×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Interview met Thomas Acda

Interview met Thomas Acda
08.09.2015 -

Thomas Acda (48) is een duizendpoot. Na zijn successen als zanger, cabaretier en acteur brengt hij nu zijn debuutroman uit. “Ik ga binnenkort aan mijn volgende boek beginnen, want het schrijven beviel me heel goed.”


Als we Thomas spreken, is het een rare tijd voor hem. De week ervoor is zijn moeder overleden na een lang ziekbed, de dag voor het interview was de begrafenis. Toch wil hij het gesprek, dat al een keer verplaatst moest worden, door laten gaan. Het leidt ook af, zegt hij nuchter. Maar erover praten, dat wil hij niet.

Wel wil hij het hebben over zijn nieuwe boek Onderweg met Roadie. Het verhaal gaat over een naamloze hoofdpersoon, de verteller, die de helft was van het beroemdste popduo dat Nederland ooit heeft gekend. Tot zijn partner niet meer wilde en hij zich vervolgens verloor in drank en drugs. Als een vriendin hem vraagt haar hond naar Los Angeles te brengen, ziet hij daarin een uitweg en begint hij met Roadie, de hond, een roadtrip door Amerika. Tijdens de reis komt hij in bizarre situaties terecht.

Het is Thomas’ eerste boek. Extra bijzonder als je bedenkt dat het helemaal niet zijn bedoeling was om een roman te schrijven. “Eigenlijk wilde ik een film maken”, steekt hij van wal. “Ik was op bezoek bij een vriendin die een huis had gekocht in Los Angeles en vroeg haar waarom ze niet daar, in Amerika, was. Ze vertelde dat de hond te oud was, hij mocht niet vliegen. Ik zei: ‘Geef mij die hond, dan breng ik hem wel met de boot en de auto.”

Bloedhekel aan honden
“Toen dacht ik meteen: dát is een goede film, zeg. Zo’n man die het vreselijk te bont maakt en dan als laatste strohalm, terwijl hij een bloedhekel heeft aan honden, de klus aanneemt om een hond door heel Amerika naar Los Angeles te brengen. Ik was er een tijdje mee bezig, maar het kwam niet los, het was niet goed genoeg. Toen dacht ik: hoe zou het zijn als ik er een roman van maak.”

Lees het hele interview in Vriendin 37

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!