als kleine ondernemer begonnen met een surfschool. Daar hebben wij elkaar ontmoet. In 1999 breidden we het bedrijf uit met een restaurant, later kwamen er vakantiehuisjes bij. We hebben veel mooie herinneringen aan dat pand. Mijn man heeft grote delen zelf gebouwd. Ik heb met veel zorg alles ingericht. Onze drie kinderen zijn er opgegroeid, mijn dochter is er zelfs getrouwd. De laatste jaren waren we voorzichtig afscheid aan het nemen. De surfschool hadden we een tijd geleden al verkocht en sinds 2013 hadden we een huurder die het restaurant voor ons wilde runnen. Wij werden immers ook een dagje ouder en waren het zware horeca­ leven een beetje beu. Ons plan was om ons met name te richten op de verhuur van de vakantiehuisjes, en dan voorzichtig af te bouwen naar ons pensioen. Maar dat liep helaas anders. Toen we bij het pand kwamen, was de brandweer al aan het blussen. Ik zag meteen dat het weinig zin had. Huizenhoge vlammen sloegen al uit het dak en vrijwel alles was van hout. Met een doffe klap stortte de bovenverdieping in, zo’n raar moment. Ik realiseerde me dat echt alles weg was, alles waar we jaren van ons leven aan hadden gegeven.

Lees het hele verhaal in Vriendin 52 van deze week of praat mee op het forum.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |