×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 39: Interview met Annet Malherbe

Vriendin 39: Interview met Annet Malherbe
22.09.2015 -

Ze speelde onder andere juffrouw Jannie in Jiskefet en Willemijn in Gooische vrouwen, maar actrice Annet Malherbe (57) doet nog veel meer. Dit seizoen gaat ze bijvoorbeeld liedjes van Elvis Presley zingen in het theater. “Ik doe alleen maar wat ik leuk vind.”


We kennen je van geweldige rollen in Jiskefet en Gooische vrouwen. Waar ben je zelf het meest trots op? “Ik hou van alle rollen die ik gedaan heb, anders zou ik ze niet doen. Ik ben in de gezegende positie dat ik alleen maar doe wat ik leuk vind. De rol van Willemijn heb ik uit mijn mouw geschud, die zit dicht onder mijn huid. Ik ben natuurlijk ook niet ongevoelig voor wat het teweeg heeft gebracht. Mensen hebben Willemijn in hun hart gesloten; zij is veel mensen heel dierbaar geworden, heb ik gemerkt. Die rol was bijzonder, maar mijn rollen in Kleine Teun en De Noorderlingen vond ik ook heerlijk om te spelen. Ik vind het fijn karakters te spelen die niet bij mij in de buurt komen. Draken van vrouwen bijvoorbeeld. Eerder dit jaar speelde ik de rol van de heks in Hans & Grietje. Daarin moest ik zo’n klein hummeltje met de grond gelijkmaken. Dat is gewoon erg grappig.”

Kreeg je veel reacties toen je stopte met Gooische vrouwen? “Ja, heel veel. Verdrietige en zelfs agressief in de trant van ‘Ben je gek geworden?’. Dat was niet altijd even leuk. Ik snap wel dat het uiteindelijk als een compliment is bedoeld, maar zo voelde het niet altijd. Er verdween natuurlijk een lieveling en dat kon lang niet iedereen waarderen.”

Je werkt veel samen met je man, Alex van Warmerdam. Gaat dat altijd goed? “Ja, wij kunnen dat gewoon. We zijn al in een vroeg stadium met samenwerken begonnen. Ik speelde in zijn eerste film en we werkten samen in de film Abel. Wij hebben weinig woorden nodig: ik weet wat hij wil en hij weet wat ik kan.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 39.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!