×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 45: Rahma (56) deed waar veel Marokkaanse meisjes van dromen

Vriendin 45: Rahma (56) deed waar veel Marokkaanse meisjes van dromen
03.11.2015 -

De Marokkaanse Rahma (56) wilde als kind niets liever dan naar Europa verhuizen waar ze vrijer zou kunnen zijn. Dat lukte: ze trouwde en vertrok naar Nederland. Ze bouwde een carrière op en heeft inmiddels al achttien jaar een succesvol bedrijf. “Ik bleef knokken en mezelf ontwikkelen.”


Rahma: “Ik ben geboren in de mooie badplaats Tanger in Marokko. Jongens mochten daar veel meer dan meisjes. Ik kom uit een gezin van zes meiden en één jongen en mijn broertje werd altijd behandeld als een jonge prins. Hij kreeg de mooiste appel, een aai over zijn bol en als hij een van zijn zussen sloeg, werd dat door mijn moeder oogluikend toegestaan. Ik vond dat heel vreemd. Het maakte me opstandig. Boos, ook. Ik weet nog goed dat ik eens met mijn moeder op ons dak stond, terwijl we bezig waren met de was. Op straat klonk gegil en geschreeuw. Ik was nieuwsgierig, maar mijn moeder verbood me te kijken wat er aan de hand was. Een fatsoenlijk meisje deed dat niet. Toch gluurde ik voorzichtig vanaf de balustrade naar beneden. Ik zag hoe een vrouw door twee politieagenten werd meegesleurd. ‘Waarom doen ze dat?’ vroeg ik geschrokken aan mijn moeder. ‘De rechter heeft besloten dat deze vrouw terug moet naar haar man. Ze wil niet, maar ze moet’, antwoordde mijn moeder. 

Ik was verbijsterd. Dit kan toch niet waar zijn? Het tafereel boezemde me angst in, maar maakte me vastbesloten: 
ik wil niet in dit land blijven. Ik wil niet geslagen worden of bij een man zijn die me niet goed behandelt. Ik wil vrij zijn, korte rokjes kunnen dragen en me opmaken.”

Rijke dame
“Ik had gehoord dat meisjes in Europa veel meer mogelijkheden hadden. Daar hoefde je niet bang te zijn voor je man of familie. In de pauze op school zat ik vaak op een muurtje te zwaaien naar voorbijrijdende bussen vol toeristen. Ik was ervan overtuigd dat er op een dag eentje zou stoppen. Een rijke, oude dame zou dan uitstappen en me meenemen naar haar land. Na een jaar kreeg ik door dat dat niet ging gebeuren. Ik stopte met zwaaien, maar bleef wel dromen over het buitenland. Toen ik een jaar of twaalf was, heb ik mijn vader om hulp gevraagd. Ik wilde trouwen met een Europese Marokkaan, zodat ik in elk geval weg kon uit Marokko. Mijn vader vond het goed en regelde een paspoort.

Lees het hele verhaal in Vriendin 45 of praat mee op het forum.

Plaats een reactie

1Reacties

  • Dit is niet ok!

    bianca.elenbaas.7 wo 4 nov '15 11:38

    Rahma je mag trots wezen op jezelf. Dat je dit bereikt heb. Mijn vader heeft een Marokaanse vriendin zij woont in Marokko en ik herken jou verhaal in haar. Hoe de cultuur is. Vrouwen stellen niks voor. Ik vind dat heel erg.
    Reageer!

1

Cathy: 'Ik ben gewoon een moeder die een andere kwetsbare moeder helpt'

27.07.2017 - Het gezin van Cathy (42) zorgt elke week een dag voor Yven (1), zodat zijn ouders wat tijd hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. “Ik stel me voor dat hij als twaalfjarige even langsfietst om te kletsen.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit was de mooiste dag van mijn leven'

26.07.2017 - Lezeressen vertellen deze week in Vriendin over de dag die zij nooit meer zullen vergeten: 'De dag dat ik ons adoptiekindje ontmoette'.

Lees meer

2

Ingrids man overleed toen ze 35 weken zwanger was

26.07.2017 - Ingrid (32) was 35 weken zwanger van haar tweede kind toen haar man Bruno (49) plotseling overleed. Hoewel ze hem intens mist, zorgt ze krachtig en positief voor Juliette (4) en Florian (10 maanden). “Ik wil er voor ze zijn, als vader en moeder in één.”

Lees meer
Linda: 'Mijn man chat erotisch met andere vrouwen, zelfs op vakantie'

25.07.2017 - Linda (42) ontdekte dat haar man Johan (43) erotische chatgesprekken voerde met andere vrouwen. Hij beloofde ermee te stoppen, maar doet het nog steeds. Ook op vakantie. Terwijl Linda naast hem zit.

Lees meer
Elske DeWall: 'Zelfs vlak bij huis ontdek ik nog steeds de mooiste plekken'

25.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week zangeres Elske DeWall (31): “Het eten in Rome is zo bizar goed! Pasta ’s middags, pasta ’s avonds...”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!