×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 47: Laura is ongewenst kinderloos na een relatie van zeventien jaar

Vriendin 47: Laura is ongewenst kinderloos na een relatie van zeventien jaar
17.11.2015 - Redactie Vriendin

"Hij wilde dus wel kinderen, alleen niet met mij"


Laura (37) is twee jaar single, na een relatie van zeventien jaar met Barry (38). Reden voor de breuk: Laura wilde kinderen, Barry niet. Maar twee jaar later is alles anders. “Onze relatie was blijkbaar één grote leugen.”

Laura: “In het begin van onze relatie was Barry nooit zo uitgesproken tégen kinderen. We waren zelf nog kinderen: zeventien en achttien. We spraken weleens over wat we wilden in de toekomst. Barry had het altijd over een eigen sportzaak. Mijn ambitie was een leuke baan in de kinderopvang, maar ik had ook de wens om later moeder te worden. Op momenten waarop we serieus met elkaar spraken, zei Barry wel dat kinderen niet per se voor hem hoefden en dat hij geen echte kinderwens had. Maar hij zei ook dat hij er misschien later anders over zou gaan denken. En dat hij wel smolt als hij zijn neefje vasthield. Ik heb uit dat soort opmerkingen altijd hoop geput. De deur zat niet op slot, ooit zou hij wel bijdraaien. Maar in de jaren die volgden, kreeg ik die deur maar met moeite op een kier. Als ik klaagde dat mijn biologische klok tikte en bij hem op schoot kroop en met een lief stemmetje vroeg of ik de pil mocht weggooien, moest hij altijd lachen. Hij aaide dan over mijn hoofd en plaagde me, vond dat we nog alle tijd hadden en als tweeverdieners eerst maar lekker moesten sparen. Ook zei hij dat hij eerst nog zijn wilde haren kwijt moest. Hij ging graag stappen met zijn vrienden, kocht een sloep waarin veel geld ging zitten en waaraan hij veel kluste. ’s Zomers gingen we er drie weken mee weg en elk weekend waren we op een water in Nederland te vinden. Steeds was er weer een andere reden dat ik niet met de pil mocht stoppen. Dan wilde hij een nieuwe parketvloer, dan moest de tuin eerst af zijn, dan weer hield de economische crisis hem tegen.”

Uithuilen en troosten
“Jaren gingen zo voorbij. We kregen allebei een vaste baan, kochten ons eerste huis en genoten van onze vrijheid. Maar bij mij werd na een jaar of vijf de wens zwanger te worden steeds groter. Ik werk zelf op een kinderdagverblijf en word dagelijks omringd door baby’s, peuters en zwangere vrouwen. Ook kregen steeds meer vrienden kinderen en mijn zus zelfs twee binnen veertien maanden! Tijdens haar zwangerschappen zag ik gewoon groen van jaloezie. Barry was in die tijd heel lief. Hij liet me uithuilen en troostte me dan. Soms sprak ik een half jaar niet over het onderwerp kinderen in de hoop dat het verlangen bij mij wat zou afzwakken en bij hem zou aanwakkeren.

Lees het hele verhaal in Vriendin 47 of praat mee op het forum. 

Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |