×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 36: Wilma kreeg een hartstilstand toen ze 37 was

Vriendin 36: Wilma kreeg een hartstilstand toen ze 37 was
02.09.2015 - Redactie Vriendin

‘Ik, hartpatiënt? Dat gebeurt toch alleen iemand van tachtig?’


Een hartaanval lijkt een ver-van-je-bedshow. Iets voor oude mannen, of mensen met een ongezonde levensstijl. Toch overkwam het de jonge en kerngezonde Wilma (37) dit jaar. “Het ene moment voelde ik me hartstikke fit, de volgende dag lag ik te knokken voor mijn leven.”

Wilma: “Er zit een groot gat in mijn geheugen. Van de dag voor mijn hartstilstand tot een week erna ben ik alles kwijt. Omdat ik er zelf geen herinneringen aan heb, zie ik vooral hoe heftig het voor anderen is geweest. Ik ben vorig jaar gescheiden en had dus een moeilijke tijd achter de rug. Samen met mijn zoontjes van zeven en drie was ik verhuisd naar een leuk appartement, ik kon eindelijk weer genieten. Mijn familie en vrienden zagen mij het laatste jaar weer opbloeien, en opeens lag ik daar te knokken voor mijn leven! Toen ik 21 was, overleed mijn moeder aan een hartstilstand. Heel plotseling: ze stapte uit de auto en viel neer, reanimatie mocht niet meer baten. Ze was pas 55 en afgezien van een verhoogde bloeddruk, waar ze medicijnen voor slikte, was ze kerngezond. Nadien ben ik zelf ook onderzocht. Ik heb een hartfilmpje gehad, mijn bloeddruk en cholesterol zijn gemeten. Alles was goed, volgens de huisarts had ik geen reden om me zorgen te maken. Maar achteraf gezien zijn er misschien toch een paar voortekenen geweest dat het niet helemaal goed zat. Zo had ik al een paar dagen last van mijn nek en van pijn tussen mijn schouder- bladen. Maar voor mij als kapster waren die klachten niet nieuw. Ook was ik die week vermoeid en had ik erge hoofdpijn, maar hoe vreemd is dat als alleenstaande, werkende moeder?”

Lees het hele verhaal in Vriendin 36 of praat mee op het forum.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

2

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |