×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Het jaar van... Inge van Deleukstetaartenshop

Het jaar van... Inge van Deleukstetaartenshop
18.12.2015 -

Hoe was 2015 voor jou? Bekende én onbekende Nederlanders vertellen. Inge: 'Een moeilijke situatie maakt je altijd sterker.'


Met deleukstetaartenshop is Inge (46) al jaren zeer succesvol. Een donkere periode breekt in 2013 aan als ze kanker blijkt te hebben. De behandelingen slaan aan en begin dit jaar pakt Inge haar werk weer op. "Vertrouwen in jezelf houden, in welke situatie dan ook, is van levensbelang."

9 Maart
In het hoofdkantoor van CakeSupplies, een groothandel in bakproducten, volgt een groep winkeliers een workshop. Een groep van een man of twintig leert een taart maken in de vorm van een cowboylaars. Marsepein en fondant in alle kleuren van de regenboog liggen uitgestald op de werktafels. Er hangt een heerlijk zoete geur. De cursusleidster vertelt dat ze de leukste baan ter wereld heeft en wij geloven haar meteen. Even verderop liggen in metershoge stellages de bakproducten en bakbenodigdheden opgeslagen tot aan het plafond. Vrachtwagens rijden de hele dag af en aan om pakketten op te halen en af te leveren door heel Europa. Het is een vreemd idee dat dit miljoenenbedrijf het resultaat is van een uit de hand gelopen hobby. Dertien jaar geleden begon eigenares Inge vanuit haar bijkeuken Deleukstetaartenshop. Ze zag haar zaak steeds verder groeien. Ze had het gevoel dat ze in een sneltrein zat. Een trein waar ze twee jaar geleden bruusk uit werd gezet toen ze baarmoederhalskanker bleek te hebben. Vanuit haar kantoor in Wormer blikt ze terug op deze periode. “Ik was intens verdrietig toen er in 2013 uitzaaiingen waren gevonden en de kans twintig procent was dat ik de ziekte zou overleven. Moest ik afscheidsbrieven gaan schrijven aan mijn kinderen? Moest ik stoppen met mijn werk? Mijn werk kon ik, met heel veel pijn in mijn hart, opgeven, maar mijn kinderen niet. Die afscheidsbrieven zijn er nooit gekomen. Ze kunnen me niet missen. Ik moet ze eerst nog zien trouwen en zelf kinderen zien krijgen.”

Niets meer uitstellen
De behandelingen die Inge kreeg, sloegen aan. Na twee jaar knokken voor haar herstel, pakt ze haar werk weer op. Ze vindt het fijn om haar collega’s te zien en bezig te zijn met het creatieve proces. Al vindt ze reïntegreren ook confronterend. “Ik wil alles zo goed mogelijk doen en overal grip op hebben, maar dat kan niet meer. Dat vind ik lastig.”

Lees meer over het jaar van Inge in ons extra dikke kerstnummer (nummer 51). 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit blijft tussen hem en mij...'

19.10.2017 - Er zijn van die dingen die je liever niet met een ander deelt. Acht lezeressen over wat ze van hun partner aan niemand mogen vertellen...

Lees meer!
 Tips voor een gezonde hoofdhuid

19.10.2017 - Een mooie bos haar begint bij een gezonde hoofdhuid. Met deze tips stimuleer je de groei van gezonde, nieuwe en glanzende haren.

Lees meer!
Hoe ontvang je een compliment?

19.10.2017 - Een grappig filmpje, over hoeveel complimenten een mens kan hebben voordat het ongemakkelijk wordt, zie je hieronder. Ook interessant om hierin het verschil tussen mannen en vrouwen te zien.

Lees meer!
Oplossing puzzel 32: stratego

19.10.2017 - Winnaars van 2 vrijkaarten voor My Fair Lady in een theater naar keuze, t.w.v. € 95,- zijn...

Lees verder
Waar te koop (Vriendin 42)

19.10.2017 - Wil je weten waar je de kleding, schoenen, make-up of andere producten uit Vriendin kunt kopen? We hebben de verkoopinformatie voor je verzameld. Klik door naar de website van het merk om een winkel of webshop te vinden.

Lees meer!
Ester (44): 'Eindelijk vond ik twee halfzussen'

18.10.2017 - In januari vertelde Ester (44) in Vriendin over de zoektocht naar haar biologische vader, een anonieme zaaddonor. Van hem ontbreekt nog steeds ieder spoor, maar ze vond binnen twee maanden wel twee halfzussen. “Misschien zijn we zelfs met honderd.”

Lees meer!
Juf Kiet geeft les aan vluchtelingkinderen

18.10.2017 - Misschien heb je ’m wel gezien: de hartverwarmende documentaire over juf Kiet, die kinderen uit oorlogsgebieden en migranten wegwijs maakt in Nederland. Wie is Kiet en wat drijft haar? “Mijn hart maakt een sprongetje als ik merk dat de taalknop omgaat bij een leerling.”

Lees meer!
Roos (47): ‘Op salsales werd mijn man verliefd op een ander’

18.10.2017 - Roos (47) vond het heerlijk om met haar man naar salsales te gaan. Maar toen hij verliefd werd op zijn danspartner verliet hij haar. "Heel verdrietig dat het zo gelopen is"

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 196 |