×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Interview met Guus Meeuwis

Interview met Guus Meeuwis
20.10.2015 -

Guus Meeuwis (43) vierde dit jaar zijn twintigjarig jubileum als artiest. Een prestatie om trots op te zijn. Toch blijft hij 'die gezellige Brabantse jongen'. Is hij echt zo gewoon gebleven? "Ik probeer normaal te doen in ongewone situaties." Wij stelden Guus een aantal interessante vragen.


Was het moeilijk om afscheid te nemen van Vagant?
“Het is natuurlijk nooit leuk om vrienden achter te laten, dat geldt ook voor mijn manager Willem destijds. Kijk, het liefst hadden ze allebei gedaan, de band en ernaast werken. Maar daarvoor was het al te ver. Live werden we steeds beter en ook qua schrijven maakte ik stappen. Maar ik moest elke keer omkijken of de rest het nog wel bijhield. Toen ik aankondigde dat we moesten praten, denk ik dat iedereen wel wist hoe laat het was. Maar toen bleek dat het klaar was, zag ik behalve ‘jammer’ ook vijf kerels opgelucht zuchten. Want zij hadden ook wel gemerkt dat het niet meer in balans was.”

Zijn jullie nog wel steeds vrienden?
“Ja, zeker. We hebben onlangs met z’n allen een reünie gehad: precies twintig jaar nadat het begon, waren we met z’n allen in Tilburg. Met manager, chauffeurs en bandleden. Het was te gek! We hebben eerst gegeten en daarna PSV-Manchester gekeken in het café en lekker bijgekletst. Twee van hen zitten trouwens nog steeds in mijn band: Jan-Willem is mijn pianist en bandleider, mijn broer Marc doet percussie.”

Wie zijn jouw echte vrienden in dit vak?
“Dat zijn sowieso de mensen in mijn band en op kantoor. Qua bekende namen Marco Borsato, Frank Lammers, Johnny de Mol, Jack Poels van Rowwen Hèze… Er is weinig tijd om echt af te spreken, als het lukt om een paar keer per jaar samen te eten, heb je het goed gedaan. We komen elkaar meer on the road tegen. Jeroen van Koningsbrugge zie ik vaker, ook bij Ik hou van Holland. Daar komt altijd wel een avond eten en drinken uit. Maar vriendschappen in dit vak zijn niet frequent. Je moet iemand niet willen claimen; bezoek op verjaardagen gaat niet lukken. Maar als we elkaar zien en spreken is het goed.”

Wat zijn je plannen voor de toekomst?
“We gaan in elk geval gewoon door. De plaat is uit, we gaan touren, er komt weer een Groots aan. Het is nu relatief rustig en daar ben ik blij om. Het geeft me de kans om op het jubileumjaar terug te kijken. Het is verleidelijk om te zeggen: we doen nóg een pop-up restaurant en een Royal Albert Hall, maar even wat minder hard gaan moet soms ook. Ik hou van Holland gaat gewoon door, en met Johnny moet ik nog eens op de bank gaan zitten met pizza erbij om eventueel nieuwe plannen te maken. Voorlopig niet, met de tour is de eerste helft van 2016 in elk geval alweer vol. En dan zien we wel weer verder.” 

Lees de andere vragen in Vriendin 43. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

5

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |