×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 39: Interview met Annet Malherbe

Vriendin 39: Interview met Annet Malherbe
22.09.2015 -

Ze speelde onder andere juffrouw Jannie in Jiskefet en Willemijn in Gooische vrouwen, maar actrice Annet Malherbe (57) doet nog veel meer. Dit seizoen gaat ze bijvoorbeeld liedjes van Elvis Presley zingen in het theater. “Ik doe alleen maar wat ik leuk vind.”


We kennen je van geweldige rollen in Jiskefet en Gooische vrouwen. Waar ben je zelf het meest trots op? “Ik hou van alle rollen die ik gedaan heb, anders zou ik ze niet doen. Ik ben in de gezegende positie dat ik alleen maar doe wat ik leuk vind. De rol van Willemijn heb ik uit mijn mouw geschud, die zit dicht onder mijn huid. Ik ben natuurlijk ook niet ongevoelig voor wat het teweeg heeft gebracht. Mensen hebben Willemijn in hun hart gesloten; zij is veel mensen heel dierbaar geworden, heb ik gemerkt. Die rol was bijzonder, maar mijn rollen in Kleine Teun en De Noorderlingen vond ik ook heerlijk om te spelen. Ik vind het fijn karakters te spelen die niet bij mij in de buurt komen. Draken van vrouwen bijvoorbeeld. Eerder dit jaar speelde ik de rol van de heks in Hans & Grietje. Daarin moest ik zo’n klein hummeltje met de grond gelijkmaken. Dat is gewoon erg grappig.”

Kreeg je veel reacties toen je stopte met Gooische vrouwen? “Ja, heel veel. Verdrietige en zelfs agressief in de trant van ‘Ben je gek geworden?’. Dat was niet altijd even leuk. Ik snap wel dat het uiteindelijk als een compliment is bedoeld, maar zo voelde het niet altijd. Er verdween natuurlijk een lieveling en dat kon lang niet iedereen waarderen.”

Je werkt veel samen met je man, Alex van Warmerdam. Gaat dat altijd goed? “Ja, wij kunnen dat gewoon. We zijn al in een vroeg stadium met samenwerken begonnen. Ik speelde in zijn eerste film en we werkten samen in de film Abel. Wij hebben weinig woorden nodig: ik weet wat hij wil en hij weet wat ik kan.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 39.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |