×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 46: Sharon had kanker tijdens haar zwangerschap

Vriendin 46: Sharon had kanker tijdens haar zwangerschap
10.11.2015 - Redactie Vriendin

‘Dankzij mijn baby werd mijn ziekte op tijd ontdekt’


Sharon (26) had al jaren last van haar lymfeklieren, maar zocht er niets achter. Toen ze zwanger was, bleek het een vorm van lymfeklierkanker te zijn. Na een heftige zwangerschap heeft ze nu samen met haar man Rob (31) een zoontje, Luca (1). “Elke beweging van de baby was een teken dat hij de strijd tegen de ziekte samen met mij leverde.”

Sharon: “‘Leuk dat er een kleintje in je buik groeit, hè?’ vroeg de verpleegkundige in het ziekenhuis. Zij was ook zwanger en twee maanden verder dan ik. Als toekomstige moeders onder elkaar spraken we over de kwaaltjes en mooie momenten. Toen zei ze ineens: ‘Ik ga je aan je eerste chemo leggen.’ Weg was mijn roze wolk, ik stond meteen met beide benen op de grond. Ik was zwanger en had kanker. Het ultieme geluksgevoel omdat ik moeder zou worden, werd steeds afgewisseld met pijn en verdriet. Toch heb ik vanaf het moment van de diagnose gedacht: ik ga deze ziekte overwinnen. Mijn baby verdient het om geboren te worden, dus ik ga voor ons tweetjes vechten.”

In paniek
“Vorig jaar januari, toen mijn man Rob en ik vier jaar samen waren, bleek ik zwanger te zijn. We konden ons geluk niet op. Toch kon ik er niet optimaal van genieten. Ik voelde dat er iets aankwam dat alles op scherp zou zetten. Een onderbuikgevoel. Ik was al maanden moe en benauwd. De lymfeklieren in mijn nek en onder mijn sleutelbeen waren opgezwollen sinds ik in 2012 acute pfeiffer had, en slonken maar niet. Ze groeiden juist. Maar ik ben geen type dat snel naar een dokter rent. Het was vast de nasleep van de pfeiffer, net als de vermoeidheid, want volgens de huisarts kon dat wel langer dan een jaar aanhouden. Maar toen ik zwanger was, begon ik me zorgen te maken. Nu ging het niet meer alleen om mij, maar was ik ook verantwoordelijk voor mijn ongeboren baby. De kno-arts kon niets vinden en stuurde me door naar een internist voor een lymfeklierpunctie. Dat maakte me nerveus, want dat doen ze niet zomaar. Terwijl ik thuis wachtte op de uitslag, googelde ik mijn symptomen. Al snel zag ik dat die allemaal overeenkwamen met de ziekte van Hodgkin. Ik raakte in paniek. Dit mocht niet gebeuren terwijl ik zeven weken zwanger was. Maar een paar dagen later bevestigde de oncoloog mijn vermoeden: ik had die vorm van lymfeklierkanker. Ik barstte in huilen uit en klapte dicht. Ik kon alleen maar denken: hoe moet dat met mijn kind? Wat het voor mij betekende, daar dacht ik niet aan.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 46 van deze week of praat mee op het forum.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!