×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 44: Tamara vond opnieuw de liefde

Vriendin 44: Tamara vond opnieuw de liefde
28.10.2015 - Redactie Vriendin

‘Hij koos voor mij, ook al heb ik drie kleine kinderen.’


Een jaar na haar ingrijpende echtscheiding wilde Tamara (35), moeder van Jamie (10), Owen (8) en Faylin (5) niets liever dan het geluk opnieuw vinden. Dat kon weleens lastig worden: “Wie zit er nou op een vrouw met drie kleine kinderen te wachten?”

Tamara: “Mijn ex en ik waren twaalf jaar getrouwd, maar de koek was op. Ik had hem ontmoet tijdens het uitgaan en jarenlang hadden we het erg goed samen. Ook toen ik zwanger was van Faylin, was ik ook nog heel gelukkig met mijn gezin. Maar daarna ging het ineens snel bergafwaarts. We zaten in een roerige tijd, met de nodige problemen in onze beide families. Daarbij overleed mijn schoonvader, waar we allebei veel verdriet van hadden. Waar veel mensen in tijden van tegenslag naar elkaar toe groeien, raakten wij elkaar juist helemaal kwijt. Het liep niet meer tussen ons, we hadden steeds vaker ruzie en er waren veel onderhuidse spanningen. We hebben relatietherapie geprobeerd, maar de problemen bleven aanhouden. Het was op. De liefde was weg. In het begin negeerde ik dit gevoel. Ik was het aan de kinderen verplicht bij elkaar te blijven, vond ik. Ze waren nog zo klein en hadden recht op een vader én een moeder die samen voor ze zorgden. Maar de spanningen en ruzies tussen ons, hadden ook een enorme weerslag op de kinderen. Ik zag ze onrustiger worden. En ongelukkiger. Bij elkaar blijven was niet langer het beste voor ze. We besloten daarom samen uit elkaar te gaan om onszelf en de kinderen rust te geven. Niet alleen emotioneel, ook financieel kwam er in die periode veel op ons af. We moesten ons huis te koop zetten, wat midden in de crisis niet de beste vooruitzichten bood. Ik bleef in het huis wonen en mijn ex kwam om het weekend voor de kinderen zorgen. Ik logeerde dan bij mijn ouders. Het was een heftige tijd, maar ik voelde wel opluchting nu we de knoop hadden doorgehakt. Ik had mijn eigen leven weer terug."

“Natuurlijk dacht ik voordat de scheiding rond was weleens aan de toekomst. Hoe zou die er voor mij uitzien? Zou ik weer een andere leuke man vinden met wie ik gelukkig kon worden?"

Lees het hele verhaal in Vriendin 44 en praat mee op het forum. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |