×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 41: Rosalinda helpt mensen gelukkig te worden

Vriendin 41: Rosalinda helpt mensen gelukkig te worden
07.10.2015 - Redactie Vriendin

‘Ik liet mijn vertrouwde leven los en heb nu mijn droomleven’


Dagdroom jij ook weleens over een ander leven? Rosalinda (42) helpt mensen hun dromen te verwezenlijken door middel van coaching en meditatie. Daarmee maakte ze ook haar eigen dromen waar. “Ineens begreep ik wat de zin van het leven was: leren luisteren naar je hart.”

Alsof je een sprookje binnen stapt, zo voelt Rosalinda’s Droomstudio: een lichte ruimte vol schilderijen, waar rustgevende muziek klinkt en de geur van wierook hangt. Als ze thee heeft ingeschonken, vertelt ze dat het leven leidt waar ze altijd van heeft gedroomd. Ze is gelukkig met haar man Bart en hun drie dochters Moïse (17), Maudi (15) en Féline (11). Ook het contact met de mensen die ze coacht in haar Droomstudio maakt haar blij. “Ik leer hen ontspannings- en bewustzijnstechnieken. Door middel van yoga en meditatie bijvoorbeeld, en door coaching. Mijn doel is dat mensen zich goed en gelukkig voelen. Om dit te kunnen bereiken, is het belangrijk om na te denken over je dromen. Een droom maakt je namelijk duidelijk waar je blij van wordt. Het is een wens vanuit je hart, iets waar je erg naar verlangt. Ieder mens heeft andere dromen, en voor ieder mens geldt: stop ze niet weg, maar blijf erin geloven en breng ze in de praktijk. Mensen denken vaak aan een carrière als ik het over een droomleven heb, maar een mensenleven is zo veel meer dan werk alleen. Welke hobby’s maken je blij? Besteed je daar genoeg tijd aan? Neem je voldoende rust? Zie je je vrienden vaak genoeg? Mensen die sceptisch zijn, zullen zeggen dat een droomleven niet bestaat. Natuurlijk zijn er een heleboel verdrietige dingen in het leven waar je geen invloed op hebt, maar als je kijkt naar wat er wél is, merk je dat je altijd de keuze hebt om je leven positief te beïnvloeden. Je kunt je leven meestal niet in één keer veranderen, omdat de omstandig- heden er niet naar zijn. Maar je kunt wel kleine stapjes zetten.”

Zelf aanpakken
Rosalinda benadrukt dat je het heft in eigen handen moet nemen om je droomleven te kunnen leiden. “Niemand zal je jouw droomleven aanbieden op een zilveren presenteerblaadje. Als je je dromen wilt verwezenlijken, moet je ze aanpakken. Ook al stuit je daarbij op weerstand. Vooral van jezelf, want het is eng om het bekende los te laten.

Lees het hele verhaal in Vriendin 41 of praat mee op het forum. 

Plaats een reactie

1Reacties

Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |