×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Interview met Guus Meeuwis

Interview met Guus Meeuwis
20.10.2015 -

Guus Meeuwis (43) vierde dit jaar zijn twintigjarig jubileum als artiest. Een prestatie om trots op te zijn. Toch blijft hij 'die gezellige Brabantse jongen'. Is hij echt zo gewoon gebleven? "Ik probeer normaal te doen in ongewone situaties." Wij stelden Guus een aantal interessante vragen.


Was het moeilijk om afscheid te nemen van Vagant?
“Het is natuurlijk nooit leuk om vrienden achter te laten, dat geldt ook voor mijn manager Willem destijds. Kijk, het liefst hadden ze allebei gedaan, de band en ernaast werken. Maar daarvoor was het al te ver. Live werden we steeds beter en ook qua schrijven maakte ik stappen. Maar ik moest elke keer omkijken of de rest het nog wel bijhield. Toen ik aankondigde dat we moesten praten, denk ik dat iedereen wel wist hoe laat het was. Maar toen bleek dat het klaar was, zag ik behalve ‘jammer’ ook vijf kerels opgelucht zuchten. Want zij hadden ook wel gemerkt dat het niet meer in balans was.”

Zijn jullie nog wel steeds vrienden?
“Ja, zeker. We hebben onlangs met z’n allen een reünie gehad: precies twintig jaar nadat het begon, waren we met z’n allen in Tilburg. Met manager, chauffeurs en bandleden. Het was te gek! We hebben eerst gegeten en daarna PSV-Manchester gekeken in het café en lekker bijgekletst. Twee van hen zitten trouwens nog steeds in mijn band: Jan-Willem is mijn pianist en bandleider, mijn broer Marc doet percussie.”

Wie zijn jouw echte vrienden in dit vak?
“Dat zijn sowieso de mensen in mijn band en op kantoor. Qua bekende namen Marco Borsato, Frank Lammers, Johnny de Mol, Jack Poels van Rowwen Hèze… Er is weinig tijd om echt af te spreken, als het lukt om een paar keer per jaar samen te eten, heb je het goed gedaan. We komen elkaar meer on the road tegen. Jeroen van Koningsbrugge zie ik vaker, ook bij Ik hou van Holland. Daar komt altijd wel een avond eten en drinken uit. Maar vriendschappen in dit vak zijn niet frequent. Je moet iemand niet willen claimen; bezoek op verjaardagen gaat niet lukken. Maar als we elkaar zien en spreken is het goed.”

Wat zijn je plannen voor de toekomst?
“We gaan in elk geval gewoon door. De plaat is uit, we gaan touren, er komt weer een Groots aan. Het is nu relatief rustig en daar ben ik blij om. Het geeft me de kans om op het jubileumjaar terug te kijken. Het is verleidelijk om te zeggen: we doen nóg een pop-up restaurant en een Royal Albert Hall, maar even wat minder hard gaan moet soms ook. Ik hou van Holland gaat gewoon door, en met Johnny moet ik nog eens op de bank gaan zitten met pizza erbij om eventueel nieuwe plannen te maken. Voorlopig niet, met de tour is de eerste helft van 2016 in elk geval alweer vol. En dan zien we wel weer verder.” 

Lees de andere vragen in Vriendin 43. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |