×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Het jaar van... Frans Bauer

Het jaar van... Frans Bauer
17.12.2015 -

Hoe was 2015 voor jou? Bekende én onbekende Nederlanders vertellen. Frans Bauer: 'Dit wordt de eerste Kerst zonder mijn vader.'


Frans Bauer (41) verloor in januari zijn vader en had het daar dit jaar heel moeilijk mee. Toch vond hij manieren om met het verdriet om te gaan. “Onder de sterrenhemel denk ik aan hem.”

Weet je waarom ik zo graag in Oostenrijk ben? Omdat de hemel daar een stukje dichterbij lijkt.” Het is eind 2015. We zitten in de woonkeuken van Frans en Mariska en kijken terug op het eerste jaar zonder Frans’ vader. Op 6 januari 2015 overleed Chris Bauer (70), Frans’ grootste fan, vriend en tevens chauffeur. “Hij lag in het ziekenhuis voor een luchtweginfectie. Voordat ik hem samen met mijn moeder opzocht, belde ik hem om te vragen of ik een visje mee moest nemen. Daar was hij gek op. We kletsten wat, zeiden ‘tot zo’. Toen we in het ziekenhuis zijn kamer niet in mochten omdat er een reanimatie gaande was, dachten we dat het om een andere patiënt ging. Mijn vader kon het onmogelijk zijn. Toch was het zo.”

Oneindige sterrenhemel
Een zware periode brak aan voor de familie Bauer. Hun rots in de branding en klankbord was weg. Een maand lang trad Frans niet op. “Ik wil mensen een fijn gevoel geven, maar ik wist niet of ik hiertoe in staat was. Bovendien moest ik mezelf opnieuw uitvinden. Dit klinkt misschien vreemd, maar nadat iemand van wie je houdt overlijdt, is niets nog hetzelfde. Vaak ben je zelf ook veranderd.” Om op adem te komen, deden Frans en zijn gezin iets wat ze nog nooit hadden gedaan: skiën in Oostenrijk. “Het was prachtig. Als ik ’s nachts onder die oneindige sterrenhemel zat, dacht ik aan mijn vader. Zijn blik toen hij járen geleden die besneeuwde bergtoppen voor het eerst zag, vergeet ik nooit meer.” Frans vertelt hoe hij als achttienjarige jongen doorbrak als artiest en zijn vader hem overal naartoe reed. “Hij was nog nooit in het buitenland geweest en opeens toerden we in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. We vonden het prachtig.”

Arm maar toch rijk
Frans is trots op zijn vader, die als kleine jongen, samen met zijn veertien broers en zussen en hun ouders, in een woonwagen van boerderij naar boerderij trok om aardappels te rooien. Ze waren arm, maar toch rijk, want ze hadden elkaar. Familie werd gekoesterd. Zo werden Frans en zijn broer Dorus ook grootgebracht. Pa en ma werkten hard om hun zonen alles te geven wat zij hadden gemist.

Lees meer over het jaar van Frans Bauer in ons extra dikke kerstnummer (nummer 51). 

Plaats een reactie

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  fb_954468321285111 do 17 dec '15 23:13

  Mooi om te lezen hoe veel Frans van zijn vader hield, en hoe hij de spil was in zijn leven. Dan moet je verder zonder de man die zoveel voor je gedaan en betekend heeft, en dat is heel moeilijk. Gelukkig heeft zijn broer Dorus die enkele taken van zijn vader heeft over genomen en op wie hij altijd kan rekenen en vertrouwen. Frans heel veel sterkte de komende feestdagen en ook de eerste verjaardag van jou zonder je pa.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  fb_953975794694398 wo 30 dec '15 12:56

  Geweldig
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |