×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Interview met Thomas Acda

Interview met Thomas Acda
08.09.2015 -

Thomas Acda (48) is een duizendpoot. Na zijn successen als zanger, cabaretier en acteur brengt hij nu zijn debuutroman uit. “Ik ga binnenkort aan mijn volgende boek beginnen, want het schrijven beviel me heel goed.”


Als we Thomas spreken, is het een rare tijd voor hem. De week ervoor is zijn moeder overleden na een lang ziekbed, de dag voor het interview was de begrafenis. Toch wil hij het gesprek, dat al een keer verplaatst moest worden, door laten gaan. Het leidt ook af, zegt hij nuchter. Maar erover praten, dat wil hij niet.

Wel wil hij het hebben over zijn nieuwe boek Onderweg met Roadie. Het verhaal gaat over een naamloze hoofdpersoon, de verteller, die de helft was van het beroemdste popduo dat Nederland ooit heeft gekend. Tot zijn partner niet meer wilde en hij zich vervolgens verloor in drank en drugs. Als een vriendin hem vraagt haar hond naar Los Angeles te brengen, ziet hij daarin een uitweg en begint hij met Roadie, de hond, een roadtrip door Amerika. Tijdens de reis komt hij in bizarre situaties terecht.

Het is Thomas’ eerste boek. Extra bijzonder als je bedenkt dat het helemaal niet zijn bedoeling was om een roman te schrijven. “Eigenlijk wilde ik een film maken”, steekt hij van wal. “Ik was op bezoek bij een vriendin die een huis had gekocht in Los Angeles en vroeg haar waarom ze niet daar, in Amerika, was. Ze vertelde dat de hond te oud was, hij mocht niet vliegen. Ik zei: ‘Geef mij die hond, dan breng ik hem wel met de boot en de auto.”

Bloedhekel aan honden
“Toen dacht ik meteen: dát is een goede film, zeg. Zo’n man die het vreselijk te bont maakt en dan als laatste strohalm, terwijl hij een bloedhekel heeft aan honden, de klus aanneemt om een hond door heel Amerika naar Los Angeles te brengen. Ik was er een tijdje mee bezig, maar het kwam niet los, het was niet goed genoeg. Toen dacht ik: hoe zou het zijn als ik er een roman van maak.”

Lees het hele interview in Vriendin 37

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

4

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |