×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Het jaar van... Anne en haar vierling

Het jaar van... Anne en haar vierling
16.12.2015 -

Hoe was 2015 voor jou? Bekende én onbekende Nederlanders vertellen. Anne: 'We hebben liefde genoeg voor zes kinderen.'


Anne (36) en haar man Alex (40) wilden er na twee dochters nog één kindje bij. Verbijsterd waren ze toen Anne zwanger bleek van een vierling. Na 27 weken zwangerschap werden Aukje, Eefke, Hiske en Jinthe geboren. Hoe verliep Annes eerste jaar als moeder van zes kinderen?
 

De geboorte van een vierling komt zelden voor. Het was dan ook landelijk nieuws toen er in Bathmen vier meisjes werden geboren. Als Vriendin in april op bezoek gaat bij Anne en haar dochtertjes, is er net een televisieploeg langsgeweest. Wie verwacht dat Annes huis één grote chaos is, komt bedrogen uit. Je hoort er geen baby- gehuil, er slingert geen speelgoed rond en Anne ziet er ontspannen uit. Twee van haar baby’s, inmiddels ruim een half jaar oud, liggen heerlijk in de box te spelen, een van de andere meisjes ligt in een wippertje en de vierde ligt op een speelkleed te kirren. Aukje, Eefke, Hiske en Jinthe zien er schattig, rustig en tevreden uit. En dat terwijl het tijd is voor een voeding. Anne: “Ik heb veel geluk met van die makkelij- ke kinderen, want dat zijn ze, echt. En gelukkig geef ik vrij makkelijk borstvoeding, dat scheelt ook.” Anne gaat op de bank zitten om borstvoe- ding te geven. Ze legt aan elke kant een voe- dingskussen, terwijl haar hulp Leanne eerst Aukje en daarna Eefke aangeeft.

Totaal verbouwereerd
Terwijl ze twee baby’s tegelijk voedt, vertelt Anne wat er gebeurde toen zij en haar man Alex een broertje of zusje wilden voor hun dochters Ymre (8) en Meike (5). “In ons huis was nog één slaapkamertje over, voor een derde kind. Mijn zwangerschap van Meike is met hormonen ontstaan, dus toen ik voor de derde keer zwanger wilde worden, kreeg ik meteen hormonen om eicellen te laten rijpen. Alex en ik waren dolblij toen ik in verwachting was. Toen ik zeven weken zwanger was, kregen we de eerste echo bij de gynaecoloog. Die zag eerst één kindje op het beeldscherm. We zagen hem schrikken toen hij naar de grafiek op de monitor keek: daar zag hij de lijnen van drie hartjes. ‘Het zijn drie kleintjes!’ riep hij. We hoorden de hartjes zelf ook: het klonk als véél. Ik weet nog dat ik totaal verbouwereerd vroeg of dat wel alles was. 

Lees meer over het jaar van Anne en haar vierling in ons extra dikke kerstnummer (nummer 51). 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |