×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 39: De moeder van Heidi overleed aan COPD

Vriendin 39: De moeder van Heidi overleed aan COPD
23.09.2015 - Redactie Vriendin

‘Ik verloor niet alleen mijn moeder, maar ook mijn beste vriendin’


De moeder van Heidi (46) betekende alles voor haar; ze was echt een vriendin. Toen zij ziek werd, hoopten ze lang dat ze beter zou worden. Maar haar gezond­heid ging achteruit toen Heidi voor de liefde naar Zeeland verhuisde. “Ze zou nooit hebben gewild dat ik nu met zo’n schuldgevoel rondloop.”

Heidi: “Soms haal ik de gedenkdoos tevoorschijn, die ik zelf heb samen­ gesteld. Dan laat ik de dingen die erin zitten één voor één door mijn handen gaan. Zoals de lievelingsnachtjapon van mijn moeder, het bidprentje met een foto van haar, en haar vest waar haar favoriete luchtje Nina Ricci nog in hangt. Dan voelt het alsof ik even héél dicht bij haar ben. Op 1 maart 2014 heb ik mijn moeder verloren. Mijn moeder, die óók mijn beste vriendin was. Onze band was hecht. Ik ben enig kind. Mijn vader was voor zijn werk vaak maandenlang in het buitenland, waardoor mijn moeder en ik veel samen waren. Ik kijk terug op een geweldige jeugd. We deden veel leuke dingen, vriendinnen waren bij ons thuis van harte welkom en het was altijd gezellig. Toen ik ouder werd, bleven mijn moeder en ik onafscheide­lijk. Ik hoefde me niet zo nodig van haar los te maken, voelde die behoefte helemaal niet. Ik trouwde, kreeg twee zoons, maar bleef bij mijn ouders in de buurt wonen. Mijn moeder en ik zagen elkaar elke dag, soms wel drie keer. We gingen naar de markt, naar de bingo, boodschappen doen, een blokje om met de hond, op vakantie... Ze was ook heel betrokken bij mijn gezin. Ze paste op de kinderen, zodat ik kon werken. En ook als ik een keer ziek was, ving ze mijn kinderen op. Mijn moeder was enorm zorgzaam. Ze dacht altijd aan anderen, cijferde zichzelf weg.”

Akelige hoest
“In 2000 had mijn moeder last van een akelige hoest en ze had het steeds vaker benauwd. Na verschillende onderzoeken bleek ze COPD te hebben: een longziekte die nooit meer overgaat. Bij COPD zijn je longen beschadigd, waardoor je minder goed kunt ademen. Mijn moeder heeft haar hele leven gerookt, vermoedelijk is dat de oorzaak geweest. COPD is echt een rotziekte, maar aanvankelijk drong de ernst nog niet zo tot me door. Mijn moeder lag niet op bed, je zag niks aan haar.

Lees het hele verhaal in Vriendin 39 en praat mee op het forum. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!