×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Het jaar van... Anne en haar vierling

Het jaar van... Anne en haar vierling
16.12.2015 -

Hoe was 2015 voor jou? Bekende én onbekende Nederlanders vertellen. Anne: 'We hebben liefde genoeg voor zes kinderen.'


Anne (36) en haar man Alex (40) wilden er na twee dochters nog één kindje bij. Verbijsterd waren ze toen Anne zwanger bleek van een vierling. Na 27 weken zwangerschap werden Aukje, Eefke, Hiske en Jinthe geboren. Hoe verliep Annes eerste jaar als moeder van zes kinderen?
 

De geboorte van een vierling komt zelden voor. Het was dan ook landelijk nieuws toen er in Bathmen vier meisjes werden geboren. Als Vriendin in april op bezoek gaat bij Anne en haar dochtertjes, is er net een televisieploeg langsgeweest. Wie verwacht dat Annes huis één grote chaos is, komt bedrogen uit. Je hoort er geen baby- gehuil, er slingert geen speelgoed rond en Anne ziet er ontspannen uit. Twee van haar baby’s, inmiddels ruim een half jaar oud, liggen heerlijk in de box te spelen, een van de andere meisjes ligt in een wippertje en de vierde ligt op een speelkleed te kirren. Aukje, Eefke, Hiske en Jinthe zien er schattig, rustig en tevreden uit. En dat terwijl het tijd is voor een voeding. Anne: “Ik heb veel geluk met van die makkelij- ke kinderen, want dat zijn ze, echt. En gelukkig geef ik vrij makkelijk borstvoeding, dat scheelt ook.” Anne gaat op de bank zitten om borstvoe- ding te geven. Ze legt aan elke kant een voe- dingskussen, terwijl haar hulp Leanne eerst Aukje en daarna Eefke aangeeft.

Totaal verbouwereerd
Terwijl ze twee baby’s tegelijk voedt, vertelt Anne wat er gebeurde toen zij en haar man Alex een broertje of zusje wilden voor hun dochters Ymre (8) en Meike (5). “In ons huis was nog één slaapkamertje over, voor een derde kind. Mijn zwangerschap van Meike is met hormonen ontstaan, dus toen ik voor de derde keer zwanger wilde worden, kreeg ik meteen hormonen om eicellen te laten rijpen. Alex en ik waren dolblij toen ik in verwachting was. Toen ik zeven weken zwanger was, kregen we de eerste echo bij de gynaecoloog. Die zag eerst één kindje op het beeldscherm. We zagen hem schrikken toen hij naar de grafiek op de monitor keek: daar zag hij de lijnen van drie hartjes. ‘Het zijn drie kleintjes!’ riep hij. We hoorden de hartjes zelf ook: het klonk als véél. Ik weet nog dat ik totaal verbouwereerd vroeg of dat wel alles was. 

Lees meer over het jaar van Anne en haar vierling in ons extra dikke kerstnummer (nummer 51). 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |