×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Interview met RTL Nieuws-anchor Antoin Peeters

Interview met RTL Nieuws-anchor Antoin Peeters
27.10.2015 -

Antoin Peeters (40), sinds juni de vaste presentator van RTL Nieuws, wist al heel jong dat hij op de televisie wilde. “Als kind zag ik mezelf als de nieuwe Henny Huisman of Ron Brandsteder. Mijn liefde voor nieuws kwam later.”


Snotverkouden en met waterige ogen vertelt Antoin Peeters dat hij blij is met zijn baan als vaste presentator van RTL NieuwsAl moet hij nog wel wennen aan zijn nieuwe werkritme van ‘zes dagen op, zes dagen af’. Op de dagen dat hij samen met Merel Westrik het nieuws presenteert, komt hij vaak pas na middernacht thuis. Om de volgende dag weer voor dag en dauw op te staan om zijn twee dochters Fé (11) en Tess (9) nog even te zien voordat ze naar school vertrekken. Al met al lange dagen. “’t Is niet voor niets dat ik me nu wat grieperig voel”, lacht Antoin. “Duidelijk gevalletje: gebrek aan weerstand. Maar kom op, ik wil niet klagen. Nieuwslezen is een prachtige baan. Het is een jongensdroom die uitkomt. Ik wist al heel jong dat ik iets wilde in de televisiewereld. Al zag ik mezelf toen meer als een nieuwe Henny Huisman of Ron Brandsteder. Die grote amusementsshows vond ik geweldig, daar keek ik altijd naar. Pas later kwam mijn liefde voor het nieuws.” 

Wat heb je dan met het nieuws? 
“Ik ben nieuwsgierig, wil weten wat er in de wereld gebeurt. Ik wil op de hoogte zijn. En ik heb het meest met de combinatie tussen nieuws en televisie. Ik hou van de kracht van bewegend beeld. Nieuws dat je ziet op televisie komt vaak veel heftiger binnen dan hetzelfde nieuws als je het hoort op de radio of leest in de krant. Neem nu dat verdronken jongetje dat aanspoelde op een Turks strand. Dat beeld gaf de hele vluchtelingendiscussie in één klap een heel andere lading. Dat intrigeert me.”

Welk nieuws grijpt je aan?
“Eigenlijk alles wat met kinderen te maken heeft, raakt me. Elk ander nieuws, hoe erg ook, kan ik beter hanteren. Gelukkig maar." 

Lees het hele interview in Vriendin 44. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!