×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 37: Amy werd weggepest van haar werk

Vriendin 37: Amy werd weggepest van haar werk
09.09.2015 - Redactie Vriendin

‘Zo ver laat ik het nooit meer komen’


De vakanties zijn voorbij, iedereen is weer aan het werk. Dat betekent dat voor velen ook het pestseizoen is geopend. Amy (36) werd een jaar lang gepest op haar werk. Tot ze het niet meer aankon.

“Ik ben altijd een harde werker geweest, het type ‘niet lullen, maar poetsen’. Een verkoper in hart en nieren. Dus toen op mijn werk de targets werden aangescherpt en we nog meer software moesten verkopen, zag ik dat als een uitdaging. Bij mij staat eerlijkheid hoog in het vaandel. Ik kan er niet tegen als mensen liegen en bedriegen. Dat is ongebruikelijk in een commercieel bedrijf waar koste wat het kost geld verdiend moet worden. Dat dat verkopen niet altijd eerlijk ging, vonden mijn collega’s niet zo
belangrijk. Ik wel.” Bedreigend “Het begon allemaal bij een reorganisatie. Het team waarin ik werkte,
werd verdeeld over twee bestaande teams. Ik zou, samen met een andere manager, de teams gaan
aansturen. Ik werkte toen anderhalf jaar bij dit bedrijf en had al goed kunnen laten zien wat ik kon. Dus toen ik gevraagd werd voor deze functie, ging ik daar maar wat graag op in: ik wilde groeien. En bovendien: ik vind het leuk om andere mensen iets te leren, om kennis door te geven.

Ik had er vertrouwen in dat het goed zou gaan in dit team, omdat ik met de andere manager heel erg
op één lijn zat: we wilden allebei dat er eerlijk verkocht zou worden. En we vonden ook dat iedereen integer moest werken. Dat betekent ook dat je soms iets harder moet werken om een resultaat te bereiken. Voortaan werd iedereen, ook ik, op provisiebasis uitbetaald. Hoe meer je verkocht, hoe meer je verdiende. Ik snapte best dat niet iedereen heel enthousiast was over deze nieuwe werkwijze.
Mensen moeten altijd even wennen aan een nieuwe situatie, maar ik ging ervoor en haalde vaak mijn targets, en soms zelfs meer. Dat werd me door mijn collega’s niet in dank afgenomen.

Lees het hele verhaal in Vriendin 37 en praat mee op het forum. 

Foto: iStock

Plaats een reactie

Ben jij wel eens gepest op werk?

  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  mieke.schepens.31 wo 9 sep '15 20:58

  Reactie: Ja, en toen..
  kreeg ik een zware depressie
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |