×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Het jaar van... Inge van Deleukstetaartenshop

Het jaar van... Inge van Deleukstetaartenshop
18.12.2015 -

Hoe was 2015 voor jou? Bekende én onbekende Nederlanders vertellen. Inge: 'Een moeilijke situatie maakt je altijd sterker.'


Met deleukstetaartenshop is Inge (46) al jaren zeer succesvol. Een donkere periode breekt in 2013 aan als ze kanker blijkt te hebben. De behandelingen slaan aan en begin dit jaar pakt Inge haar werk weer op. "Vertrouwen in jezelf houden, in welke situatie dan ook, is van levensbelang."

9 Maart
In het hoofdkantoor van CakeSupplies, een groothandel in bakproducten, volgt een groep winkeliers een workshop. Een groep van een man of twintig leert een taart maken in de vorm van een cowboylaars. Marsepein en fondant in alle kleuren van de regenboog liggen uitgestald op de werktafels. Er hangt een heerlijk zoete geur. De cursusleidster vertelt dat ze de leukste baan ter wereld heeft en wij geloven haar meteen. Even verderop liggen in metershoge stellages de bakproducten en bakbenodigdheden opgeslagen tot aan het plafond. Vrachtwagens rijden de hele dag af en aan om pakketten op te halen en af te leveren door heel Europa. Het is een vreemd idee dat dit miljoenenbedrijf het resultaat is van een uit de hand gelopen hobby. Dertien jaar geleden begon eigenares Inge vanuit haar bijkeuken Deleukstetaartenshop. Ze zag haar zaak steeds verder groeien. Ze had het gevoel dat ze in een sneltrein zat. Een trein waar ze twee jaar geleden bruusk uit werd gezet toen ze baarmoederhalskanker bleek te hebben. Vanuit haar kantoor in Wormer blikt ze terug op deze periode. “Ik was intens verdrietig toen er in 2013 uitzaaiingen waren gevonden en de kans twintig procent was dat ik de ziekte zou overleven. Moest ik afscheidsbrieven gaan schrijven aan mijn kinderen? Moest ik stoppen met mijn werk? Mijn werk kon ik, met heel veel pijn in mijn hart, opgeven, maar mijn kinderen niet. Die afscheidsbrieven zijn er nooit gekomen. Ze kunnen me niet missen. Ik moet ze eerst nog zien trouwen en zelf kinderen zien krijgen.”

Niets meer uitstellen
De behandelingen die Inge kreeg, sloegen aan. Na twee jaar knokken voor haar herstel, pakt ze haar werk weer op. Ze vindt het fijn om haar collega’s te zien en bezig te zijn met het creatieve proces. Al vindt ze reïntegreren ook confronterend. “Ik wil alles zo goed mogelijk doen en overal grip op hebben, maar dat kan niet meer. Dat vind ik lastig.”

Lees meer over het jaar van Inge in ons extra dikke kerstnummer (nummer 51). 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is mijn grootste vakantiegeheim'

17.08.2017 - Zon, zee, zwijgen... Deze vrouwen deden in hun vakantie iets wat ze liever met niemand delen. "Door mijn leugen kon ik zelfs geen foto's van m'n reis op Facebook zetten."

Lees meer
Nadia: 'Zonder Laura's hulp was me de opvoeding niet gelukt'

17.08.2017 - Nadia (41) was nog maar net bevallen van haar zoontje, toen haar man omkwam bij een auto-ongeluk. Buurvrouw Laura (64) ving Nadia op. “Dankzij haar heb ik er nooit alleen voor gestaan.”

Lees meer
Ida: 'De moordenaar van mijn dochter woont nu om de hoek'

16.08.2017 - Ida’s negentienjarige dochter Célesta werd in 2012 om het leven gebracht door haar vriend. Ida was kapot van verdriet. Nu, vijf jaar later, blijkt de moordenaar van haar dochter bij haar in de buurt te wonen. “Ik ben bang. Niet voor hem, maar voor mezelf. Omdat ik zó boos ben.”

Lees meer
Corina: 'Tegen alle verwachtingen in kregen we deze twee wondertjes'

16.08.2017 - De arts vertelde Corina (39) en haar man Marko (42) dat ze waarschijnlijk nooit ouders zouden worden. Toch hielden ze hoop. Corina: “Ik ben zo blij dat we niet opgaven en twee prachtige gezonde zonen hebben mogen krijgen.”

Lees meer
Julia: 'Mijn trouwjurk werd nooit gedragen'

15.08.2017 - De trouwjurk van Julia (32) staat op Marktplaats. Ongedragen, want haar huwelijk werd last minute afgeblazen. "Diep van binnen wist ik dat het niet goed zat."

Lees meer
De zomer van... styliste Patty Zomer

15.08.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van styliste Patty Zomer (56): “Als er niemand is om mee te reizen, ga ik gerust in mijn eentje.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit mag mijn beste vriendin écht niet weten'

10.08.2017 - Je beste vriendin is die ene persoon in je leven met wie je echt álles bespreekt… of toch niet? Deze lezeressen vertellen over het geheim dat zij hebben voor hun hartsvriendin.

Lees meer
Hiermee is mijn kind beroemd op het internet

10.08.2017 - Het begon met een filmpje in hun kamer en nu hebben de kinderen van Ellen, Erna, Louis en Rita honderdduizenden fans. Deze week vertellen de moeders in Vriendin over hun beroemde dochters. Maar wat doen zij nou precies?

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 189 |

Vriendin Shopdag in Tilburg 9 september 2017

Kun jij ook niet wachten om je najaarsgarderobe bij elkaar te shoppen? 
Kom dan gezellig met een vriendin, je zus, je moeder of een buurvrouw naar de Vriendin Shopdag op 9 september in Tilburg!

Profiteer van exclusieve Vriendin-korting, ontvang een goodiebag en geniet van leuke extra’s.

Ook kan je gezellig bijkletsen met vriendinnen in verschillende horecagelegenheden. Dit wil je niet missen!

 

Profiteer van:

  • Exclusieve Vriendin korting bij winkels
  • Exclusieve Vriendin korting bij horeca gelegenheden
  • Een gevulde goodiebag
  • Leuke extra’s!