×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 47: Monique woog 160 kilo toen bij haar de knop om ging

Vriendin 47: Monique woog 160 kilo toen bij haar de knop om ging
17.11.2015 - Redactie Vriendin

‘Ik viel 106 kilo af op eigen kracht’


Na een moeilijke periode begon Monique (34) te eten uit troost. Ze werd voller en voller. Tot ze besloot in therapie te gaan en de kracht vond om af te vallen, in totaal 106 kilo. Drie jaar geleden ontmoette ze haar grote liefde met wie ze nu is getrouwd. Monique: “Het leven lacht me weer toe.”

Monique: “We zitten nog steeds op een roze wolk”, lacht Monique als ze de deur opent. Haar huiskamer staat vol met cadeautjes en felicitatiekaarten. Vorige week trouwde ze met Ramon. “Het was heel bijzonder om onze liefde te kunnen vieren met onze vrienden en familieleden.” Op tafel staat een laptop. De fotograaf heeft net een voorproefje van de bruids- reportage gestuurd. Op alle foto’s staan een stralende bruidegom en bruid in een beeldschone jurk, maatje 36/38. “Ik ging met mijn moeder en schoonmoeder mijn bruidsjurk uitzoeken en was meteen verkocht toen ik deze zag. Het was de jurk waarvan ik als klein meisje al droomde. En ook op latere leeftijd nog. Zelfs toen ik ouder werd en door traumatische ervaringen het vertrouwen in mannen zo was verloren, dat ik ervan overtuigd was dat ik altijd alleen zou blijven. Dat ik toch mijn grote liefde vond, voelt als een sprookje. Een sprookje waarvan het begin wel verdrietig en loodzwaar was.”

Monique laat een oude foto zien van zichzelf, eentje waarop ze ruim 160 kilo weegt. Het is moeilijk voor te stellen dat de vrouw aan tafel, die met 56 kilo tenger te noemen is, een aantal jaar geleden bijna drie maal zo veel woog. Monique kan het zelf ook moeilijk bevatten. Ze herkent zichzelf niet als ze naar de foto van vroeger kijkt. De afwezige blik in de ogen van de vrouw op de foto herkent ze wél. Het herinnert haar aan haar puberteit en aan haar jaren als jongvolwassene waarin ze seksueel, geestelijk en lichamelijk werd misbruikt.

Lees het hele verhaal in Vriendin 47 of praat mee op het forum.
 

Plaats een reactie

1Reacties

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!