×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 52: Marjo's schoonmoeder voelt als een vriendin én moeder

Vriendin 52: Marjo's schoonmoeder voelt als een vriendin én moeder
22.12.2015 - Redactie Vriendin

‘Ik hou meer van mijn schoonmoeder dan van mijn eigen moeder’


Lang bleef Marjo (32) hopen op een teken van liefde van haar moeder. Haar schoonmoeder vulde die leegte in. "Zij zegt tenminste wel 'ik hou van jou'."

Marjo: “De allereerste ontmoeting met mijn schoonmoeder was een soort blind date. Stephan en ik kenden elkaar een paar weken en zaten met elkaar te skypen toen ik hem voorstelde ’s avonds naar de film Hairspray te gaan. ‘Nou schat,’ zei hij, ‘ik ben erg verliefd op je en wil alles voor je doen, maar ik trek de grens bij een chicklitfilm.’ Maar hij wist wel een goede vervanger: zijn moeder. Zij hield ook erg van dit soort films. Hij trok haar voor de Skype-camera, zodat ik haar alvast even zag en zei: ‘Zo, dat is geregeld. Jullie gaan vanavond samen naar de bios.’
Op het afgesproken tijdstip stapte ik met trillende benen de huiskamer van zijn ouders binnen. Wat was zijn moeder voor vrouw? Zou ze me leuk vinden? En wat vond ze van mijn verleden? Ik was 24 jaar en had een vrij bewogen leven achter de rug. Inmiddels had ik twee kinderen van twee verschillende vaders. Maar ze stapte op me af, gaf me een knuffel en vroeg of ik klaar was voor een gezellige avond uit.
In de auto nam ze meteen het woord. Ze had van Stephan gehoord dat ik in het begin van onze relatie had verzwegen dat ik twee kinderen had. Stephan was daar zo boos over geweest, dat hij het bijna had uitgemaakt. ‘Doe dat nooit meer’, zo hield ze me voor. ‘Stephan kan absoluut niet tegen oneerlijkheid.’ Ze vertelde dat ze een goed woordje voor me had gedaan. Dat was voldoende geweest om Stephan te doen besluiten onze relatie niet te verbreken.
Ik wist niets van haar inmenging af, maar vond het lief dat ze het voor mij had opgenomen, terwijl ze me helemaal nog niet kende. En vooral opvallend, omdat mijn eigen moeder me mijn hele leven lang had afgevallen. Mijn moeder liet geen kans voorbijgaan mij te kleineren of op mij af te geven. Bijzonder dat deze vrouw die mij nog niet kende, het wel voor mij opnam.”

Turbulente jeugd
“Mijn jeugd was op zijn zachtst gezegd turbulent. Ik ben gerboren op Curaçao en woonde mijn eerste jaren bij mijn oma. Mijn ouders waren veel aan het werk en mijn moeder liet e opvoeding aan haar moeder over. Toen ik vijf was, verhuisden we naar Nederland. Ik vond het vreselijk: een vreemd land waar ik niemand kende en ik miste mijn oma’s liefde. We verhuisden van de ene plek naar de andere, totdat we ons vestigden in het zuiden. Ons huis daar werd een soort doorgangshuis. Familie en vrienden uit Curaçao die ook naar Nederland emigreer- den, kwamen eerst tijdelijk bij ons wonen. Door al die tantes en kennissen over de vloer, groeiden mijn ouders uit elkaar."

Lees het hele verhaal in Vriendin 52 van deze week of praat mee op het forum.

Foto: Shutterstock

Plaats een reactie

1Reacties

  • Dit is niet ok!

    Lautje2702 za 26 dec '15 21:08

    Ik heb niet het hele verhaal gelezen maar allen dit stukje. Wat mag jij blij zijn met zo'n schoonmoeder. Ik heb geen contact meer met mijn moeder maar heb ook helemaal niks met mijn schoonmoeder. Zie haar hooguit 2x per jaar. En dat is prima. Had ik maar zo'n schoonmoeder als jij.
    Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!