×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Interview met RTL Nieuws-anchor Antoin Peeters

Interview met RTL Nieuws-anchor Antoin Peeters
27.10.2015 -

Antoin Peeters (40), sinds juni de vaste presentator van RTL Nieuws, wist al heel jong dat hij op de televisie wilde. “Als kind zag ik mezelf als de nieuwe Henny Huisman of Ron Brandsteder. Mijn liefde voor nieuws kwam later.”


Snotverkouden en met waterige ogen vertelt Antoin Peeters dat hij blij is met zijn baan als vaste presentator van RTL NieuwsAl moet hij nog wel wennen aan zijn nieuwe werkritme van ‘zes dagen op, zes dagen af’. Op de dagen dat hij samen met Merel Westrik het nieuws presenteert, komt hij vaak pas na middernacht thuis. Om de volgende dag weer voor dag en dauw op te staan om zijn twee dochters Fé (11) en Tess (9) nog even te zien voordat ze naar school vertrekken. Al met al lange dagen. “’t Is niet voor niets dat ik me nu wat grieperig voel”, lacht Antoin. “Duidelijk gevalletje: gebrek aan weerstand. Maar kom op, ik wil niet klagen. Nieuwslezen is een prachtige baan. Het is een jongensdroom die uitkomt. Ik wist al heel jong dat ik iets wilde in de televisiewereld. Al zag ik mezelf toen meer als een nieuwe Henny Huisman of Ron Brandsteder. Die grote amusementsshows vond ik geweldig, daar keek ik altijd naar. Pas later kwam mijn liefde voor het nieuws.” 

Wat heb je dan met het nieuws? 
“Ik ben nieuwsgierig, wil weten wat er in de wereld gebeurt. Ik wil op de hoogte zijn. En ik heb het meest met de combinatie tussen nieuws en televisie. Ik hou van de kracht van bewegend beeld. Nieuws dat je ziet op televisie komt vaak veel heftiger binnen dan hetzelfde nieuws als je het hoort op de radio of leest in de krant. Neem nu dat verdronken jongetje dat aanspoelde op een Turks strand. Dat beeld gaf de hele vluchtelingendiscussie in één klap een heel andere lading. Dat intrigeert me.”

Welk nieuws grijpt je aan?
“Eigenlijk alles wat met kinderen te maken heeft, raakt me. Elk ander nieuws, hoe erg ook, kan ik beter hanteren. Gelukkig maar." 

Lees het hele interview in Vriendin 44. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |