×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 46: Sharon had kanker tijdens haar zwangerschap

Vriendin 46: Sharon had kanker tijdens haar zwangerschap
10.11.2015 - Redactie Vriendin

‘Dankzij mijn baby werd mijn ziekte op tijd ontdekt’


Sharon (26) had al jaren last van haar lymfeklieren, maar zocht er niets achter. Toen ze zwanger was, bleek het een vorm van lymfeklierkanker te zijn. Na een heftige zwangerschap heeft ze nu samen met haar man Rob (31) een zoontje, Luca (1). “Elke beweging van de baby was een teken dat hij de strijd tegen de ziekte samen met mij leverde.”

Sharon: “‘Leuk dat er een kleintje in je buik groeit, hè?’ vroeg de verpleegkundige in het ziekenhuis. Zij was ook zwanger en twee maanden verder dan ik. Als toekomstige moeders onder elkaar spraken we over de kwaaltjes en mooie momenten. Toen zei ze ineens: ‘Ik ga je aan je eerste chemo leggen.’ Weg was mijn roze wolk, ik stond meteen met beide benen op de grond. Ik was zwanger en had kanker. Het ultieme geluksgevoel omdat ik moeder zou worden, werd steeds afgewisseld met pijn en verdriet. Toch heb ik vanaf het moment van de diagnose gedacht: ik ga deze ziekte overwinnen. Mijn baby verdient het om geboren te worden, dus ik ga voor ons tweetjes vechten.”

In paniek
“Vorig jaar januari, toen mijn man Rob en ik vier jaar samen waren, bleek ik zwanger te zijn. We konden ons geluk niet op. Toch kon ik er niet optimaal van genieten. Ik voelde dat er iets aankwam dat alles op scherp zou zetten. Een onderbuikgevoel. Ik was al maanden moe en benauwd. De lymfeklieren in mijn nek en onder mijn sleutelbeen waren opgezwollen sinds ik in 2012 acute pfeiffer had, en slonken maar niet. Ze groeiden juist. Maar ik ben geen type dat snel naar een dokter rent. Het was vast de nasleep van de pfeiffer, net als de vermoeidheid, want volgens de huisarts kon dat wel langer dan een jaar aanhouden. Maar toen ik zwanger was, begon ik me zorgen te maken. Nu ging het niet meer alleen om mij, maar was ik ook verantwoordelijk voor mijn ongeboren baby. De kno-arts kon niets vinden en stuurde me door naar een internist voor een lymfeklierpunctie. Dat maakte me nerveus, want dat doen ze niet zomaar. Terwijl ik thuis wachtte op de uitslag, googelde ik mijn symptomen. Al snel zag ik dat die allemaal overeenkwamen met de ziekte van Hodgkin. Ik raakte in paniek. Dit mocht niet gebeuren terwijl ik zeven weken zwanger was. Maar een paar dagen later bevestigde de oncoloog mijn vermoeden: ik had die vorm van lymfeklierkanker. Ik barstte in huilen uit en klapte dicht. Ik kon alleen maar denken: hoe moet dat met mijn kind? Wat het voor mij betekende, daar dacht ik niet aan.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 46 van deze week of praat mee op het forum.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |