×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 51: Linda had vijftien jaar ruzie met haar moeder

Vriendin 51: Linda had vijftien jaar ruzie met haar moeder
17.12.2015 - Redactie Vriendin

‘Dankzij mijn vriend heb ik weer contact met mijn moeder’


Linda (30) had vijftien jaar geen contact meer met haar moeder. Dankzij haar vriendin Johan (31) vieren ze dit jaar samen Kerst. 'Ik vond dat zij verkeerd zat niet ik. 'Maar ze is en blijft je moeder', zei hij keer op keer."

Linda: “Tot mijn vijftiende heb ik best een fijne jeugd gehad. Ik groeide op in een leuk gezin, met mijn oudere broer en ouders. Maar het jaar voordat mijn moeder bij mijn vader wegging, voelde ik dat ze niet meer happy was en zich van ons losmaakte. Ze was aan een soort tweede jeugd begonnen. Ze ging ineens veel op stap, naar de sauna, sporten. Soms had ik geen idee waar ze uithing. Ze kleedde zich ook veel te jong en droeg steeds pikantere kleding. Ook zat ze uren te chatten op de computer. Ik had veel moeite met haar losbandige gedrag en vond het vreselijk toen ze daadwerkelijk haar koffers pakte. Ik wist wel dat ze speelde met de gedachte weg te gaan bij mijn vader en ik had haar min of meer beloofd dat ik met haar mee zou gaan. Maar de kille manier waarop ze vertrok – ineens was ze weg en logeerde ze bij een vriendin – was zo vreemd en plotseling, dat ik liever bij mijn vader bleef.”

Intens verdrietig
“Na twee weken had mijn moeder ineens een vriend. Een beetje een vreemde man. Hij was een stuk jonger dan zij en had drie kleine kinderen. Ze had hem via een chatbox ontmoet. Ik heb geen idee of ze hem al langer kende, maar niet veel later trok ze bij hem in. Mijn vader bleef intens verdrietig achter. Hij snapte niet waarom ze was weggegaan en hield nog van mijn moeder. Hun scheiding verliep vol strijd en was naar om mee te maken. Mijn ouders waren in gemeenschap van goederen getrouwd en mijn vader moest mijn moeder uitkopen, zodat hij in ons huis kon blijven wonen. Maar er was veel gedoe over de alimentatie, want mijn vader verdacht mijn moeders vriend ervan uit te zijn op haar geld.
Ik had zo’n medelijden met mijn vader, vond het zo sneu dat hij nu alleen was, dat ik zijn kant koos. Ik herkende mijn moeder niet meer, ze gedroeg zich steeds vreemder. Haar vriend mocht ik ook absoluut niet. Hij deed heel koel tegen mij en ik had het gevoel dat hij mijn moeder tegen ons opzette. Dat was voor mij de druppel: ik verbrak al het contact met mijn moeder.

Lees het hele verhaal in ons extra dikke kerstnummer van deze week (Vriendin 51) of praat mee op het forum. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |