×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Het jaar van... Gordon

Het jaar van... Gordon
17.12.2015 -

Hoe was 2015 voor jou? Bekende én onbekende Nederlanders vertellen.Gordon: 'Ik had ook nooit meer wakker kunnen worden.'


Een nieuwe koffiebar, flinke ruzies die in de pers werden uitgevochten, een stapel tv-programma’s en een ongeluk dat hem bijna fataal werd. Gordon maakte dit jaar weer veel diepte- maar ook hoogtepunten mee.
 

“Het was weer een bewogen jaar”, verzucht Gordon, als hij aan de keukentafel zijn verhaal doet onder het genot van een cappuccino. En dan, lachend: “Maar ja, zijn ze dat bij mij niet altijd?” Daar heeft hij een punt. Een ritje in de achtbaan is niets vergeleken bij het leven van de presentator. Op zijn Facebookpagina schreef Gordon in oktober een ontroerende boodschap aan zijn overleden moeder: ‘Was jij dat in Griekenland die me redde?’ Nu zegt hij daarover: “Ik heb wel gedacht dat er een engel was die me heeft beschermd. Ik geloof echt dat er een spirituele kracht was die mij erdoorheen heeft getrokken, of dat nu mijn moeder was of iemand anders.”

Dieptepunt: heftig ongeluk
Natuurlijk heeft hij het over zijn ‘absolute dieptepunt van dit jaar’ en ‘levensveranderende ervaring’: de aanrijding op Mykonos, afgelopen september. Als Gordon erover praat, raakt hij zo geëmotioneerd dat hij even moet stoppen om zich te herpakken. Dan concludeert hij: “Lichamelijk ben ik genezen, maar je merkt: mentaal ben ik er nog niet helemaal.” Het was dan ook een heftig ongeluk, zo vertelt hij. “Enthousiast ging ik naar Mykonos, klaar voor een heerlijke vakantie. De eerste avond ging ik uit eten met een goede vriendin en haar vriendinnen. Het was een gezellige avond en aan het eind besloot ik mijn gehuurde scooter te laten staan en terug te lopen naar mijn hotel. Dat is wat ik nog weet. Het volgende moment werd ik wakker op een traumakamer. Een voertuig, waarschijnlijk een vrachtauto of een bus, had me van achteren aangereden en me voor dood achtergelaten. Mijn schouderblad, schouder, sleutelbeen en zes ribben waren gebroken. Ook had ik een gekneusde kaak en een kapot gezicht. Mijn linkerbeen kon ik de eerste uren niet bewegen en ik had nog een week lang een piep in mijn oor, dus ik moet hard gevallen zijn.” Na enkele uren werd hij overgebracht naar een ziekenhuis in Athene. Zes dagen later was hij terug in Nederland, waar hij nog een maand thuis in bed lag. Zijn breuken zijn inmiddels geheeld, maar geestelijk heeft Gordon er een klap van opgelopen. “Ik had ook niet meer wakker kunnen worden, en dan had niemand het geweten. Het besef dat het zomaar afgelopen had kunnen zijn, is heftig.” 

Lees meer over het jaar van Gordon in ons extra dikke kerstnummer (nummer 51). 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen.“Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |