×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 49: Maaike verloor tot twee keer toe haar partner

Vriendin 49: Maaike verloor tot twee keer toe haar partner
01.12.2015 - Redactie Vriendin

‘Ik ben weer gelukkig, maar het verdriet blijft’


Maaike (38) verloor op haar 19de haar verloofde en op haar 31ste haar man. Sinds zeven jaar voedt zij haar drie kinderen Kevin (13), Jordi (12) en Ilse (9) alleen op. “Statistisch gezien was de kans heel klein dat ik wéér een partner zou verliezen. En toch gebeurde het.’’

Maaike: “Mijn eerste liefde, Johan, overleed op z’n 26ste. We waren nog jong, maar maakten volop toekomstplannen. Na drie jaar verkering kwam de verloving en we waren druk bezig met een huisje.
Met Johan wilde ik oud worden en een gezin stichten. Ik was ervan overtuigd dat we een prachtige toekomst in het vooruitzicht hadden, tot die ene dag in oktober 1996 toen Johans broer aanbelde en vertelde dat hij heel slecht nieuws had. Johan zat voor zijn werk op een hoogwerker en was op een spoorwegovergang gegrepen door een intercitytrein. ‘Hij is overleden, net als zijn collega’, zei zijn broer tegen me. Ik raakte volledig in paniek en heb gegild: ‘Waarom? Waarom?’”

Nieuwe start
“Drie jaar na zijn overlijden besloot ik te verhuizen naar een andere plek. Ik wilde een nieuwe start maken. Ik vond een leuke baan in een verpleeghuis en ging wonen in een zusterflat. En daar gebeurde het: ik werd verliefd op een collega, Ronald. Ik had met die mogelijkheid geen rekening gehouden, ik had nog zo veel verdriet. Maar de vonk sloeg gewoon over. Ik vertelde Ronald niet meteen wat mij drie jaar daarvoor was overkomen. Ik was door het verlies van Johan het vertrouwen in relaties kwijtgeraakt.
Ik had ervaren hoe snel geluk uiteen kon spatten en wilde mij niet zomaar geven. Ik was zo bang dat het weer mis zou gaan. Toen ik Ronald na een tijdje toch over Johan vertelde, reageerde hij meelevend. In het begin van onze relatie had angst de overhand. Maar beetje bij beetje ging ik erin geloven dat het geluk mij weer toelachte. Daarbij: het zou mij toch niet nog eens overkomen?

Lees het hele verhaal in Vriendin 49.

Heb jij net als Maaike een of meerdere dierbaren verloren? Op het forum kan je je reactie kwijt. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |