×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 39: Marissa heeft naast haar twee dochters ook nog twee pleegzoons.

Vriendin 39: Marissa heeft naast haar twee dochters ook nog twee pleegzoons.
23.09.2015 - Redactie Vriendin

‘Voor mij is er echt geen verschil’


Na de komst van dochters Isa (10) en Jools (9) vonden Marissa (34) en haar man Johan (39) dat er in het gezin plek was voor nog een kindje. En dat hoefde niet per se uit Marissa’s eigen buik te komen. Inmiddels zijn ze pleegouders van de tweeling Stefan en Lucas (4). “Ik had meteen een oergevoel om deze jongetjes te beschermen.”

Marissa: “Opeens stonden er twee maxi-cosi’s in de woonkamer met daarin twee piep- kleine blonde baby’s. Qua uiterlijk hadden het zo onze eigen kinderen kunnen zijn, alleen waren ze dat niet. Toch bleven ze bij ons. Dat was zo’n onwerkelijk idee, we konden het eigenlijk niet bevatten. ‘Het voelt net alsof we ze gestolen hebben’, zei ik tegen mijn man.” Sommige mensen kiezen voor pleegzorg, omdat ze een onvervulde kinder- wens hebben, maar dat was voor Marissa en Johan niet de reden. Toen hun twee gezonde dochters allebei naar school gingen, vonden ze dat er ruimte in het gezin was voor nog een kindje. En dat kind hoefde niet per se van henzelf te zijn; er zijn immers genoeg jongens en meisjes op de wereld die geen veilig thuis hebben. In eerste instantie dachten ze aan vakantie- opvang voor kansarme kinderen, maar al gauw merkten ze dat ze liever iets wilden wat blijvend was. Dan hoefden ze geen afscheid te nemen als ze eenmaal aan elkaar waren gehecht. Ze neig- den naar adoptie, tot ze hoorden hoeveel kinderen in Nederland in tehuizen zitten, omdat er niet genoeg pleegouders zijn. “Er zijn veel vooroordelen over pleegzorg, ook bij ons”, vertelt Marissa. “Wij dachten bijvoorbeeld dat een pleegkind na een tijdje meestal weer terug- gaat naar de ouders, maar in veel gevallen is dat helemaal niet mogelijk. Een kind wordt niet voor niets uit huis geplaatst, vaak zijn de problemen die er spelen met de biologische ouders niet één-twee-drie opgelost.

Lees het hele verhaal in Vriendin 39 en praat mee op het forum. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |