×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 49: Maaike verloor tot twee keer toe haar partner

Vriendin 49: Maaike verloor tot twee keer toe haar partner
01.12.2015 - Redactie Vriendin

‘Ik ben weer gelukkig, maar het verdriet blijft’


Maaike (38) verloor op haar 19de haar verloofde en op haar 31ste haar man. Sinds zeven jaar voedt zij haar drie kinderen Kevin (13), Jordi (12) en Ilse (9) alleen op. “Statistisch gezien was de kans heel klein dat ik wéér een partner zou verliezen. En toch gebeurde het.’’

Maaike: “Mijn eerste liefde, Johan, overleed op z’n 26ste. We waren nog jong, maar maakten volop toekomstplannen. Na drie jaar verkering kwam de verloving en we waren druk bezig met een huisje.
Met Johan wilde ik oud worden en een gezin stichten. Ik was ervan overtuigd dat we een prachtige toekomst in het vooruitzicht hadden, tot die ene dag in oktober 1996 toen Johans broer aanbelde en vertelde dat hij heel slecht nieuws had. Johan zat voor zijn werk op een hoogwerker en was op een spoorwegovergang gegrepen door een intercitytrein. ‘Hij is overleden, net als zijn collega’, zei zijn broer tegen me. Ik raakte volledig in paniek en heb gegild: ‘Waarom? Waarom?’”

Nieuwe start
“Drie jaar na zijn overlijden besloot ik te verhuizen naar een andere plek. Ik wilde een nieuwe start maken. Ik vond een leuke baan in een verpleeghuis en ging wonen in een zusterflat. En daar gebeurde het: ik werd verliefd op een collega, Ronald. Ik had met die mogelijkheid geen rekening gehouden, ik had nog zo veel verdriet. Maar de vonk sloeg gewoon over. Ik vertelde Ronald niet meteen wat mij drie jaar daarvoor was overkomen. Ik was door het verlies van Johan het vertrouwen in relaties kwijtgeraakt.
Ik had ervaren hoe snel geluk uiteen kon spatten en wilde mij niet zomaar geven. Ik was zo bang dat het weer mis zou gaan. Toen ik Ronald na een tijdje toch over Johan vertelde, reageerde hij meelevend. In het begin van onze relatie had angst de overhand. Maar beetje bij beetje ging ik erin geloven dat het geluk mij weer toelachte. Daarbij: het zou mij toch niet nog eens overkomen?

Lees het hele verhaal in Vriendin 49.

Heb jij net als Maaike een of meerdere dierbaren verloren? Op het forum kan je je reactie kwijt. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |