×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Lies Visschedijk heeft zichzelf teruggevonden

Lies Visschedijk heeft zichzelf teruggevonden
22.12.2015 -

Na het overlijden van haar man maakte actrice Lies Visschedijk (41) een moeilijke periode door. Nu, twee jaar later, gaat het goed met haar. Ze speelt in de nieuwe film Hallo bungalow en heeft meer zelfvertrouwen gekregen.“Ik weet dat de dingen uiteindelijk allemaal goedkomen.”


Geregeld fietst Lies Visschedijk met haar zoons Ko (11) en Sjef (5) langs een grauwe flat in Amsterdam, waarvan één woning helemaal is versierd met lichtjes, rendieren en kerstmannetjes. En elke keer weer vraagt ze zich af waarom deze vrouw elke centimeter in haar huis opvult met kerstspullen. “Zoiets fascineert me mateloos”, zegt Lies. “Wij noemen de bewoonster van dit huis ‘het kerstvrouwtje’ en dit jaar zijn we vastbesloten een tekening bij haar in de bus te doen. Gewoon als bedankje voor al die mooie versiersels.” Lies vertelt enthousiast over haar voornemen, bestelt intussen een koffie verkeerd en kijkt nog even snel op haar telefoon waarop ze een timer heeft ingesteld. Anders vergeet ze dingen, zoals oudergesprekken en tandartsafspraken. Twee jaar geleden verloor Lies haar man Marc van Uchelen, die een einde maakte aan zijn leven. Sindsdien zorgt ze in haar eentje voor hun twee kinderen.

Hoe gaat dat?

“Best goed, al moet ik tegenwoordig nét even te veel ballen in de lucht houden om alles zelf te kunnen onthouden. Sinds ik die pieper op mijn telefoon heb, is het leven een stuk overzichtelijker. Hoewel, ik wist vanochtend toen ik de kinderen naar school bracht nog niet wie ze ging ophalen. Is inmiddels geregeld, hoor. En als ik niemand had kunnen vinden, had ik ze zelf opgehaald en hiernaar- toe meegenomen. Misschien niet het allerhandigst, maar ik ben ook wat makkelijker geworden.”

Je bent nu in de bioscoop te zien in de misdaadkomedie Hallo bungalow. Weer eens wat anders dan de zoveelste romantische speelfilm...
“Precies! Het was mijn droom om een keer in een actiefilm te spelen. Hallo bungalow doet denken aan de film Burn after reading, waarin twee sportschoolmedewerkers besluiten iemand te chanteren. Twee heel gewone mensen die een droom najagen en vervolgens iets in gang zetten wat ze niet kunnen overzien. Ik denk dat veel misdaad zo begint. Het script-idee komt voor een deel van Eva van der Gucht, Anne-Marie Jung en mij. We wilden alle drie actie met misverstanden, persoons- verwisseling, een koffer met geld, een bizarre geldoverdracht, de hele rataplan. Volgens mij is dat wel gelukt. Ik heb in elk geval smakelijk om de film én om mezelf zitten lachen. Dat terwijl het een loeizware draaiperiode voor mij was.”

Lees het hele interview met Lies Visschedijk in Vriendin 52 van deze week.

Plaats een reactie

2Reacties

Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

14.12.2017 - Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis.... "Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al."

Lees meer

1

Mirjam (38) ‘Ik zie intens geluk, maar ook intens verdriet’

13.12.2017 - Mirjam (38) werkte jarenlang met plezier bij een bank. Tot ze na de geboorte van haar derde kind besefte waar haar grootste passie lag. Nu maakt ze fotoreportages van bevallingen. 'In de verloskamer leer ik mensen op hun puurst kennen'. Je maakt kans op een van de vijf exemplaren van Mirjams boek Pure Life geboortefotografie en -verhalen.

Lees meer
Carmen: ‘Ook met een maatje meer kun je je mooi voelen’

13.12.2017 - Model en Miss top of the world plussize Benelux 2017 Carmen (44) wil vrouwen laten zien dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Mét hun rondingen én rimpels. “Ik vind dat je je imperfecties kunt omarmen.”

Lees meer
Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

12.12.2017 - De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. "Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen."

Lees meer
Joris Linssen: ‘Ik ben altijd chef oliebollenbakker’

12.12.2017 - Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn feestmaand december. Op Kerstavond is Joris Linssen te zien in het tv-programma Joris’ kerstboom. Zelf viert hij de feestdagen met familie en vrienden: “Als ik met Kerst de tafel rondkijk naar mijn inmiddels volwassen kinderen is dat de grootste rijkdom die er is.”

Lees meer
3 vragen aan model en fotograaf Kim Feenstra

11.12.2017 - Vorig jaar ontdekte Kim Feenstra (32) door het tv-programma Het perfecte plaatje haar passie voor fotografie. Ze heeft nu haar eerste foto-expositie: Through my eyes.

Lees meer
Angéla: 'De geboorte van mijn tweeling kostte me bijna mijn leven’

06.12.2017 - Een medische fout na de geboorte van haar twee zoontjes werd Angéla (43) bijna fataal. “Gelukkig was het mijn tijd nog niet en ben ik teruggekomen bij mijn prachtige gezin.”

Lees meer
Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

06.12.2017 - Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 202 |