×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 51: Linda had vijftien jaar ruzie met haar moeder

Vriendin 51: Linda had vijftien jaar ruzie met haar moeder
17.12.2015 - Redactie Vriendin

‘Dankzij mijn vriend heb ik weer contact met mijn moeder’


Linda (30) had vijftien jaar geen contact meer met haar moeder. Dankzij haar vriendin Johan (31) vieren ze dit jaar samen Kerst. 'Ik vond dat zij verkeerd zat niet ik. 'Maar ze is en blijft je moeder', zei hij keer op keer."

Linda: “Tot mijn vijftiende heb ik best een fijne jeugd gehad. Ik groeide op in een leuk gezin, met mijn oudere broer en ouders. Maar het jaar voordat mijn moeder bij mijn vader wegging, voelde ik dat ze niet meer happy was en zich van ons losmaakte. Ze was aan een soort tweede jeugd begonnen. Ze ging ineens veel op stap, naar de sauna, sporten. Soms had ik geen idee waar ze uithing. Ze kleedde zich ook veel te jong en droeg steeds pikantere kleding. Ook zat ze uren te chatten op de computer. Ik had veel moeite met haar losbandige gedrag en vond het vreselijk toen ze daadwerkelijk haar koffers pakte. Ik wist wel dat ze speelde met de gedachte weg te gaan bij mijn vader en ik had haar min of meer beloofd dat ik met haar mee zou gaan. Maar de kille manier waarop ze vertrok – ineens was ze weg en logeerde ze bij een vriendin – was zo vreemd en plotseling, dat ik liever bij mijn vader bleef.”

Intens verdrietig
“Na twee weken had mijn moeder ineens een vriend. Een beetje een vreemde man. Hij was een stuk jonger dan zij en had drie kleine kinderen. Ze had hem via een chatbox ontmoet. Ik heb geen idee of ze hem al langer kende, maar niet veel later trok ze bij hem in. Mijn vader bleef intens verdrietig achter. Hij snapte niet waarom ze was weggegaan en hield nog van mijn moeder. Hun scheiding verliep vol strijd en was naar om mee te maken. Mijn ouders waren in gemeenschap van goederen getrouwd en mijn vader moest mijn moeder uitkopen, zodat hij in ons huis kon blijven wonen. Maar er was veel gedoe over de alimentatie, want mijn vader verdacht mijn moeders vriend ervan uit te zijn op haar geld.
Ik had zo’n medelijden met mijn vader, vond het zo sneu dat hij nu alleen was, dat ik zijn kant koos. Ik herkende mijn moeder niet meer, ze gedroeg zich steeds vreemder. Haar vriend mocht ik ook absoluut niet. Hij deed heel koel tegen mij en ik had het gevoel dat hij mijn moeder tegen ons opzette. Dat was voor mij de druppel: ik verbrak al het contact met mijn moeder.

Lees het hele verhaal in ons extra dikke kerstnummer van deze week (Vriendin 51) of praat mee op het forum. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |