×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Lies Visschedijk heeft zichzelf teruggevonden

Lies Visschedijk heeft zichzelf teruggevonden
22.12.2015 -

Na het overlijden van haar man maakte actrice Lies Visschedijk (41) een moeilijke periode door. Nu, twee jaar later, gaat het goed met haar. Ze speelt in de nieuwe film Hallo bungalow en heeft meer zelfvertrouwen gekregen.“Ik weet dat de dingen uiteindelijk allemaal goedkomen.”


Geregeld fietst Lies Visschedijk met haar zoons Ko (11) en Sjef (5) langs een grauwe flat in Amsterdam, waarvan één woning helemaal is versierd met lichtjes, rendieren en kerstmannetjes. En elke keer weer vraagt ze zich af waarom deze vrouw elke centimeter in haar huis opvult met kerstspullen. “Zoiets fascineert me mateloos”, zegt Lies. “Wij noemen de bewoonster van dit huis ‘het kerstvrouwtje’ en dit jaar zijn we vastbesloten een tekening bij haar in de bus te doen. Gewoon als bedankje voor al die mooie versiersels.” Lies vertelt enthousiast over haar voornemen, bestelt intussen een koffie verkeerd en kijkt nog even snel op haar telefoon waarop ze een timer heeft ingesteld. Anders vergeet ze dingen, zoals oudergesprekken en tandartsafspraken. Twee jaar geleden verloor Lies haar man Marc van Uchelen, die een einde maakte aan zijn leven. Sindsdien zorgt ze in haar eentje voor hun twee kinderen.

Hoe gaat dat?

“Best goed, al moet ik tegenwoordig nét even te veel ballen in de lucht houden om alles zelf te kunnen onthouden. Sinds ik die pieper op mijn telefoon heb, is het leven een stuk overzichtelijker. Hoewel, ik wist vanochtend toen ik de kinderen naar school bracht nog niet wie ze ging ophalen. Is inmiddels geregeld, hoor. En als ik niemand had kunnen vinden, had ik ze zelf opgehaald en hiernaar- toe meegenomen. Misschien niet het allerhandigst, maar ik ben ook wat makkelijker geworden.”

Je bent nu in de bioscoop te zien in de misdaadkomedie Hallo bungalow. Weer eens wat anders dan de zoveelste romantische speelfilm...
“Precies! Het was mijn droom om een keer in een actiefilm te spelen. Hallo bungalow doet denken aan de film Burn after reading, waarin twee sportschoolmedewerkers besluiten iemand te chanteren. Twee heel gewone mensen die een droom najagen en vervolgens iets in gang zetten wat ze niet kunnen overzien. Ik denk dat veel misdaad zo begint. Het script-idee komt voor een deel van Eva van der Gucht, Anne-Marie Jung en mij. We wilden alle drie actie met misverstanden, persoons- verwisseling, een koffer met geld, een bizarre geldoverdracht, de hele rataplan. Volgens mij is dat wel gelukt. Ik heb in elk geval smakelijk om de film én om mezelf zitten lachen. Dat terwijl het een loeizware draaiperiode voor mij was.”

Lees het hele interview met Lies Visschedijk in Vriendin 52 van deze week.

Plaats een reactie

2Reacties

Lezeressen vertellen: 'Dit blijft tussen hem en mij...'

19.10.2017 - Er zijn van die dingen die je liever niet met een ander deelt. Acht lezeressen over wat ze van hun partner aan niemand mogen vertellen...

Lees meer!
 Tips voor een gezonde hoofdhuid

19.10.2017 - Een mooie bos haar begint bij een gezonde hoofdhuid. Met deze tips stimuleer je de groei van gezonde, nieuwe en glanzende haren.

Lees meer!
Hoe ontvang je een compliment?

19.10.2017 - Een grappig filmpje, over hoeveel complimenten een mens kan hebben voordat het ongemakkelijk wordt, zie je hieronder. Ook interessant om hierin het verschil tussen mannen en vrouwen te zien.

Lees meer!
Oplossing puzzel 32: stratego

19.10.2017 - Winnaars van 2 vrijkaarten voor My Fair Lady in een theater naar keuze, t.w.v. € 95,- zijn...

Lees verder
Waar te koop (Vriendin 42)

19.10.2017 - Wil je weten waar je de kleding, schoenen, make-up of andere producten uit Vriendin kunt kopen? We hebben de verkoopinformatie voor je verzameld. Klik door naar de website van het merk om een winkel of webshop te vinden.

Lees meer!
Ester (44): 'Eindelijk vond ik twee halfzussen'

18.10.2017 - In januari vertelde Ester (44) in Vriendin over de zoektocht naar haar biologische vader, een anonieme zaaddonor. Van hem ontbreekt nog steeds ieder spoor, maar ze vond binnen twee maanden wel twee halfzussen. “Misschien zijn we zelfs met honderd.”

Lees meer!
Juf Kiet geeft les aan vluchtelingkinderen

18.10.2017 - Misschien heb je ’m wel gezien: de hartverwarmende documentaire over juf Kiet, die kinderen uit oorlogsgebieden en migranten wegwijs maakt in Nederland. Wie is Kiet en wat drijft haar? “Mijn hart maakt een sprongetje als ik merk dat de taalknop omgaat bij een leerling.”

Lees meer!
Roos (47): ‘Op salsales werd mijn man verliefd op een ander’

18.10.2017 - Roos (47) vond het heerlijk om met haar man naar salsales te gaan. Maar toen hij verliefd werd op zijn danspartner verliet hij haar. "Heel verdrietig dat het zo gelopen is"

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 196 |