×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 51: Linda had vijftien jaar ruzie met haar moeder

Vriendin 51: Linda had vijftien jaar ruzie met haar moeder
17.12.2015 - Redactie Vriendin

‘Dankzij mijn vriend heb ik weer contact met mijn moeder’


Linda (30) had vijftien jaar geen contact meer met haar moeder. Dankzij haar vriendin Johan (31) vieren ze dit jaar samen Kerst. 'Ik vond dat zij verkeerd zat niet ik. 'Maar ze is en blijft je moeder', zei hij keer op keer."

Linda: “Tot mijn vijftiende heb ik best een fijne jeugd gehad. Ik groeide op in een leuk gezin, met mijn oudere broer en ouders. Maar het jaar voordat mijn moeder bij mijn vader wegging, voelde ik dat ze niet meer happy was en zich van ons losmaakte. Ze was aan een soort tweede jeugd begonnen. Ze ging ineens veel op stap, naar de sauna, sporten. Soms had ik geen idee waar ze uithing. Ze kleedde zich ook veel te jong en droeg steeds pikantere kleding. Ook zat ze uren te chatten op de computer. Ik had veel moeite met haar losbandige gedrag en vond het vreselijk toen ze daadwerkelijk haar koffers pakte. Ik wist wel dat ze speelde met de gedachte weg te gaan bij mijn vader en ik had haar min of meer beloofd dat ik met haar mee zou gaan. Maar de kille manier waarop ze vertrok – ineens was ze weg en logeerde ze bij een vriendin – was zo vreemd en plotseling, dat ik liever bij mijn vader bleef.”

Intens verdrietig
“Na twee weken had mijn moeder ineens een vriend. Een beetje een vreemde man. Hij was een stuk jonger dan zij en had drie kleine kinderen. Ze had hem via een chatbox ontmoet. Ik heb geen idee of ze hem al langer kende, maar niet veel later trok ze bij hem in. Mijn vader bleef intens verdrietig achter. Hij snapte niet waarom ze was weggegaan en hield nog van mijn moeder. Hun scheiding verliep vol strijd en was naar om mee te maken. Mijn ouders waren in gemeenschap van goederen getrouwd en mijn vader moest mijn moeder uitkopen, zodat hij in ons huis kon blijven wonen. Maar er was veel gedoe over de alimentatie, want mijn vader verdacht mijn moeders vriend ervan uit te zijn op haar geld.
Ik had zo’n medelijden met mijn vader, vond het zo sneu dat hij nu alleen was, dat ik zijn kant koos. Ik herkende mijn moeder niet meer, ze gedroeg zich steeds vreemder. Haar vriend mocht ik ook absoluut niet. Hij deed heel koel tegen mij en ik had het gevoel dat hij mijn moeder tegen ons opzette. Dat was voor mij de druppel: ik verbrak al het contact met mijn moeder.

Lees het hele verhaal in ons extra dikke kerstnummer van deze week (Vriendin 51) of praat mee op het forum. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!