×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Het jaar van... Inge van Deleukstetaartenshop

Het jaar van... Inge van Deleukstetaartenshop
18.12.2015 -

Hoe was 2015 voor jou? Bekende én onbekende Nederlanders vertellen. Inge: 'Een moeilijke situatie maakt je altijd sterker.'


Met deleukstetaartenshop is Inge (46) al jaren zeer succesvol. Een donkere periode breekt in 2013 aan als ze kanker blijkt te hebben. De behandelingen slaan aan en begin dit jaar pakt Inge haar werk weer op. "Vertrouwen in jezelf houden, in welke situatie dan ook, is van levensbelang."

9 Maart
In het hoofdkantoor van CakeSupplies, een groothandel in bakproducten, volgt een groep winkeliers een workshop. Een groep van een man of twintig leert een taart maken in de vorm van een cowboylaars. Marsepein en fondant in alle kleuren van de regenboog liggen uitgestald op de werktafels. Er hangt een heerlijk zoete geur. De cursusleidster vertelt dat ze de leukste baan ter wereld heeft en wij geloven haar meteen. Even verderop liggen in metershoge stellages de bakproducten en bakbenodigdheden opgeslagen tot aan het plafond. Vrachtwagens rijden de hele dag af en aan om pakketten op te halen en af te leveren door heel Europa. Het is een vreemd idee dat dit miljoenenbedrijf het resultaat is van een uit de hand gelopen hobby. Dertien jaar geleden begon eigenares Inge vanuit haar bijkeuken Deleukstetaartenshop. Ze zag haar zaak steeds verder groeien. Ze had het gevoel dat ze in een sneltrein zat. Een trein waar ze twee jaar geleden bruusk uit werd gezet toen ze baarmoederhalskanker bleek te hebben. Vanuit haar kantoor in Wormer blikt ze terug op deze periode. “Ik was intens verdrietig toen er in 2013 uitzaaiingen waren gevonden en de kans twintig procent was dat ik de ziekte zou overleven. Moest ik afscheidsbrieven gaan schrijven aan mijn kinderen? Moest ik stoppen met mijn werk? Mijn werk kon ik, met heel veel pijn in mijn hart, opgeven, maar mijn kinderen niet. Die afscheidsbrieven zijn er nooit gekomen. Ze kunnen me niet missen. Ik moet ze eerst nog zien trouwen en zelf kinderen zien krijgen.”

Niets meer uitstellen
De behandelingen die Inge kreeg, sloegen aan. Na twee jaar knokken voor haar herstel, pakt ze haar werk weer op. Ze vindt het fijn om haar collega’s te zien en bezig te zijn met het creatieve proces. Al vindt ze reïntegreren ook confronterend. “Ik wil alles zo goed mogelijk doen en overal grip op hebben, maar dat kan niet meer. Dat vind ik lastig.”

Lees meer over het jaar van Inge in ons extra dikke kerstnummer (nummer 51). 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

14.12.2017 - Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis.... "Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al."

Lees meer

1

Mirjam (38) ‘Ik zie intens geluk, maar ook intens verdriet’

13.12.2017 - Mirjam (38) werkte jarenlang met plezier bij een bank. Tot ze na de geboorte van haar derde kind besefte waar haar grootste passie lag. Nu maakt ze fotoreportages van bevallingen. 'In de verloskamer leer ik mensen op hun puurst kennen'. Je maakt kans op een van de vijf exemplaren van Mirjams boek Pure Life geboortefotografie en -verhalen.

Lees meer
Carmen: ‘Ook met een maatje meer kun je je mooi voelen’

13.12.2017 - Model en Miss top of the world plussize Benelux 2017 Carmen (44) wil vrouwen laten zien dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Mét hun rondingen én rimpels. “Ik vind dat je je imperfecties kunt omarmen.”

Lees meer
Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

12.12.2017 - De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. "Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen."

Lees meer
Joris Linssen: ‘Ik ben altijd chef oliebollenbakker’

12.12.2017 - Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn feestmaand december. Op Kerstavond is Joris Linssen te zien in het tv-programma Joris’ kerstboom. Zelf viert hij de feestdagen met familie en vrienden: “Als ik met Kerst de tafel rondkijk naar mijn inmiddels volwassen kinderen is dat de grootste rijkdom die er is.”

Lees meer
3 vragen aan model en fotograaf Kim Feenstra

11.12.2017 - Vorig jaar ontdekte Kim Feenstra (32) door het tv-programma Het perfecte plaatje haar passie voor fotografie. Ze heeft nu haar eerste foto-expositie: Through my eyes.

Lees meer
Angéla: 'De geboorte van mijn tweeling kostte me bijna mijn leven’

06.12.2017 - Een medische fout na de geboorte van haar twee zoontjes werd Angéla (43) bijna fataal. “Gelukkig was het mijn tijd nog niet en ben ik teruggekomen bij mijn prachtige gezin.”

Lees meer
Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

06.12.2017 - Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 202 |