×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Het jaar van... Frans Bauer

Het jaar van... Frans Bauer
17.12.2015 -

Hoe was 2015 voor jou? Bekende én onbekende Nederlanders vertellen. Frans Bauer: 'Dit wordt de eerste Kerst zonder mijn vader.'


Frans Bauer (41) verloor in januari zijn vader en had het daar dit jaar heel moeilijk mee. Toch vond hij manieren om met het verdriet om te gaan. “Onder de sterrenhemel denk ik aan hem.”

Weet je waarom ik zo graag in Oostenrijk ben? Omdat de hemel daar een stukje dichterbij lijkt.” Het is eind 2015. We zitten in de woonkeuken van Frans en Mariska en kijken terug op het eerste jaar zonder Frans’ vader. Op 6 januari 2015 overleed Chris Bauer (70), Frans’ grootste fan, vriend en tevens chauffeur. “Hij lag in het ziekenhuis voor een luchtweginfectie. Voordat ik hem samen met mijn moeder opzocht, belde ik hem om te vragen of ik een visje mee moest nemen. Daar was hij gek op. We kletsten wat, zeiden ‘tot zo’. Toen we in het ziekenhuis zijn kamer niet in mochten omdat er een reanimatie gaande was, dachten we dat het om een andere patiënt ging. Mijn vader kon het onmogelijk zijn. Toch was het zo.”

Oneindige sterrenhemel
Een zware periode brak aan voor de familie Bauer. Hun rots in de branding en klankbord was weg. Een maand lang trad Frans niet op. “Ik wil mensen een fijn gevoel geven, maar ik wist niet of ik hiertoe in staat was. Bovendien moest ik mezelf opnieuw uitvinden. Dit klinkt misschien vreemd, maar nadat iemand van wie je houdt overlijdt, is niets nog hetzelfde. Vaak ben je zelf ook veranderd.” Om op adem te komen, deden Frans en zijn gezin iets wat ze nog nooit hadden gedaan: skiën in Oostenrijk. “Het was prachtig. Als ik ’s nachts onder die oneindige sterrenhemel zat, dacht ik aan mijn vader. Zijn blik toen hij járen geleden die besneeuwde bergtoppen voor het eerst zag, vergeet ik nooit meer.” Frans vertelt hoe hij als achttienjarige jongen doorbrak als artiest en zijn vader hem overal naartoe reed. “Hij was nog nooit in het buitenland geweest en opeens toerden we in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. We vonden het prachtig.”

Arm maar toch rijk
Frans is trots op zijn vader, die als kleine jongen, samen met zijn veertien broers en zussen en hun ouders, in een woonwagen van boerderij naar boerderij trok om aardappels te rooien. Ze waren arm, maar toch rijk, want ze hadden elkaar. Familie werd gekoesterd. Zo werden Frans en zijn broer Dorus ook grootgebracht. Pa en ma werkten hard om hun zonen alles te geven wat zij hadden gemist.

Lees meer over het jaar van Frans Bauer in ons extra dikke kerstnummer (nummer 51). 

Plaats een reactie

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  fb_954468321285111 do 17 dec '15 23:13

  Mooi om te lezen hoe veel Frans van zijn vader hield, en hoe hij de spil was in zijn leven. Dan moet je verder zonder de man die zoveel voor je gedaan en betekend heeft, en dat is heel moeilijk. Gelukkig heeft zijn broer Dorus die enkele taken van zijn vader heeft over genomen en op wie hij altijd kan rekenen en vertrouwen. Frans heel veel sterkte de komende feestdagen en ook de eerste verjaardag van jou zonder je pa.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  fb_953975794694398 wo 30 dec '15 12:56

  Geweldig
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |