×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Interview met Guus Meeuwis

Interview met Guus Meeuwis
20.10.2015 -

Guus Meeuwis (43) vierde dit jaar zijn twintigjarig jubileum als artiest. Een prestatie om trots op te zijn. Toch blijft hij 'die gezellige Brabantse jongen'. Is hij echt zo gewoon gebleven? "Ik probeer normaal te doen in ongewone situaties." Wij stelden Guus een aantal interessante vragen.


Was het moeilijk om afscheid te nemen van Vagant?
“Het is natuurlijk nooit leuk om vrienden achter te laten, dat geldt ook voor mijn manager Willem destijds. Kijk, het liefst hadden ze allebei gedaan, de band en ernaast werken. Maar daarvoor was het al te ver. Live werden we steeds beter en ook qua schrijven maakte ik stappen. Maar ik moest elke keer omkijken of de rest het nog wel bijhield. Toen ik aankondigde dat we moesten praten, denk ik dat iedereen wel wist hoe laat het was. Maar toen bleek dat het klaar was, zag ik behalve ‘jammer’ ook vijf kerels opgelucht zuchten. Want zij hadden ook wel gemerkt dat het niet meer in balans was.”

Zijn jullie nog wel steeds vrienden?
“Ja, zeker. We hebben onlangs met z’n allen een reünie gehad: precies twintig jaar nadat het begon, waren we met z’n allen in Tilburg. Met manager, chauffeurs en bandleden. Het was te gek! We hebben eerst gegeten en daarna PSV-Manchester gekeken in het café en lekker bijgekletst. Twee van hen zitten trouwens nog steeds in mijn band: Jan-Willem is mijn pianist en bandleider, mijn broer Marc doet percussie.”

Wie zijn jouw echte vrienden in dit vak?
“Dat zijn sowieso de mensen in mijn band en op kantoor. Qua bekende namen Marco Borsato, Frank Lammers, Johnny de Mol, Jack Poels van Rowwen Hèze… Er is weinig tijd om echt af te spreken, als het lukt om een paar keer per jaar samen te eten, heb je het goed gedaan. We komen elkaar meer on the road tegen. Jeroen van Koningsbrugge zie ik vaker, ook bij Ik hou van Holland. Daar komt altijd wel een avond eten en drinken uit. Maar vriendschappen in dit vak zijn niet frequent. Je moet iemand niet willen claimen; bezoek op verjaardagen gaat niet lukken. Maar als we elkaar zien en spreken is het goed.”

Wat zijn je plannen voor de toekomst?
“We gaan in elk geval gewoon door. De plaat is uit, we gaan touren, er komt weer een Groots aan. Het is nu relatief rustig en daar ben ik blij om. Het geeft me de kans om op het jubileumjaar terug te kijken. Het is verleidelijk om te zeggen: we doen nóg een pop-up restaurant en een Royal Albert Hall, maar even wat minder hard gaan moet soms ook. Ik hou van Holland gaat gewoon door, en met Johnny moet ik nog eens op de bank gaan zitten met pizza erbij om eventueel nieuwe plannen te maken. Voorlopig niet, met de tour is de eerste helft van 2016 in elk geval alweer vol. En dan zien we wel weer verder.” 

Lees de andere vragen in Vriendin 43. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!