×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Interview met Thomas Acda

Interview met Thomas Acda
08.09.2015 -

Thomas Acda (48) is een duizendpoot. Na zijn successen als zanger, cabaretier en acteur brengt hij nu zijn debuutroman uit. “Ik ga binnenkort aan mijn volgende boek beginnen, want het schrijven beviel me heel goed.”


Als we Thomas spreken, is het een rare tijd voor hem. De week ervoor is zijn moeder overleden na een lang ziekbed, de dag voor het interview was de begrafenis. Toch wil hij het gesprek, dat al een keer verplaatst moest worden, door laten gaan. Het leidt ook af, zegt hij nuchter. Maar erover praten, dat wil hij niet.

Wel wil hij het hebben over zijn nieuwe boek Onderweg met Roadie. Het verhaal gaat over een naamloze hoofdpersoon, de verteller, die de helft was van het beroemdste popduo dat Nederland ooit heeft gekend. Tot zijn partner niet meer wilde en hij zich vervolgens verloor in drank en drugs. Als een vriendin hem vraagt haar hond naar Los Angeles te brengen, ziet hij daarin een uitweg en begint hij met Roadie, de hond, een roadtrip door Amerika. Tijdens de reis komt hij in bizarre situaties terecht.

Het is Thomas’ eerste boek. Extra bijzonder als je bedenkt dat het helemaal niet zijn bedoeling was om een roman te schrijven. “Eigenlijk wilde ik een film maken”, steekt hij van wal. “Ik was op bezoek bij een vriendin die een huis had gekocht in Los Angeles en vroeg haar waarom ze niet daar, in Amerika, was. Ze vertelde dat de hond te oud was, hij mocht niet vliegen. Ik zei: ‘Geef mij die hond, dan breng ik hem wel met de boot en de auto.”

Bloedhekel aan honden
“Toen dacht ik meteen: dát is een goede film, zeg. Zo’n man die het vreselijk te bont maakt en dan als laatste strohalm, terwijl hij een bloedhekel heeft aan honden, de klus aanneemt om een hond door heel Amerika naar Los Angeles te brengen. Ik was er een tijdje mee bezig, maar het kwam niet los, het was niet goed genoeg. Toen dacht ik: hoe zou het zijn als ik er een roman van maak.”

Lees het hele interview in Vriendin 37

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |