×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 44: Tamara vond opnieuw de liefde

Vriendin 44: Tamara vond opnieuw de liefde
28.10.2015 - Redactie Vriendin

‘Hij koos voor mij, ook al heb ik drie kleine kinderen.’


Een jaar na haar ingrijpende echtscheiding wilde Tamara (35), moeder van Jamie (10), Owen (8) en Faylin (5) niets liever dan het geluk opnieuw vinden. Dat kon weleens lastig worden: “Wie zit er nou op een vrouw met drie kleine kinderen te wachten?”

Tamara: “Mijn ex en ik waren twaalf jaar getrouwd, maar de koek was op. Ik had hem ontmoet tijdens het uitgaan en jarenlang hadden we het erg goed samen. Ook toen ik zwanger was van Faylin, was ik ook nog heel gelukkig met mijn gezin. Maar daarna ging het ineens snel bergafwaarts. We zaten in een roerige tijd, met de nodige problemen in onze beide families. Daarbij overleed mijn schoonvader, waar we allebei veel verdriet van hadden. Waar veel mensen in tijden van tegenslag naar elkaar toe groeien, raakten wij elkaar juist helemaal kwijt. Het liep niet meer tussen ons, we hadden steeds vaker ruzie en er waren veel onderhuidse spanningen. We hebben relatietherapie geprobeerd, maar de problemen bleven aanhouden. Het was op. De liefde was weg. In het begin negeerde ik dit gevoel. Ik was het aan de kinderen verplicht bij elkaar te blijven, vond ik. Ze waren nog zo klein en hadden recht op een vader én een moeder die samen voor ze zorgden. Maar de spanningen en ruzies tussen ons, hadden ook een enorme weerslag op de kinderen. Ik zag ze onrustiger worden. En ongelukkiger. Bij elkaar blijven was niet langer het beste voor ze. We besloten daarom samen uit elkaar te gaan om onszelf en de kinderen rust te geven. Niet alleen emotioneel, ook financieel kwam er in die periode veel op ons af. We moesten ons huis te koop zetten, wat midden in de crisis niet de beste vooruitzichten bood. Ik bleef in het huis wonen en mijn ex kwam om het weekend voor de kinderen zorgen. Ik logeerde dan bij mijn ouders. Het was een heftige tijd, maar ik voelde wel opluchting nu we de knoop hadden doorgehakt. Ik had mijn eigen leven weer terug."

“Natuurlijk dacht ik voordat de scheiding rond was weleens aan de toekomst. Hoe zou die er voor mij uitzien? Zou ik weer een andere leuke man vinden met wie ik gelukkig kon worden?"

Lees het hele verhaal in Vriendin 44 en praat mee op het forum. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |