×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 39: Marissa heeft naast haar twee dochters ook nog twee pleegzoons.

Vriendin 39: Marissa heeft naast haar twee dochters ook nog twee pleegzoons.
23.09.2015 - Redactie Vriendin

‘Voor mij is er echt geen verschil’


Na de komst van dochters Isa (10) en Jools (9) vonden Marissa (34) en haar man Johan (39) dat er in het gezin plek was voor nog een kindje. En dat hoefde niet per se uit Marissa’s eigen buik te komen. Inmiddels zijn ze pleegouders van de tweeling Stefan en Lucas (4). “Ik had meteen een oergevoel om deze jongetjes te beschermen.”

Marissa: “Opeens stonden er twee maxi-cosi’s in de woonkamer met daarin twee piep- kleine blonde baby’s. Qua uiterlijk hadden het zo onze eigen kinderen kunnen zijn, alleen waren ze dat niet. Toch bleven ze bij ons. Dat was zo’n onwerkelijk idee, we konden het eigenlijk niet bevatten. ‘Het voelt net alsof we ze gestolen hebben’, zei ik tegen mijn man.” Sommige mensen kiezen voor pleegzorg, omdat ze een onvervulde kinder- wens hebben, maar dat was voor Marissa en Johan niet de reden. Toen hun twee gezonde dochters allebei naar school gingen, vonden ze dat er ruimte in het gezin was voor nog een kindje. En dat kind hoefde niet per se van henzelf te zijn; er zijn immers genoeg jongens en meisjes op de wereld die geen veilig thuis hebben. In eerste instantie dachten ze aan vakantie- opvang voor kansarme kinderen, maar al gauw merkten ze dat ze liever iets wilden wat blijvend was. Dan hoefden ze geen afscheid te nemen als ze eenmaal aan elkaar waren gehecht. Ze neig- den naar adoptie, tot ze hoorden hoeveel kinderen in Nederland in tehuizen zitten, omdat er niet genoeg pleegouders zijn. “Er zijn veel vooroordelen over pleegzorg, ook bij ons”, vertelt Marissa. “Wij dachten bijvoorbeeld dat een pleegkind na een tijdje meestal weer terug- gaat naar de ouders, maar in veel gevallen is dat helemaal niet mogelijk. Een kind wordt niet voor niets uit huis geplaatst, vaak zijn de problemen die er spelen met de biologische ouders niet één-twee-drie opgelost.

Lees het hele verhaal in Vriendin 39 en praat mee op het forum. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

Cathy: 'Ik ben gewoon een moeder die een andere kwetsbare moeder helpt'

27.07.2017 - Het gezin van Cathy (42) zorgt elke week een dag voor Yven (1), zodat zijn ouders wat tijd hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. “Ik stel me voor dat hij als twaalfjarige even langsfietst om te kletsen.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit was de mooiste dag van mijn leven'

26.07.2017 - Lezeressen vertellen deze week in Vriendin over de dag die zij nooit meer zullen vergeten: 'De dag dat ik ons adoptiekindje ontmoette'.

Lees meer

2

Ingrids man overleed toen ze 35 weken zwanger was

26.07.2017 - Ingrid (32) was 35 weken zwanger van haar tweede kind toen haar man Bruno (49) plotseling overleed. Hoewel ze hem intens mist, zorgt ze krachtig en positief voor Juliette (4) en Florian (10 maanden). “Ik wil er voor ze zijn, als vader en moeder in één.”

Lees meer
Linda: 'Mijn man chat erotisch met andere vrouwen, zelfs op vakantie'

25.07.2017 - Linda (42) ontdekte dat haar man Johan (43) erotische chatgesprekken voerde met andere vrouwen. Hij beloofde ermee te stoppen, maar doet het nog steeds. Ook op vakantie. Terwijl Linda naast hem zit.

Lees meer
Elske DeWall: 'Zelfs vlak bij huis ontdek ik nog steeds de mooiste plekken'

25.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week zangeres Elske DeWall (31): “Het eten in Rome is zo bizar goed! Pasta ’s middags, pasta ’s avonds...”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!