×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 49: Maaike verloor tot twee keer toe haar partner

Vriendin 49: Maaike verloor tot twee keer toe haar partner
01.12.2015 - Redactie Vriendin

‘Ik ben weer gelukkig, maar het verdriet blijft’


Maaike (38) verloor op haar 19de haar verloofde en op haar 31ste haar man. Sinds zeven jaar voedt zij haar drie kinderen Kevin (13), Jordi (12) en Ilse (9) alleen op. “Statistisch gezien was de kans heel klein dat ik wéér een partner zou verliezen. En toch gebeurde het.’’

Maaike: “Mijn eerste liefde, Johan, overleed op z’n 26ste. We waren nog jong, maar maakten volop toekomstplannen. Na drie jaar verkering kwam de verloving en we waren druk bezig met een huisje.
Met Johan wilde ik oud worden en een gezin stichten. Ik was ervan overtuigd dat we een prachtige toekomst in het vooruitzicht hadden, tot die ene dag in oktober 1996 toen Johans broer aanbelde en vertelde dat hij heel slecht nieuws had. Johan zat voor zijn werk op een hoogwerker en was op een spoorwegovergang gegrepen door een intercitytrein. ‘Hij is overleden, net als zijn collega’, zei zijn broer tegen me. Ik raakte volledig in paniek en heb gegild: ‘Waarom? Waarom?’”

Nieuwe start
“Drie jaar na zijn overlijden besloot ik te verhuizen naar een andere plek. Ik wilde een nieuwe start maken. Ik vond een leuke baan in een verpleeghuis en ging wonen in een zusterflat. En daar gebeurde het: ik werd verliefd op een collega, Ronald. Ik had met die mogelijkheid geen rekening gehouden, ik had nog zo veel verdriet. Maar de vonk sloeg gewoon over. Ik vertelde Ronald niet meteen wat mij drie jaar daarvoor was overkomen. Ik was door het verlies van Johan het vertrouwen in relaties kwijtgeraakt.
Ik had ervaren hoe snel geluk uiteen kon spatten en wilde mij niet zomaar geven. Ik was zo bang dat het weer mis zou gaan. Toen ik Ronald na een tijdje toch over Johan vertelde, reageerde hij meelevend. In het begin van onze relatie had angst de overhand. Maar beetje bij beetje ging ik erin geloven dat het geluk mij weer toelachte. Daarbij: het zou mij toch niet nog eens overkomen?

Lees het hele verhaal in Vriendin 49.

Heb jij net als Maaike een of meerdere dierbaren verloren? Op het forum kan je je reactie kwijt. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!