×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Interview met RTL Nieuws-anchor Antoin Peeters

Interview met RTL Nieuws-anchor Antoin Peeters
27.10.2015 -

Antoin Peeters (40), sinds juni de vaste presentator van RTL Nieuws, wist al heel jong dat hij op de televisie wilde. “Als kind zag ik mezelf als de nieuwe Henny Huisman of Ron Brandsteder. Mijn liefde voor nieuws kwam later.”


Snotverkouden en met waterige ogen vertelt Antoin Peeters dat hij blij is met zijn baan als vaste presentator van RTL NieuwsAl moet hij nog wel wennen aan zijn nieuwe werkritme van ‘zes dagen op, zes dagen af’. Op de dagen dat hij samen met Merel Westrik het nieuws presenteert, komt hij vaak pas na middernacht thuis. Om de volgende dag weer voor dag en dauw op te staan om zijn twee dochters Fé (11) en Tess (9) nog even te zien voordat ze naar school vertrekken. Al met al lange dagen. “’t Is niet voor niets dat ik me nu wat grieperig voel”, lacht Antoin. “Duidelijk gevalletje: gebrek aan weerstand. Maar kom op, ik wil niet klagen. Nieuwslezen is een prachtige baan. Het is een jongensdroom die uitkomt. Ik wist al heel jong dat ik iets wilde in de televisiewereld. Al zag ik mezelf toen meer als een nieuwe Henny Huisman of Ron Brandsteder. Die grote amusementsshows vond ik geweldig, daar keek ik altijd naar. Pas later kwam mijn liefde voor het nieuws.” 

Wat heb je dan met het nieuws? 
“Ik ben nieuwsgierig, wil weten wat er in de wereld gebeurt. Ik wil op de hoogte zijn. En ik heb het meest met de combinatie tussen nieuws en televisie. Ik hou van de kracht van bewegend beeld. Nieuws dat je ziet op televisie komt vaak veel heftiger binnen dan hetzelfde nieuws als je het hoort op de radio of leest in de krant. Neem nu dat verdronken jongetje dat aanspoelde op een Turks strand. Dat beeld gaf de hele vluchtelingendiscussie in één klap een heel andere lading. Dat intrigeert me.”

Welk nieuws grijpt je aan?
“Eigenlijk alles wat met kinderen te maken heeft, raakt me. Elk ander nieuws, hoe erg ook, kan ik beter hanteren. Gelukkig maar." 

Lees het hele interview in Vriendin 44. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

2

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |