×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Sylvia won veel geld in de Postcode Loterij

Sylvia won veel geld in de Postcode Loterij
23.12.2015 - Redactie Vriendin

‘Ik won een ton! Die prijs heeft ons gered’


Nadat hun strandtent tot de grond toe was afgebrand, waren Sylvia (56) en Kees (62) de wanhoop nabij. De uitkering van de verzekering was lang niet voldoende om uit de financiële zorgen te komen. Dus de ton die Sylvia won, kwam precies op het juiste moment.“Wat een opluchting!”

Sylvia: “Midden in de nacht ging de telefoon. ‘Jullie pand staat in lichterlaaie!’ riep de eigenaar van de strandtent naast de onze. We konden het nauwelijks geloven. ‘Hoe kan dat nou?’, zeiden we tegen elkaar. Het ging al een tijdje niet goed met mijn demen­ terende moeder, ik verwachtte dus wel een nachtelijk telefoontje van het verzorgings­ tehuis. Maar zoiets? We hadden dit bedrijf al zo lang en er was nog nooit iets gebeurd. Het Beachcenter aan het Oostvoornse Meer was ons leven. Mijn man is in 1984 als kleine ondernemer begonnen met een surfschool. Daar hebben wij elkaar ontmoet. In 1999 breidden we het bedrijf uit met een restaurant, later kwamen er vakantiehuisjes bij. We hebben veel mooie herinneringen aan dat pand. Mijn man heeft grote delen zelf gebouwd. Ik heb met veel zorg alles ingericht. Onze drie kinderen zijn er opgegroeid, mijn dochter is er zelfs getrouwd. De laatste jaren waren we voorzichtig afscheid aan het nemen. De surfschool hadden we een tijd geleden al verkocht en sinds 2013 hadden we een huurder die het restaurant voor ons wilde runnen. Wij werden immers ook een dagje ouder en waren het zware horeca­ leven een beetje beu. Ons plan was om ons met name te richten op de verhuur van de vakantiehuisjes, en dan voorzichtig af te bouwen naar ons pensioen. Maar dat liep helaas anders. Toen we bij het pand kwamen, was de brandweer al aan het blussen. Ik zag meteen dat het weinig zin had. Huizenhoge vlammen sloegen al uit het dak en vrijwel alles was van hout. Met een doffe klap stortte de bovenverdieping in, zo’n raar moment. Ik realiseerde me dat echt alles weg was, alles waar we jaren van ons leven aan hadden gegeven.

Lees het hele verhaal in Vriendin 52 van deze week of praat mee op het forum.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |