×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Natasja Froger gaat vol voor Stichting Heppie

Natasja Froger gaat vol voor Stichting Heppie
01.12.2015 -

Natasja Froger (50), presentatrice van programma’s als Welcome home en Met open armen, zet zich al jaren in als ambassadrice voor Stichting Heppie, die de komende drie weken de meerwaarde van de puzzelopbrengsten van Vriendin krijgt. “Mijn inzet voor Heppie geeft me onwijs veel positieve energie.”


Natasja Froger – net vijftig, maar nog altijd fris en fruitig – nipt aan haar thee. Als ze eenmaal praat, vertelt ze honderduit. Vooral over Stichting Heppie, die kinderen opvangt tijdens vakantieweken en zorgweekenden. Het onderwerp ligt haar na aan het hart omdat het om kinderen gaat die elke dag met problemen worden geconfronteerd waar ze zelf niets aan kunnen doen. Kinderen van wie een ouder ziek is, kinderen bij wie armoede in het gezin heerst, kinderen met een gedragsstoornis of bij wie iets anders speelt. “Elk kind heeft er recht op om kind te zijn en dat kan bij Stichting Heppie”, vindt Natasja. “Ja, ik voel me ontzettend betrokken bij de stichting en bij de kinderen. Als ik er ben, luister ik naar hun verhalen.

Een verhaal dat me erg raakte, was dat van 
een elfjarige jongen. Hij werd op maandagochtend bij Heppie gebracht door een gezinsvoogd. Hij leverde hem af met de woorden: 'Sorry, ik weet niet wie hem vrijdag komt ophalen.’ De jongen woonde al sinds zijn vijfde in allerlei pleeggezinnen. Telkens ging het mis. Ook nu was het weer spaak gelopen en moest er een ander gezin voor hem worden gezocht. Ik realiseerde me: deze jongen wordt naar een plek gebracht waar hij niemand kent en hij weet niet eens wie hem vrijdag komt halen. De vrijwilligers hebben die hele week hun best gedaan hem uit zijn dagelijkse stress te halen. Hij maakte nieuwe vriendjes, deed mee aan een playbackshow en was echt aan het stralen. Donderdag huilde hij de hele nacht van de spanning: wat gaat er morgen gebeuren? Hij werd opgehaald door een op het oog ontzettend leuk en lief crisispleeggezin. Toen hij wegging, draaide hij zich nog even om en zei: ‘Dit was de mooiste week die ik heb meegemaakt. Dit vergeet ik nooit meer.’"

Lees het hele interview in Vriendin 49. 

Plaats een reactie

1Reacties

  • Anonymous

    Dit is niet ok!

    Anoniem wo 2 dec '15 19:55

    Leuke vrouw, goed hart, doe heel veel goed werk. Keep it up Natasja! Liefs, zomaar iemand
    Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!