×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Jandino Asporaat had het in zijn jeugd niet makkelijk

Jandino Asporaat had het in zijn jeugd niet makkelijk
08.12.2015 -

Jandino Asporaat (34) groeide op zonder vader en op school werd hij gepest. Hij leerde erdoor knokken. Met succes. De laatste maanden schitterde hij in Dance dance dance en Dino, tourt hij langs theaters en verschijnt ook nog eens zijn eerste film.


Hoewel hij niet echt behoort tot de Vriendin-doelgroep, blijkt Jandino een lange geschiedenis te hebben met dit blad. “Ik ken jullie al lang! Vroeger thuis kregen we Vriendin, samen met andere bladen, altijd van de buurvrouw, nadat zij ze had uitgelezen. Op elke verjaardag en Sinterklaas was het vaste prik: dan kregen we chocolade en een stapel tijdschriften”, vertelt hij.

Jandino’s jeugd was op zijn zachtst gezegd bijzonder: “Tot mijn elfde woonde ik op Curaçao, daarna verhuisden we naar Nederland.” Het gezin, dat uiteindelijk uit zes kinderen bestond, groeide nog. “Met mijn vader kreeg mijn moeder mijn oudere broer, toen mij en daarna mijn zusje. Na enkele jaren gingen mijn ouders uit elkaar. Mijn moeder ontmoette een andere man, met wie ze mijn broertje Kenneth kreeg.

Toen ze in haar eentje naar Neder- land vertrok om daar te werken en te sparen voor onze vliegtickets, wist ze niet dat ze weer zwanger was. Ze kwam terug met nog een broertje: Benjamin. Later kwam daar nog Jordan bij. Maar die

tweede relatie hield ook geen stand, mijn moeder heeft ons alleen opgevoed.” De familie kwam terecht in de Rotterdamse Rijnhaven. Omdat zijn broer op Curaçao bleef, was Jandino opeens de oudste van het gezin. “Volgens mij kwamen we aan in februari, dus je kunt je voorstellen hoe groot de overgang was. Voor ons gevoel stapten we in een koelkast!”

Naar een internaat
Toch was dat nog niet de grootste cultuurschok, zegt hij: die kwam toen het na acht maanden in Nederland niet goed bleek te gaan met zijn moeder. “De heimwee en de zorg voor ons, in haar eentje: het was te veel voor haar. Ze stortte in. Ze ging naar een rusthuis en wij naar een internaat. Dat was geen fijne plek. Er zaten kinderen die wees of onhandelbaar waren; je moest jezelf beschermen en voor jezelf opkomen. Er waren strenge regels die we niet gewend waren. Ik moest daar echt vechten voor mezelf, mijn zusje en broertje.

Lees het hele verhaal in Vriendin 50 van deze week.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit blijft tussen hem en mij...'

19.10.2017 - Er zijn van die dingen die je liever niet met een ander deelt. Acht lezeressen over wat ze van hun partner aan niemand mogen vertellen...

Lees meer!
 Tips voor een gezonde hoofdhuid

19.10.2017 - Een mooie bos haar begint bij een gezonde hoofdhuid. Met deze tips stimuleer je de groei van gezonde, nieuwe en glanzende haren.

Lees meer!
Hoe ontvang je een compliment?

19.10.2017 - Een grappig filmpje, over hoeveel complimenten een mens kan hebben voordat het ongemakkelijk wordt, zie je hieronder. Ook interessant om hierin het verschil tussen mannen en vrouwen te zien.

Lees meer!
Oplossing puzzel 32: stratego

19.10.2017 - Winnaars van 2 vrijkaarten voor My Fair Lady in een theater naar keuze, t.w.v. € 95,- zijn...

Lees verder
Waar te koop (Vriendin 42)

19.10.2017 - Wil je weten waar je de kleding, schoenen, make-up of andere producten uit Vriendin kunt kopen? We hebben de verkoopinformatie voor je verzameld. Klik door naar de website van het merk om een winkel of webshop te vinden.

Lees meer!
Ester (44): 'Eindelijk vond ik twee halfzussen'

18.10.2017 - In januari vertelde Ester (44) in Vriendin over de zoektocht naar haar biologische vader, een anonieme zaaddonor. Van hem ontbreekt nog steeds ieder spoor, maar ze vond binnen twee maanden wel twee halfzussen. “Misschien zijn we zelfs met honderd.”

Lees meer!
Juf Kiet geeft les aan vluchtelingkinderen

18.10.2017 - Misschien heb je ’m wel gezien: de hartverwarmende documentaire over juf Kiet, die kinderen uit oorlogsgebieden en migranten wegwijs maakt in Nederland. Wie is Kiet en wat drijft haar? “Mijn hart maakt een sprongetje als ik merk dat de taalknop omgaat bij een leerling.”

Lees meer!
Roos (47): ‘Op salsales werd mijn man verliefd op een ander’

18.10.2017 - Roos (47) vond het heerlijk om met haar man naar salsales te gaan. Maar toen hij verliefd werd op zijn danspartner verliet hij haar. "Heel verdrietig dat het zo gelopen is"

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 196 |