×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 37: Amy werd weggepest van haar werk

Vriendin 37: Amy werd weggepest van haar werk
09.09.2015 - Redactie Vriendin

‘Zo ver laat ik het nooit meer komen’


De vakanties zijn voorbij, iedereen is weer aan het werk. Dat betekent dat voor velen ook het pestseizoen is geopend. Amy (36) werd een jaar lang gepest op haar werk. Tot ze het niet meer aankon.

“Ik ben altijd een harde werker geweest, het type ‘niet lullen, maar poetsen’. Een verkoper in hart en nieren. Dus toen op mijn werk de targets werden aangescherpt en we nog meer software moesten verkopen, zag ik dat als een uitdaging. Bij mij staat eerlijkheid hoog in het vaandel. Ik kan er niet tegen als mensen liegen en bedriegen. Dat is ongebruikelijk in een commercieel bedrijf waar koste wat het kost geld verdiend moet worden. Dat dat verkopen niet altijd eerlijk ging, vonden mijn collega’s niet zo
belangrijk. Ik wel.” Bedreigend “Het begon allemaal bij een reorganisatie. Het team waarin ik werkte,
werd verdeeld over twee bestaande teams. Ik zou, samen met een andere manager, de teams gaan
aansturen. Ik werkte toen anderhalf jaar bij dit bedrijf en had al goed kunnen laten zien wat ik kon. Dus toen ik gevraagd werd voor deze functie, ging ik daar maar wat graag op in: ik wilde groeien. En bovendien: ik vind het leuk om andere mensen iets te leren, om kennis door te geven.

Ik had er vertrouwen in dat het goed zou gaan in dit team, omdat ik met de andere manager heel erg
op één lijn zat: we wilden allebei dat er eerlijk verkocht zou worden. En we vonden ook dat iedereen integer moest werken. Dat betekent ook dat je soms iets harder moet werken om een resultaat te bereiken. Voortaan werd iedereen, ook ik, op provisiebasis uitbetaald. Hoe meer je verkocht, hoe meer je verdiende. Ik snapte best dat niet iedereen heel enthousiast was over deze nieuwe werkwijze.
Mensen moeten altijd even wennen aan een nieuwe situatie, maar ik ging ervoor en haalde vaak mijn targets, en soms zelfs meer. Dat werd me door mijn collega’s niet in dank afgenomen.

Lees het hele verhaal in Vriendin 37 en praat mee op het forum. 

Foto: iStock

Plaats een reactie

Ben jij wel eens gepest op werk?

  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  mieke.schepens.31 wo 9 sep '15 20:58

  Reactie: Ja, en toen..
  kreeg ik een zware depressie
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!