×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Het jaar van... Gordon

Het jaar van... Gordon
17.12.2015 -

Hoe was 2015 voor jou? Bekende én onbekende Nederlanders vertellen.Gordon: 'Ik had ook nooit meer wakker kunnen worden.'


Een nieuwe koffiebar, flinke ruzies die in de pers werden uitgevochten, een stapel tv-programma’s en een ongeluk dat hem bijna fataal werd. Gordon maakte dit jaar weer veel diepte- maar ook hoogtepunten mee.
 

“Het was weer een bewogen jaar”, verzucht Gordon, als hij aan de keukentafel zijn verhaal doet onder het genot van een cappuccino. En dan, lachend: “Maar ja, zijn ze dat bij mij niet altijd?” Daar heeft hij een punt. Een ritje in de achtbaan is niets vergeleken bij het leven van de presentator. Op zijn Facebookpagina schreef Gordon in oktober een ontroerende boodschap aan zijn overleden moeder: ‘Was jij dat in Griekenland die me redde?’ Nu zegt hij daarover: “Ik heb wel gedacht dat er een engel was die me heeft beschermd. Ik geloof echt dat er een spirituele kracht was die mij erdoorheen heeft getrokken, of dat nu mijn moeder was of iemand anders.”

Dieptepunt: heftig ongeluk
Natuurlijk heeft hij het over zijn ‘absolute dieptepunt van dit jaar’ en ‘levensveranderende ervaring’: de aanrijding op Mykonos, afgelopen september. Als Gordon erover praat, raakt hij zo geëmotioneerd dat hij even moet stoppen om zich te herpakken. Dan concludeert hij: “Lichamelijk ben ik genezen, maar je merkt: mentaal ben ik er nog niet helemaal.” Het was dan ook een heftig ongeluk, zo vertelt hij. “Enthousiast ging ik naar Mykonos, klaar voor een heerlijke vakantie. De eerste avond ging ik uit eten met een goede vriendin en haar vriendinnen. Het was een gezellige avond en aan het eind besloot ik mijn gehuurde scooter te laten staan en terug te lopen naar mijn hotel. Dat is wat ik nog weet. Het volgende moment werd ik wakker op een traumakamer. Een voertuig, waarschijnlijk een vrachtauto of een bus, had me van achteren aangereden en me voor dood achtergelaten. Mijn schouderblad, schouder, sleutelbeen en zes ribben waren gebroken. Ook had ik een gekneusde kaak en een kapot gezicht. Mijn linkerbeen kon ik de eerste uren niet bewegen en ik had nog een week lang een piep in mijn oor, dus ik moet hard gevallen zijn.” Na enkele uren werd hij overgebracht naar een ziekenhuis in Athene. Zes dagen later was hij terug in Nederland, waar hij nog een maand thuis in bed lag. Zijn breuken zijn inmiddels geheeld, maar geestelijk heeft Gordon er een klap van opgelopen. “Ik had ook niet meer wakker kunnen worden, en dan had niemand het geweten. Het besef dat het zomaar afgelopen had kunnen zijn, is heftig.” 

Lees meer over het jaar van Gordon in ons extra dikke kerstnummer (nummer 51). 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |