×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 39: Interview met Annet Malherbe

Vriendin 39: Interview met Annet Malherbe
22.09.2015 -

Ze speelde onder andere juffrouw Jannie in Jiskefet en Willemijn in Gooische vrouwen, maar actrice Annet Malherbe (57) doet nog veel meer. Dit seizoen gaat ze bijvoorbeeld liedjes van Elvis Presley zingen in het theater. “Ik doe alleen maar wat ik leuk vind.”


We kennen je van geweldige rollen in Jiskefet en Gooische vrouwen. Waar ben je zelf het meest trots op? “Ik hou van alle rollen die ik gedaan heb, anders zou ik ze niet doen. Ik ben in de gezegende positie dat ik alleen maar doe wat ik leuk vind. De rol van Willemijn heb ik uit mijn mouw geschud, die zit dicht onder mijn huid. Ik ben natuurlijk ook niet ongevoelig voor wat het teweeg heeft gebracht. Mensen hebben Willemijn in hun hart gesloten; zij is veel mensen heel dierbaar geworden, heb ik gemerkt. Die rol was bijzonder, maar mijn rollen in Kleine Teun en De Noorderlingen vond ik ook heerlijk om te spelen. Ik vind het fijn karakters te spelen die niet bij mij in de buurt komen. Draken van vrouwen bijvoorbeeld. Eerder dit jaar speelde ik de rol van de heks in Hans & Grietje. Daarin moest ik zo’n klein hummeltje met de grond gelijkmaken. Dat is gewoon erg grappig.”

Kreeg je veel reacties toen je stopte met Gooische vrouwen? “Ja, heel veel. Verdrietige en zelfs agressief in de trant van ‘Ben je gek geworden?’. Dat was niet altijd even leuk. Ik snap wel dat het uiteindelijk als een compliment is bedoeld, maar zo voelde het niet altijd. Er verdween natuurlijk een lieveling en dat kon lang niet iedereen waarderen.”

Je werkt veel samen met je man, Alex van Warmerdam. Gaat dat altijd goed? “Ja, wij kunnen dat gewoon. We zijn al in een vroeg stadium met samenwerken begonnen. Ik speelde in zijn eerste film en we werkten samen in de film Abel. Wij hebben weinig woorden nodig: ik weet wat hij wil en hij weet wat ik kan.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 39.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |