×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 46: Sharon had kanker tijdens haar zwangerschap

Vriendin 46: Sharon had kanker tijdens haar zwangerschap
10.11.2015 - Redactie Vriendin

‘Dankzij mijn baby werd mijn ziekte op tijd ontdekt’


Sharon (26) had al jaren last van haar lymfeklieren, maar zocht er niets achter. Toen ze zwanger was, bleek het een vorm van lymfeklierkanker te zijn. Na een heftige zwangerschap heeft ze nu samen met haar man Rob (31) een zoontje, Luca (1). “Elke beweging van de baby was een teken dat hij de strijd tegen de ziekte samen met mij leverde.”

Sharon: “‘Leuk dat er een kleintje in je buik groeit, hè?’ vroeg de verpleegkundige in het ziekenhuis. Zij was ook zwanger en twee maanden verder dan ik. Als toekomstige moeders onder elkaar spraken we over de kwaaltjes en mooie momenten. Toen zei ze ineens: ‘Ik ga je aan je eerste chemo leggen.’ Weg was mijn roze wolk, ik stond meteen met beide benen op de grond. Ik was zwanger en had kanker. Het ultieme geluksgevoel omdat ik moeder zou worden, werd steeds afgewisseld met pijn en verdriet. Toch heb ik vanaf het moment van de diagnose gedacht: ik ga deze ziekte overwinnen. Mijn baby verdient het om geboren te worden, dus ik ga voor ons tweetjes vechten.”

In paniek
“Vorig jaar januari, toen mijn man Rob en ik vier jaar samen waren, bleek ik zwanger te zijn. We konden ons geluk niet op. Toch kon ik er niet optimaal van genieten. Ik voelde dat er iets aankwam dat alles op scherp zou zetten. Een onderbuikgevoel. Ik was al maanden moe en benauwd. De lymfeklieren in mijn nek en onder mijn sleutelbeen waren opgezwollen sinds ik in 2012 acute pfeiffer had, en slonken maar niet. Ze groeiden juist. Maar ik ben geen type dat snel naar een dokter rent. Het was vast de nasleep van de pfeiffer, net als de vermoeidheid, want volgens de huisarts kon dat wel langer dan een jaar aanhouden. Maar toen ik zwanger was, begon ik me zorgen te maken. Nu ging het niet meer alleen om mij, maar was ik ook verantwoordelijk voor mijn ongeboren baby. De kno-arts kon niets vinden en stuurde me door naar een internist voor een lymfeklierpunctie. Dat maakte me nerveus, want dat doen ze niet zomaar. Terwijl ik thuis wachtte op de uitslag, googelde ik mijn symptomen. Al snel zag ik dat die allemaal overeenkwamen met de ziekte van Hodgkin. Ik raakte in paniek. Dit mocht niet gebeuren terwijl ik zeven weken zwanger was. Maar een paar dagen later bevestigde de oncoloog mijn vermoeden: ik had die vorm van lymfeklierkanker. Ik barstte in huilen uit en klapte dicht. Ik kon alleen maar denken: hoe moet dat met mijn kind? Wat het voor mij betekende, daar dacht ik niet aan.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 46 van deze week of praat mee op het forum.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

2

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |