×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 47: Door PMSS was Diana jarenlang depressief en radeloos

Vriendin 47: Door PMSS was Diana jarenlang depressief en radeloos
18.11.2015 -

‘Dankzij lichttherapie is mijn leven weer zo veel leuker’


Labiel en futloos. Twee weken per maand voelde Diana (45) zich vreselijk beroerd. Ze leed aan PMSS: premenstruele stemmingsstoornis. Dankzij lichttherapie ziet haar leven er weer een stuk zonniger uit. “Alsof alle negatieve gedachten zó uit mijn hoofd waaiden.”

Diana: “Echt, ik heb serieus weleens gedacht dat ik schizofreen was. Het begon zo’n zeven jaar geleden. Twee weken per maand was er niks aan de hand, was ik vrolijk en energiek. Maar van het ene op het andere moment werd ik een totaal ander persoon: ik had geen energie meer, voelde me depressief, had huilbuien en zag alles zwart in. Dingen waarover ik even daar- voor nog enthousiast was, vond ik ineens niet meer leuk. Op het ene moment vond ik mijn man de leukste en liefste van de wereld, en meteen daarna kon ik me niet meer voorstellen hoe ik dat ooit had kunnen vinden. Ik wilde niets liever dan in bed liggen met mijn dekbed over mijn hoofd en met rust gelaten worden. Maar toch ook weer niet, want tegelijkertijd voelde ik me verschrikkelijk eenzaam. Ook was ik heel onredelijk. Ik maakte van een mug een olifant. Wat zeg ik: een kúdde olifanten. Als mijn partner ’s morgens op het punt stond om naar zijn werk te vertrekken, kon ik daar een enorm drama van maken. Dan beschuldigde ik hem ervan dat zijn werk belangrijker was dan ik. Als hij dan naar zijn werk ging, voelde ik me in de steek gelaten. En appte, sms-te en belde ik hem net zo lang tot hij terugkwam. Het had geen zin om op me in te praten. Alles wat ik op zo’n moment voelde, voelde voor mij als de waarheid. Dat duurde een dag of tien, elf. Dan was ik weer mezelf en zag ik de onredelijkheid van mijn gedrag in. Ik voelde me schuldig, omdat ik de mensen in mijn naaste omgeving zo had gekwetst. Het ging weer even goed, tót mijn stemming een paar weken later weer omsloeg.”

Diep in de put 
“Mijn partner begreep me niet. Logisch, want ik begreep mezelf ook niet. Ik had wel door dat er iets met me aan de hand was, maar had geen idee wat. Ik legde nog niet de link met mijn menstruatiecyclus, maar begon na verloop van tijd wel een patroon te zien. Ik besloot naar de huis- arts te gaan, want ik vond het zo naar wat ik mensen in mijn omgeving steeds aandeed. Ik wist gewoon niet meer wie ik was: was ik nu die energieke of juist die vermoeide persoon? Mijn huisarts verwees me naar een psycholoog. Al na drie consulten was duidelijk dat het niet psychisch was, maar dat mijn klachten te maken hadden met schommelingen in mijn hormoonspiegel. Ik was opgelucht: ik was niet schizofreen, het kwam door mijn hormonen. Maar het veranderde natuurlijk niks aan mijn klachten. 

Lees haar hele verhaal in Vriendin 47 of praat mee op het forum.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

Cathy: 'Ik ben gewoon een moeder die een andere kwetsbare moeder helpt'

27.07.2017 - Het gezin van Cathy (42) zorgt elke week een dag voor Yven (1), zodat zijn ouders wat tijd hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. “Ik stel me voor dat hij als twaalfjarige even langsfietst om te kletsen.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit was de mooiste dag van mijn leven'

26.07.2017 - Lezeressen vertellen deze week in Vriendin over de dag die zij nooit meer zullen vergeten: 'De dag dat ik ons adoptiekindje ontmoette'.

Lees meer

2

Ingrids man overleed toen ze 35 weken zwanger was

26.07.2017 - Ingrid (32) was 35 weken zwanger van haar tweede kind toen haar man Bruno (49) plotseling overleed. Hoewel ze hem intens mist, zorgt ze krachtig en positief voor Juliette (4) en Florian (10 maanden). “Ik wil er voor ze zijn, als vader en moeder in één.”

Lees meer
Linda: 'Mijn man chat erotisch met andere vrouwen, zelfs op vakantie'

25.07.2017 - Linda (42) ontdekte dat haar man Johan (43) erotische chatgesprekken voerde met andere vrouwen. Hij beloofde ermee te stoppen, maar doet het nog steeds. Ook op vakantie. Terwijl Linda naast hem zit.

Lees meer
Elske DeWall: 'Zelfs vlak bij huis ontdek ik nog steeds de mooiste plekken'

25.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week zangeres Elske DeWall (31): “Het eten in Rome is zo bizar goed! Pasta ’s middags, pasta ’s avonds...”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!