×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 37: Amy werd weggepest van haar werk

Vriendin 37: Amy werd weggepest van haar werk
09.09.2015 - Redactie Vriendin

‘Zo ver laat ik het nooit meer komen’


De vakanties zijn voorbij, iedereen is weer aan het werk. Dat betekent dat voor velen ook het pestseizoen is geopend. Amy (36) werd een jaar lang gepest op haar werk. Tot ze het niet meer aankon.

“Ik ben altijd een harde werker geweest, het type ‘niet lullen, maar poetsen’. Een verkoper in hart en nieren. Dus toen op mijn werk de targets werden aangescherpt en we nog meer software moesten verkopen, zag ik dat als een uitdaging. Bij mij staat eerlijkheid hoog in het vaandel. Ik kan er niet tegen als mensen liegen en bedriegen. Dat is ongebruikelijk in een commercieel bedrijf waar koste wat het kost geld verdiend moet worden. Dat dat verkopen niet altijd eerlijk ging, vonden mijn collega’s niet zo
belangrijk. Ik wel.” Bedreigend “Het begon allemaal bij een reorganisatie. Het team waarin ik werkte,
werd verdeeld over twee bestaande teams. Ik zou, samen met een andere manager, de teams gaan
aansturen. Ik werkte toen anderhalf jaar bij dit bedrijf en had al goed kunnen laten zien wat ik kon. Dus toen ik gevraagd werd voor deze functie, ging ik daar maar wat graag op in: ik wilde groeien. En bovendien: ik vind het leuk om andere mensen iets te leren, om kennis door te geven.

Ik had er vertrouwen in dat het goed zou gaan in dit team, omdat ik met de andere manager heel erg
op één lijn zat: we wilden allebei dat er eerlijk verkocht zou worden. En we vonden ook dat iedereen integer moest werken. Dat betekent ook dat je soms iets harder moet werken om een resultaat te bereiken. Voortaan werd iedereen, ook ik, op provisiebasis uitbetaald. Hoe meer je verkocht, hoe meer je verdiende. Ik snapte best dat niet iedereen heel enthousiast was over deze nieuwe werkwijze.
Mensen moeten altijd even wennen aan een nieuwe situatie, maar ik ging ervoor en haalde vaak mijn targets, en soms zelfs meer. Dat werd me door mijn collega’s niet in dank afgenomen.

Lees het hele verhaal in Vriendin 37 en praat mee op het forum. 

Foto: iStock

Plaats een reactie

Ben jij wel eens gepest op werk?

  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  mieke.schepens.31 wo 9 sep '15 20:58

  Reactie: Ja, en toen..
  kreeg ik een zware depressie
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |