×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 47: Monique woog 160 kilo toen bij haar de knop om ging

Vriendin 47: Monique woog 160 kilo toen bij haar de knop om ging
17.11.2015 - Redactie Vriendin

‘Ik viel 106 kilo af op eigen kracht’


Na een moeilijke periode begon Monique (34) te eten uit troost. Ze werd voller en voller. Tot ze besloot in therapie te gaan en de kracht vond om af te vallen, in totaal 106 kilo. Drie jaar geleden ontmoette ze haar grote liefde met wie ze nu is getrouwd. Monique: “Het leven lacht me weer toe.”

Monique: “We zitten nog steeds op een roze wolk”, lacht Monique als ze de deur opent. Haar huiskamer staat vol met cadeautjes en felicitatiekaarten. Vorige week trouwde ze met Ramon. “Het was heel bijzonder om onze liefde te kunnen vieren met onze vrienden en familieleden.” Op tafel staat een laptop. De fotograaf heeft net een voorproefje van de bruids- reportage gestuurd. Op alle foto’s staan een stralende bruidegom en bruid in een beeldschone jurk, maatje 36/38. “Ik ging met mijn moeder en schoonmoeder mijn bruidsjurk uitzoeken en was meteen verkocht toen ik deze zag. Het was de jurk waarvan ik als klein meisje al droomde. En ook op latere leeftijd nog. Zelfs toen ik ouder werd en door traumatische ervaringen het vertrouwen in mannen zo was verloren, dat ik ervan overtuigd was dat ik altijd alleen zou blijven. Dat ik toch mijn grote liefde vond, voelt als een sprookje. Een sprookje waarvan het begin wel verdrietig en loodzwaar was.”

Monique laat een oude foto zien van zichzelf, eentje waarop ze ruim 160 kilo weegt. Het is moeilijk voor te stellen dat de vrouw aan tafel, die met 56 kilo tenger te noemen is, een aantal jaar geleden bijna drie maal zo veel woog. Monique kan het zelf ook moeilijk bevatten. Ze herkent zichzelf niet als ze naar de foto van vroeger kijkt. De afwezige blik in de ogen van de vrouw op de foto herkent ze wél. Het herinnert haar aan haar puberteit en aan haar jaren als jongvolwassene waarin ze seksueel, geestelijk en lichamelijk werd misbruikt.

Lees het hele verhaal in Vriendin 47 of praat mee op het forum.
 

Plaats een reactie

1Reacties

Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen.“Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |