×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 52: Marjo's schoonmoeder voelt als een vriendin én moeder

Vriendin 52: Marjo's schoonmoeder voelt als een vriendin én moeder
22.12.2015 - Redactie Vriendin

‘Ik hou meer van mijn schoonmoeder dan van mijn eigen moeder’


Lang bleef Marjo (32) hopen op een teken van liefde van haar moeder. Haar schoonmoeder vulde die leegte in. "Zij zegt tenminste wel 'ik hou van jou'."

Marjo: “De allereerste ontmoeting met mijn schoonmoeder was een soort blind date. Stephan en ik kenden elkaar een paar weken en zaten met elkaar te skypen toen ik hem voorstelde ’s avonds naar de film Hairspray te gaan. ‘Nou schat,’ zei hij, ‘ik ben erg verliefd op je en wil alles voor je doen, maar ik trek de grens bij een chicklitfilm.’ Maar hij wist wel een goede vervanger: zijn moeder. Zij hield ook erg van dit soort films. Hij trok haar voor de Skype-camera, zodat ik haar alvast even zag en zei: ‘Zo, dat is geregeld. Jullie gaan vanavond samen naar de bios.’
Op het afgesproken tijdstip stapte ik met trillende benen de huiskamer van zijn ouders binnen. Wat was zijn moeder voor vrouw? Zou ze me leuk vinden? En wat vond ze van mijn verleden? Ik was 24 jaar en had een vrij bewogen leven achter de rug. Inmiddels had ik twee kinderen van twee verschillende vaders. Maar ze stapte op me af, gaf me een knuffel en vroeg of ik klaar was voor een gezellige avond uit.
In de auto nam ze meteen het woord. Ze had van Stephan gehoord dat ik in het begin van onze relatie had verzwegen dat ik twee kinderen had. Stephan was daar zo boos over geweest, dat hij het bijna had uitgemaakt. ‘Doe dat nooit meer’, zo hield ze me voor. ‘Stephan kan absoluut niet tegen oneerlijkheid.’ Ze vertelde dat ze een goed woordje voor me had gedaan. Dat was voldoende geweest om Stephan te doen besluiten onze relatie niet te verbreken.
Ik wist niets van haar inmenging af, maar vond het lief dat ze het voor mij had opgenomen, terwijl ze me helemaal nog niet kende. En vooral opvallend, omdat mijn eigen moeder me mijn hele leven lang had afgevallen. Mijn moeder liet geen kans voorbijgaan mij te kleineren of op mij af te geven. Bijzonder dat deze vrouw die mij nog niet kende, het wel voor mij opnam.”

Turbulente jeugd
“Mijn jeugd was op zijn zachtst gezegd turbulent. Ik ben gerboren op Curaçao en woonde mijn eerste jaren bij mijn oma. Mijn ouders waren veel aan het werk en mijn moeder liet e opvoeding aan haar moeder over. Toen ik vijf was, verhuisden we naar Nederland. Ik vond het vreselijk: een vreemd land waar ik niemand kende en ik miste mijn oma’s liefde. We verhuisden van de ene plek naar de andere, totdat we ons vestigden in het zuiden. Ons huis daar werd een soort doorgangshuis. Familie en vrienden uit Curaçao die ook naar Nederland emigreer- den, kwamen eerst tijdelijk bij ons wonen. Door al die tantes en kennissen over de vloer, groeiden mijn ouders uit elkaar."

Lees het hele verhaal in Vriendin 52 van deze week of praat mee op het forum.

Foto: Shutterstock

Plaats een reactie

1Reacties

  • Dit is niet ok!

    Lautje2702 za 26 dec '15 21:08

    Ik heb niet het hele verhaal gelezen maar allen dit stukje. Wat mag jij blij zijn met zo'n schoonmoeder. Ik heb geen contact meer met mijn moeder maar heb ook helemaal niks met mijn schoonmoeder. Zie haar hooguit 2x per jaar. En dat is prima. Had ik maar zo'n schoonmoeder als jij.
    Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |