×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 41: Janines man wilde geen kinderen, maar zij wel

Vriendin 41: Janines man wilde geen kinderen, maar zij wel
06.10.2015 - Redactie Vriendin

'Stiekem stoppen met de pil was mijn enige kans.'


Janine (38) is al meer dan twintig jaar samen met Frank (38). Ze passen perfect bij elkaar, maar konden het over één ding niet eens worden: het wel of niet krijgen van kinderen. Toch is Janine nu moeder. “Ik besloot erover te liegen.”

Janine: “Er gaat bijna geen dag voorbij waarop ik niet terugdenk aan wat ik gedaan heb en me niet even schuldig voel over alle leugens die ik het laatste jaar verteld heb en het toneelstuk dat ik maandenlang opvoerde. Toch houd ik mijn mond tegen mijn man Frank. Als hij de waarheid wist, zou hij laaiend worden en misschien alsnog bij me weg gaan. Terecht, het is absoluut niet netjes en ik ben er niet trots op. Ik hoop alleen dat met de tijd mijn schuldgevoel zal afnemen. En dat er een dag komt waarop ik het aandurf Frank tóch alles op te biechten.”

“Frank en ik kregen op ons zestiende verkering en zijn sindsdien altijd samen geweest. Op een jaar na: net na zijn afstuderen wilde Frank de wereld verkennen, het liefst ongebonden. Hij verbrak onze relatie om na een jaar India, Cambodja, Thailand en Afrika bij mij terug te komen. Hij had me vreselijk gemist en wist nu zeker dat ik de vrouw voor hem was. Ook ik had me ellendig zonder hem gevoeld. De eerste weken was ik zelfs letterlijk ziek geweest van liefdesverdriet en ik wilde niets liever dan onze relatie nieuw leven inblazen. Frank was mijn maatje, mijn alles. Ik keek erg naar hem op en was stapelgek op hem. Niet lang na onze hereniging zijn we getrouwd. Frank ging werken als onafhankelijk hypotheekadviseur, ik begon mijn eigen pedicurepraktijk. Zeker de eerste jaren waren we druk met ons werk. We verdienden leuk, konden daar uitstapjes van maken en gingen graag op reis. Frank koos ieder jaar weer een nieuwe verre bestemming uit. We hebben inmiddels een hele rij fotoalbums in de kast staan en hebben prachtige vakantieherinneringen. Ons leven was prima en ons huwelijk harmonieus, maar over één ding werden we het maar niet eens: kinderen. Ik wilde ze dolgraag. Mijn eierstokken rammelden, ik verlangde naar een baby. Maar Frank had dat verlangen totaal niet.

Ook al wilde Frank geen kinderen, hij had zich ook nooit willen laten steriliseren. Dat heb ik altijd raar gevonden en het gaf me hoop: hij was vast niet zo anti als hij zich voordeed. Anders zorg je toch dat je nul risico loopt? Zelf peinsde ik er niet over me te laten steriliseren en dat begreep Frank ook wel. Iedere avond stopte ik de pil netjes in mijn mond waar Frank bij stond, maar in plaats van doorslikken, spuugde ik ’m bij het tandenpoetsen weer uit. Of ik spoelde de pil door de wasbak als hij even niet keek, maar liet het stripje met de uitgedrukte pillen goed in het oog slingeren. Heel stiekem van me, maar ik praatte het voor mezelf goed: alles voor een baby! Ook begon ik al met het slikken van foliumzuur. Ik had gelezen dat je dat al drie maanden voor de zwangerschap moet doen.

Lees het hele verhaal in Vriendin 41 of praat mee op het forum. 

Plaats een reactie

Snap jij de keuze van Janine?

  •  
  •  

5Reacties

 • Dit is niet ok!

  Moiira di 6 okt '15 19:05

  Reactie: Ja, omdat..
  Ik wil ook dolgraag een tweede maar mijn man vindt eentje genoeg. Stiekem stoppen met de pil gaat mij wel een stap te ver, misschien omdat ik al een geweldig zoontje heb
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  San-dra1971 di 6 okt '15 22:21

  Reactie: Nee, omdat..
  je de ander er niet moet inluizen. Als ik haar was dan zou ik het nooit vertellen aan mijn man. Je schiet er niks mee op en de kans dat hij je verlaat zit er in. Dus moet je leren leven met je schuldgevoel. Ik vind het een achterbakse manier om je zin door te drijven. Kinderen krijgen is een ingrijpend iets, daar moet je allebei achter staan. Het is niet de keuze tussen twee bankstellen, het gaat om nieuw leven. Maar dit soort vrouwen weet het altijd goed te praten voor henzelf. Zolang zij maar gelukkig is, wat kan het dan schelen wat je man wil ?
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  trust wo 7 okt '15 13:44

  Reactie: Nee, omdat..
  ik vind het enorm egoïstisch en je relatie zit in mijn ogen niet goed, dit zou ik nooit maar dan ook nooit doen. Als je ooit uit elkaar mocht gaan wie is er dan de dupe?? juist het kind nee ik vind het naar je man toe echt niet kunnen dat doe je gewoon niet!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Drentsemama wo 7 okt '15 14:11

  Reactie: Nee, omdat..
  Ik vind dat je in een relatie eerlijk moet zijn. Daarnaast is dit wel een mega leugen! Een kind... Ik vind dit echt niet kunnen! Of je kiest er samen voor, of je kiest zelf voor kinderen met de gevolgen die daarbij horen. Een man zo voor de gek houden en bedriegen vind ik echt te ver gaan.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Lautje2702 wo 7 okt '15 19:37

  Reactie: Ja, omdat..
  Ik snap het heel goed. Als je al zolang samen bent en zo'n goed huwelijk hebt en gezien haar leeftijd... stiekem is idd niet netjes maar als hij echt niet gad gewild had hij daar alkes aan kunnen doen en dat heeft hij ook niet gedaan. En ook de pil is niet 100% betrouwbaar dus je kan zo ook zwanger worden. Ik zou zeggen Gefeliciteerd Janine!
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!