×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 39: Marissa heeft naast haar twee dochters ook nog twee pleegzoons.

Vriendin 39: Marissa heeft naast haar twee dochters ook nog twee pleegzoons.
23.09.2015 - Redactie Vriendin

‘Voor mij is er echt geen verschil’


Na de komst van dochters Isa (10) en Jools (9) vonden Marissa (34) en haar man Johan (39) dat er in het gezin plek was voor nog een kindje. En dat hoefde niet per se uit Marissa’s eigen buik te komen. Inmiddels zijn ze pleegouders van de tweeling Stefan en Lucas (4). “Ik had meteen een oergevoel om deze jongetjes te beschermen.”

Marissa: “Opeens stonden er twee maxi-cosi’s in de woonkamer met daarin twee piep- kleine blonde baby’s. Qua uiterlijk hadden het zo onze eigen kinderen kunnen zijn, alleen waren ze dat niet. Toch bleven ze bij ons. Dat was zo’n onwerkelijk idee, we konden het eigenlijk niet bevatten. ‘Het voelt net alsof we ze gestolen hebben’, zei ik tegen mijn man.” Sommige mensen kiezen voor pleegzorg, omdat ze een onvervulde kinder- wens hebben, maar dat was voor Marissa en Johan niet de reden. Toen hun twee gezonde dochters allebei naar school gingen, vonden ze dat er ruimte in het gezin was voor nog een kindje. En dat kind hoefde niet per se van henzelf te zijn; er zijn immers genoeg jongens en meisjes op de wereld die geen veilig thuis hebben. In eerste instantie dachten ze aan vakantie- opvang voor kansarme kinderen, maar al gauw merkten ze dat ze liever iets wilden wat blijvend was. Dan hoefden ze geen afscheid te nemen als ze eenmaal aan elkaar waren gehecht. Ze neig- den naar adoptie, tot ze hoorden hoeveel kinderen in Nederland in tehuizen zitten, omdat er niet genoeg pleegouders zijn. “Er zijn veel vooroordelen over pleegzorg, ook bij ons”, vertelt Marissa. “Wij dachten bijvoorbeeld dat een pleegkind na een tijdje meestal weer terug- gaat naar de ouders, maar in veel gevallen is dat helemaal niet mogelijk. Een kind wordt niet voor niets uit huis geplaatst, vaak zijn de problemen die er spelen met de biologische ouders niet één-twee-drie opgelost.

Lees het hele verhaal in Vriendin 39 en praat mee op het forum. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |