×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 39: De moeder van Heidi overleed aan COPD

Vriendin 39: De moeder van Heidi overleed aan COPD
23.09.2015 - Redactie Vriendin

‘Ik verloor niet alleen mijn moeder, maar ook mijn beste vriendin’


De moeder van Heidi (46) betekende alles voor haar; ze was echt een vriendin. Toen zij ziek werd, hoopten ze lang dat ze beter zou worden. Maar haar gezond­heid ging achteruit toen Heidi voor de liefde naar Zeeland verhuisde. “Ze zou nooit hebben gewild dat ik nu met zo’n schuldgevoel rondloop.”

Heidi: “Soms haal ik de gedenkdoos tevoorschijn, die ik zelf heb samen­ gesteld. Dan laat ik de dingen die erin zitten één voor één door mijn handen gaan. Zoals de lievelingsnachtjapon van mijn moeder, het bidprentje met een foto van haar, en haar vest waar haar favoriete luchtje Nina Ricci nog in hangt. Dan voelt het alsof ik even héél dicht bij haar ben. Op 1 maart 2014 heb ik mijn moeder verloren. Mijn moeder, die óók mijn beste vriendin was. Onze band was hecht. Ik ben enig kind. Mijn vader was voor zijn werk vaak maandenlang in het buitenland, waardoor mijn moeder en ik veel samen waren. Ik kijk terug op een geweldige jeugd. We deden veel leuke dingen, vriendinnen waren bij ons thuis van harte welkom en het was altijd gezellig. Toen ik ouder werd, bleven mijn moeder en ik onafscheide­lijk. Ik hoefde me niet zo nodig van haar los te maken, voelde die behoefte helemaal niet. Ik trouwde, kreeg twee zoons, maar bleef bij mijn ouders in de buurt wonen. Mijn moeder en ik zagen elkaar elke dag, soms wel drie keer. We gingen naar de markt, naar de bingo, boodschappen doen, een blokje om met de hond, op vakantie... Ze was ook heel betrokken bij mijn gezin. Ze paste op de kinderen, zodat ik kon werken. En ook als ik een keer ziek was, ving ze mijn kinderen op. Mijn moeder was enorm zorgzaam. Ze dacht altijd aan anderen, cijferde zichzelf weg.”

Akelige hoest
“In 2000 had mijn moeder last van een akelige hoest en ze had het steeds vaker benauwd. Na verschillende onderzoeken bleek ze COPD te hebben: een longziekte die nooit meer overgaat. Bij COPD zijn je longen beschadigd, waardoor je minder goed kunt ademen. Mijn moeder heeft haar hele leven gerookt, vermoedelijk is dat de oorzaak geweest. COPD is echt een rotziekte, maar aanvankelijk drong de ernst nog niet zo tot me door. Mijn moeder lag niet op bed, je zag niks aan haar.

Lees het hele verhaal in Vriendin 39 en praat mee op het forum. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

5

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |