×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Jandino Asporaat had het in zijn jeugd niet makkelijk

Jandino Asporaat had het in zijn jeugd niet makkelijk
08.12.2015 -

Jandino Asporaat (34) groeide op zonder vader en op school werd hij gepest. Hij leerde erdoor knokken. Met succes. De laatste maanden schitterde hij in Dance dance dance en Dino, tourt hij langs theaters en verschijnt ook nog eens zijn eerste film.


Hoewel hij niet echt behoort tot de Vriendin-doelgroep, blijkt Jandino een lange geschiedenis te hebben met dit blad. “Ik ken jullie al lang! Vroeger thuis kregen we Vriendin, samen met andere bladen, altijd van de buurvrouw, nadat zij ze had uitgelezen. Op elke verjaardag en Sinterklaas was het vaste prik: dan kregen we chocolade en een stapel tijdschriften”, vertelt hij.

Jandino’s jeugd was op zijn zachtst gezegd bijzonder: “Tot mijn elfde woonde ik op Curaçao, daarna verhuisden we naar Nederland.” Het gezin, dat uiteindelijk uit zes kinderen bestond, groeide nog. “Met mijn vader kreeg mijn moeder mijn oudere broer, toen mij en daarna mijn zusje. Na enkele jaren gingen mijn ouders uit elkaar. Mijn moeder ontmoette een andere man, met wie ze mijn broertje Kenneth kreeg.

Toen ze in haar eentje naar Neder- land vertrok om daar te werken en te sparen voor onze vliegtickets, wist ze niet dat ze weer zwanger was. Ze kwam terug met nog een broertje: Benjamin. Later kwam daar nog Jordan bij. Maar die

tweede relatie hield ook geen stand, mijn moeder heeft ons alleen opgevoed.” De familie kwam terecht in de Rotterdamse Rijnhaven. Omdat zijn broer op Curaçao bleef, was Jandino opeens de oudste van het gezin. “Volgens mij kwamen we aan in februari, dus je kunt je voorstellen hoe groot de overgang was. Voor ons gevoel stapten we in een koelkast!”

Naar een internaat
Toch was dat nog niet de grootste cultuurschok, zegt hij: die kwam toen het na acht maanden in Nederland niet goed bleek te gaan met zijn moeder. “De heimwee en de zorg voor ons, in haar eentje: het was te veel voor haar. Ze stortte in. Ze ging naar een rusthuis en wij naar een internaat. Dat was geen fijne plek. Er zaten kinderen die wees of onhandelbaar waren; je moest jezelf beschermen en voor jezelf opkomen. Er waren strenge regels die we niet gewend waren. Ik moest daar echt vechten voor mezelf, mijn zusje en broertje.

Lees het hele verhaal in Vriendin 50 van deze week.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is mijn grootste vakantiegeheim'

17.08.2017 - Zon, zee, zwijgen... Deze vrouwen deden in hun vakantie iets wat ze liever met niemand delen. "Door mijn leugen kon ik zelfs geen foto's van m'n reis op Facebook zetten."

Lees meer
Nadia: 'Zonder Laura's hulp was me de opvoeding niet gelukt'

17.08.2017 - Nadia (41) was nog maar net bevallen van haar zoontje, toen haar man omkwam bij een auto-ongeluk. Buurvrouw Laura (64) ving Nadia op. “Dankzij haar heb ik er nooit alleen voor gestaan.”

Lees meer
Ida: 'De moordenaar van mijn dochter woont nu om de hoek'

16.08.2017 - Ida’s negentienjarige dochter Célesta werd in 2012 om het leven gebracht door haar vriend. Ida was kapot van verdriet. Nu, vijf jaar later, blijkt de moordenaar van haar dochter bij haar in de buurt te wonen. “Ik ben bang. Niet voor hem, maar voor mezelf. Omdat ik zó boos ben.”

Lees meer
Corina: 'Tegen alle verwachtingen in kregen we deze twee wondertjes'

16.08.2017 - De arts vertelde Corina (39) en haar man Marko (42) dat ze waarschijnlijk nooit ouders zouden worden. Toch hielden ze hoop. Corina: “Ik ben zo blij dat we niet opgaven en twee prachtige gezonde zonen hebben mogen krijgen.”

Lees meer
Julia: 'Mijn trouwjurk werd nooit gedragen'

15.08.2017 - De trouwjurk van Julia (32) staat op Marktplaats. Ongedragen, want haar huwelijk werd last minute afgeblazen. "Diep van binnen wist ik dat het niet goed zat."

Lees meer
De zomer van... styliste Patty Zomer

15.08.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van styliste Patty Zomer (56): “Als er niemand is om mee te reizen, ga ik gerust in mijn eentje.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit mag mijn beste vriendin écht niet weten'

10.08.2017 - Je beste vriendin is die ene persoon in je leven met wie je echt álles bespreekt… of toch niet? Deze lezeressen vertellen over het geheim dat zij hebben voor hun hartsvriendin.

Lees meer
Hiermee is mijn kind beroemd op het internet

10.08.2017 - Het begon met een filmpje in hun kamer en nu hebben de kinderen van Ellen, Erna, Louis en Rita honderdduizenden fans. Deze week vertellen de moeders in Vriendin over hun beroemde dochters. Maar wat doen zij nou precies?

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 189 |

Vriendin Shopdag in Tilburg 9 september 2017

Kun jij ook niet wachten om je najaarsgarderobe bij elkaar te shoppen? 
Kom dan gezellig met een vriendin, je zus, je moeder of een buurvrouw naar de Vriendin Shopdag op 9 september in Tilburg!

Profiteer van exclusieve Vriendin-korting, ontvang een goodiebag en geniet van leuke extra’s.

Ook kan je gezellig bijkletsen met vriendinnen in verschillende horecagelegenheden. Dit wil je niet missen!

 

Profiteer van:

  • Exclusieve Vriendin korting bij winkels
  • Exclusieve Vriendin korting bij horeca gelegenheden
  • Een gevulde goodiebag
  • Leuke extra’s!