×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 50: Evelines ex-man kijkt niet meer om naar zijn vorige gezin

Vriendin 50: Evelines ex-man kijkt niet meer om naar zijn vorige gezin
09.12.2015 - Redactie Vriendin

"Mijn man begon een tweede leven, met een veel jongere vrouw"


Bijna veertig jaar lang was Eveline gelukkig met haar man Johan (60). Tot ze ontdekte dat hij een verhouding had met een andere vrouw. Een vrouw van 35 jaar... “Hij is er gewoon tussenuit gepiept.”

Eveline (59): “Misschien had ik gewaarschuwd moeten zijn. Ik herinner mij verschillende momenten uit ons leven toen we nog gelukkig waren samen, dat mijn man en ik naar twee oudjes keken, die op een terras knus een kopje koffie dronken of een ijsje aten. Mij vertederde zo’n beeld. ‘Kijk eens, wat leuk’, zei ik dan tegen hem. ‘Vreselijk!’ vond Johan. ‘Daar moet je toch niet aan denken, zo wil ik nooit worden, hoor.’ Ik begreep het toen niet, maar stond er verder niet bij stil. Ik dacht dat hij er misschien tegenop zag om oud te worden. Maar hij bedoelde het vooral persoonlijk, weet ik nu. Samen met mij als bejaard stel over straat schuifelen, dat was niet wat hij wilde. Liever begon hij aan een nieuw leven, een tweede leven, vermoed ik achteraf. Wat heb ik me belazerd gevoeld. Dan denk je iemand te kennen en volledig op hem te kunnen bouwen. Maar blijkbaar niet voor altijd.”

Geen ruzies
“Ik ontmoette Johan toen ik zestien was. Hij was niet mijn eerste vriendje, wel iemand met wie ik een bijzondere klik had. En we bleven samen. Na een paar jaar trouwden we en daarna kwamen er twee kinderen. Dat ging niet makkelijk, maar we knokten ons samen door die periode heen en waren heel blij toen we een dochter en zoon kregen (nu 33 en 31 jaar). We vormden een leuk gezin, gezellig, warm. Heel sportief ook; mijn dochter deed aan synchroonzwemmen, ik was actief in haar zwembad, werd trainster en jurylid. Onze zoon voetbalde en daar was Johan erg bij betrokken. Hij had alles voor onze kinderen over, stond altijd voor ze klaar. En voor mij. Echt, ik heb niets aan te merken op al die jaren. Natuurlijk, de hevige verliefdheid van vroeger, die was er niet meer, ook de seks was minder, en minder spannend geworden, maar zo gaat dat in een langdurig huwelijk. Maar er waren geen ruzies, geen grote botsingen. Wij waren zo’n stel dat iedereen als ideaal beschouwde. Johan gedroeg zich altijd lief naar mij toe. Hij was een joviale man die vol grapjes zat. Iemand die ik totaal vertrouwde. Ik twijfelde er geen moment aan dat wij ons leven lang samen zouden blijven.

Lees het hele verhaal in Vriendin 50 van deze week of praat mee op het forum.

Foto: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |