×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 44: Corien schreef het boek kankerklas

Vriendin 44: Corien schreef het boek kankerklas
28.10.2015 - Redactie Vriendin

‘Vijf ouders van kinderen uit één klas hadden kanker.’


Hoe groot is de kans dat vijf klasgenoten een ouder hebben met kanker? Toen Corien (52) kanker had, bleek dat vier kinderen uit de klas van haar dochter in hetzelfde schuitje zaten. Corien interviewde haar lotgenoten en schreef het boek Kankerklas. “Wat me niet losliet, was de vraag hoe deze ouders met hun ziekte omgingen.”

Corien: “Mijn leven was tot 17 februari 2010 fijn en goed. Mijn man Pieter en onze dochters Sara (toen 10) en Lisa (toen 12) waren gelukkig. Ik werkte als freelance journalist en met een kind in groep zeven en één in de brugklas was het lekker druk. Lisa en Sara moesten naar sport en muziekles, er waren
ouderavonden waar we door de regen naartoe moesten fietsen en er was gedoe met lekke banden. Maar dat waren onze grootste problemen. Ik was gezond en actief. Ik sportte veel, heb nooit gerookt, dronk af en toe een glaasje wijn. Kanker stond voor mij op grote afstand. In mijn familie- en vriendenkring was er niemand die kanker had. Als ik terugkijk, realiseer ik me wat een rijk leven we hadden en wat een onschuldige tijd het was. Tot die vroege zaterdagochtend waarop ik een knobbeltje in mijn linkerborst ontdekte. Een knobbeltje dat me meteen angst aanjaagde. In één klap was alles wat vanzelfsprekend was weg. Dat is wat kanker doet. Het is levensbedreigend en niet alleen op het moment dat je behandeld wordt. Ook daarna gaat de dreiging die boven je hoofd hangt nooit meer helemaal weg.”

Heftig verdriet
“Lisa en Sara kwamen de trap af en hadden meteen door dat er iets niet goed was. De ochtend dat ik het knobbeltje ontdekte, zou Pieter eigenlijk voor twee weken naar het buitenland vertrekken voor zijn werk. Zijn koffers stonden al klaar, maar hij bleef bij mij. Daardoor moesten we de meiden wel vertellen
wat er aan de hand was. Ik zei dat ik een knobbeltje had gevonden en dat we daarvan geschrokken waren. Dat het waarschijnlijk iets onschuldigs was, maar dat het ook kanker zou kunnen zijn. Een paar dagen later bleek het knobbeltje een kwaadaardige tumor. Ik moest worden geopereerd en vijf weken lang werd ik elke dag bestraald. Vanaf het moment dat ik de diagnose kreeg, deed ik waar ik goed in ben: vragen stellen en informatie verzamelen. Om grip te krijgen op wat me overkwam, las ik boek na boek over kanker. Maar in de dagen voor de operatie werd ik ’s nachts overvallen door doodsangst. De angst om het leven te verliezen. Om mijn dochters achter te laten. Zij waren nog veel te klein om zonder moeder verder te moeten. Ik wilde ze mijn angst niet laten voelen. Mijn dochters maakten
zich zorgen, maar van heftig verdriet konden ze ook snel weer overstappen op iets anders. Op de dag dat ik geopereerd werd, zijn zij bijvoorbeeld gaan schaatsen en pannekoeken gaan eten. Gelukkig konden we ze nog goed afleiden, maar mijn schuldgevoel was groot. Lisa was net begonnen in de
brugklas, met de eerste stappen in haar nieuwe leven. En nu werd ze geconfronteerd met een zieke moeder.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 44 en praat mee op het forum. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

4

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
Lezeressen vertellen: 20x klein geluk

14.09.2017 - Hoofdredacteur Sandera: “Het ware geluk schuilt in de kleine dingen. En eigenlijk alle gasthoofdredacteuren vinden het belangrijk om daar af en toe bij stil te staan.” ​

Lees verder
‘Wat de dna-test ook zegt, we blijven elkaars zus’

13.09.2017 - Marleen (32) en Miranda (32) groeiden op als tweeling. Deze zomer ontdekten ze dat er fraude is gepleegd bij hun adoptie. Ze deden een dna-test en bleken zelfs geen familie te zijn. Marleen: “Diep vanbinnen wist ik al jaren: er klopt iets niet.”

Lees verder
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 192 |