×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Het jaar van... Frans Bauer

Het jaar van... Frans Bauer
17.12.2015 -

Hoe was 2015 voor jou? Bekende én onbekende Nederlanders vertellen. Frans Bauer: 'Dit wordt de eerste Kerst zonder mijn vader.'


Frans Bauer (41) verloor in januari zijn vader en had het daar dit jaar heel moeilijk mee. Toch vond hij manieren om met het verdriet om te gaan. “Onder de sterrenhemel denk ik aan hem.”

Weet je waarom ik zo graag in Oostenrijk ben? Omdat de hemel daar een stukje dichterbij lijkt.” Het is eind 2015. We zitten in de woonkeuken van Frans en Mariska en kijken terug op het eerste jaar zonder Frans’ vader. Op 6 januari 2015 overleed Chris Bauer (70), Frans’ grootste fan, vriend en tevens chauffeur. “Hij lag in het ziekenhuis voor een luchtweginfectie. Voordat ik hem samen met mijn moeder opzocht, belde ik hem om te vragen of ik een visje mee moest nemen. Daar was hij gek op. We kletsten wat, zeiden ‘tot zo’. Toen we in het ziekenhuis zijn kamer niet in mochten omdat er een reanimatie gaande was, dachten we dat het om een andere patiënt ging. Mijn vader kon het onmogelijk zijn. Toch was het zo.”

Oneindige sterrenhemel
Een zware periode brak aan voor de familie Bauer. Hun rots in de branding en klankbord was weg. Een maand lang trad Frans niet op. “Ik wil mensen een fijn gevoel geven, maar ik wist niet of ik hiertoe in staat was. Bovendien moest ik mezelf opnieuw uitvinden. Dit klinkt misschien vreemd, maar nadat iemand van wie je houdt overlijdt, is niets nog hetzelfde. Vaak ben je zelf ook veranderd.” Om op adem te komen, deden Frans en zijn gezin iets wat ze nog nooit hadden gedaan: skiën in Oostenrijk. “Het was prachtig. Als ik ’s nachts onder die oneindige sterrenhemel zat, dacht ik aan mijn vader. Zijn blik toen hij járen geleden die besneeuwde bergtoppen voor het eerst zag, vergeet ik nooit meer.” Frans vertelt hoe hij als achttienjarige jongen doorbrak als artiest en zijn vader hem overal naartoe reed. “Hij was nog nooit in het buitenland geweest en opeens toerden we in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. We vonden het prachtig.”

Arm maar toch rijk
Frans is trots op zijn vader, die als kleine jongen, samen met zijn veertien broers en zussen en hun ouders, in een woonwagen van boerderij naar boerderij trok om aardappels te rooien. Ze waren arm, maar toch rijk, want ze hadden elkaar. Familie werd gekoesterd. Zo werden Frans en zijn broer Dorus ook grootgebracht. Pa en ma werkten hard om hun zonen alles te geven wat zij hadden gemist.

Lees meer over het jaar van Frans Bauer in ons extra dikke kerstnummer (nummer 51). 

Plaats een reactie

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  fb_954468321285111 do 17 dec '15 23:13

  Mooi om te lezen hoe veel Frans van zijn vader hield, en hoe hij de spil was in zijn leven. Dan moet je verder zonder de man die zoveel voor je gedaan en betekend heeft, en dat is heel moeilijk. Gelukkig heeft zijn broer Dorus die enkele taken van zijn vader heeft over genomen en op wie hij altijd kan rekenen en vertrouwen. Frans heel veel sterkte de komende feestdagen en ook de eerste verjaardag van jou zonder je pa.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  fb_953975794694398 wo 30 dec '15 12:56

  Geweldig
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!