×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 41: Rosalinda helpt mensen gelukkig te worden

Vriendin 41: Rosalinda helpt mensen gelukkig te worden
07.10.2015 - Redactie Vriendin

‘Ik liet mijn vertrouwde leven los en heb nu mijn droomleven’


Dagdroom jij ook weleens over een ander leven? Rosalinda (42) helpt mensen hun dromen te verwezenlijken door middel van coaching en meditatie. Daarmee maakte ze ook haar eigen dromen waar. “Ineens begreep ik wat de zin van het leven was: leren luisteren naar je hart.”

Alsof je een sprookje binnen stapt, zo voelt Rosalinda’s Droomstudio: een lichte ruimte vol schilderijen, waar rustgevende muziek klinkt en de geur van wierook hangt. Als ze thee heeft ingeschonken, vertelt ze dat het leven leidt waar ze altijd van heeft gedroomd. Ze is gelukkig met haar man Bart en hun drie dochters Moïse (17), Maudi (15) en Féline (11). Ook het contact met de mensen die ze coacht in haar Droomstudio maakt haar blij. “Ik leer hen ontspannings- en bewustzijnstechnieken. Door middel van yoga en meditatie bijvoorbeeld, en door coaching. Mijn doel is dat mensen zich goed en gelukkig voelen. Om dit te kunnen bereiken, is het belangrijk om na te denken over je dromen. Een droom maakt je namelijk duidelijk waar je blij van wordt. Het is een wens vanuit je hart, iets waar je erg naar verlangt. Ieder mens heeft andere dromen, en voor ieder mens geldt: stop ze niet weg, maar blijf erin geloven en breng ze in de praktijk. Mensen denken vaak aan een carrière als ik het over een droomleven heb, maar een mensenleven is zo veel meer dan werk alleen. Welke hobby’s maken je blij? Besteed je daar genoeg tijd aan? Neem je voldoende rust? Zie je je vrienden vaak genoeg? Mensen die sceptisch zijn, zullen zeggen dat een droomleven niet bestaat. Natuurlijk zijn er een heleboel verdrietige dingen in het leven waar je geen invloed op hebt, maar als je kijkt naar wat er wél is, merk je dat je altijd de keuze hebt om je leven positief te beïnvloeden. Je kunt je leven meestal niet in één keer veranderen, omdat de omstandig- heden er niet naar zijn. Maar je kunt wel kleine stapjes zetten.”

Zelf aanpakken
Rosalinda benadrukt dat je het heft in eigen handen moet nemen om je droomleven te kunnen leiden. “Niemand zal je jouw droomleven aanbieden op een zilveren presenteerblaadje. Als je je dromen wilt verwezenlijken, moet je ze aanpakken. Ook al stuit je daarbij op weerstand. Vooral van jezelf, want het is eng om het bekende los te laten.

Lees het hele verhaal in Vriendin 41 of praat mee op het forum. 

Plaats een reactie

1Reacties

Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

4

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
Lezeressen vertellen: 20x klein geluk

14.09.2017 - Hoofdredacteur Sandera: “Het ware geluk schuilt in de kleine dingen. En eigenlijk alle gasthoofdredacteuren vinden het belangrijk om daar af en toe bij stil te staan.” ​

Lees verder
‘Wat de dna-test ook zegt, we blijven elkaars zus’

13.09.2017 - Marleen (32) en Miranda (32) groeiden op als tweeling. Deze zomer ontdekten ze dat er fraude is gepleegd bij hun adoptie. Ze deden een dna-test en bleken zelfs geen familie te zijn. Marleen: “Diep vanbinnen wist ik al jaren: er klopt iets niet.”

Lees verder
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 192 |