×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 47: Monique woog 160 kilo toen bij haar de knop om ging

Vriendin 47: Monique woog 160 kilo toen bij haar de knop om ging
17.11.2015 - Redactie Vriendin

‘Ik viel 106 kilo af op eigen kracht’


Na een moeilijke periode begon Monique (34) te eten uit troost. Ze werd voller en voller. Tot ze besloot in therapie te gaan en de kracht vond om af te vallen, in totaal 106 kilo. Drie jaar geleden ontmoette ze haar grote liefde met wie ze nu is getrouwd. Monique: “Het leven lacht me weer toe.”

Monique: “We zitten nog steeds op een roze wolk”, lacht Monique als ze de deur opent. Haar huiskamer staat vol met cadeautjes en felicitatiekaarten. Vorige week trouwde ze met Ramon. “Het was heel bijzonder om onze liefde te kunnen vieren met onze vrienden en familieleden.” Op tafel staat een laptop. De fotograaf heeft net een voorproefje van de bruids- reportage gestuurd. Op alle foto’s staan een stralende bruidegom en bruid in een beeldschone jurk, maatje 36/38. “Ik ging met mijn moeder en schoonmoeder mijn bruidsjurk uitzoeken en was meteen verkocht toen ik deze zag. Het was de jurk waarvan ik als klein meisje al droomde. En ook op latere leeftijd nog. Zelfs toen ik ouder werd en door traumatische ervaringen het vertrouwen in mannen zo was verloren, dat ik ervan overtuigd was dat ik altijd alleen zou blijven. Dat ik toch mijn grote liefde vond, voelt als een sprookje. Een sprookje waarvan het begin wel verdrietig en loodzwaar was.”

Monique laat een oude foto zien van zichzelf, eentje waarop ze ruim 160 kilo weegt. Het is moeilijk voor te stellen dat de vrouw aan tafel, die met 56 kilo tenger te noemen is, een aantal jaar geleden bijna drie maal zo veel woog. Monique kan het zelf ook moeilijk bevatten. Ze herkent zichzelf niet als ze naar de foto van vroeger kijkt. De afwezige blik in de ogen van de vrouw op de foto herkent ze wél. Het herinnert haar aan haar puberteit en aan haar jaren als jongvolwassene waarin ze seksueel, geestelijk en lichamelijk werd misbruikt.

Lees het hele verhaal in Vriendin 47 of praat mee op het forum.
 

Plaats een reactie

1Reacties

De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

5

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |