×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Natasja Froger gaat vol voor Stichting Heppie

Natasja Froger gaat vol voor Stichting Heppie
01.12.2015 -

Natasja Froger (50), presentatrice van programma’s als Welcome home en Met open armen, zet zich al jaren in als ambassadrice voor Stichting Heppie, die de komende drie weken de meerwaarde van de puzzelopbrengsten van Vriendin krijgt. “Mijn inzet voor Heppie geeft me onwijs veel positieve energie.”


Natasja Froger – net vijftig, maar nog altijd fris en fruitig – nipt aan haar thee. Als ze eenmaal praat, vertelt ze honderduit. Vooral over Stichting Heppie, die kinderen opvangt tijdens vakantieweken en zorgweekenden. Het onderwerp ligt haar na aan het hart omdat het om kinderen gaat die elke dag met problemen worden geconfronteerd waar ze zelf niets aan kunnen doen. Kinderen van wie een ouder ziek is, kinderen bij wie armoede in het gezin heerst, kinderen met een gedragsstoornis of bij wie iets anders speelt. “Elk kind heeft er recht op om kind te zijn en dat kan bij Stichting Heppie”, vindt Natasja. “Ja, ik voel me ontzettend betrokken bij de stichting en bij de kinderen. Als ik er ben, luister ik naar hun verhalen.

Een verhaal dat me erg raakte, was dat van 
een elfjarige jongen. Hij werd op maandagochtend bij Heppie gebracht door een gezinsvoogd. Hij leverde hem af met de woorden: 'Sorry, ik weet niet wie hem vrijdag komt ophalen.’ De jongen woonde al sinds zijn vijfde in allerlei pleeggezinnen. Telkens ging het mis. Ook nu was het weer spaak gelopen en moest er een ander gezin voor hem worden gezocht. Ik realiseerde me: deze jongen wordt naar een plek gebracht waar hij niemand kent en hij weet niet eens wie hem vrijdag komt halen. De vrijwilligers hebben die hele week hun best gedaan hem uit zijn dagelijkse stress te halen. Hij maakte nieuwe vriendjes, deed mee aan een playbackshow en was echt aan het stralen. Donderdag huilde hij de hele nacht van de spanning: wat gaat er morgen gebeuren? Hij werd opgehaald door een op het oog ontzettend leuk en lief crisispleeggezin. Toen hij wegging, draaide hij zich nog even om en zei: ‘Dit was de mooiste week die ik heb meegemaakt. Dit vergeet ik nooit meer.’"

Lees het hele interview in Vriendin 49. 

Plaats een reactie

1Reacties

  • Anonymous

    Dit is niet ok!

    Anoniem wo 2 dec '15 19:55

    Leuke vrouw, goed hart, doe heel veel goed werk. Keep it up Natasja! Liefs, zomaar iemand
    Reageer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |