×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 36: Wilma kreeg een hartstilstand toen ze 37 was

Vriendin 36: Wilma kreeg een hartstilstand toen ze 37 was
02.09.2015 - Redactie Vriendin

‘Ik, hartpatiënt? Dat gebeurt toch alleen iemand van tachtig?’


Een hartaanval lijkt een ver-van-je-bedshow. Iets voor oude mannen, of mensen met een ongezonde levensstijl. Toch overkwam het de jonge en kerngezonde Wilma (37) dit jaar. “Het ene moment voelde ik me hartstikke fit, de volgende dag lag ik te knokken voor mijn leven.”

Wilma: “Er zit een groot gat in mijn geheugen. Van de dag voor mijn hartstilstand tot een week erna ben ik alles kwijt. Omdat ik er zelf geen herinneringen aan heb, zie ik vooral hoe heftig het voor anderen is geweest. Ik ben vorig jaar gescheiden en had dus een moeilijke tijd achter de rug. Samen met mijn zoontjes van zeven en drie was ik verhuisd naar een leuk appartement, ik kon eindelijk weer genieten. Mijn familie en vrienden zagen mij het laatste jaar weer opbloeien, en opeens lag ik daar te knokken voor mijn leven! Toen ik 21 was, overleed mijn moeder aan een hartstilstand. Heel plotseling: ze stapte uit de auto en viel neer, reanimatie mocht niet meer baten. Ze was pas 55 en afgezien van een verhoogde bloeddruk, waar ze medicijnen voor slikte, was ze kerngezond. Nadien ben ik zelf ook onderzocht. Ik heb een hartfilmpje gehad, mijn bloeddruk en cholesterol zijn gemeten. Alles was goed, volgens de huisarts had ik geen reden om me zorgen te maken. Maar achteraf gezien zijn er misschien toch een paar voortekenen geweest dat het niet helemaal goed zat. Zo had ik al een paar dagen last van mijn nek en van pijn tussen mijn schouder- bladen. Maar voor mij als kapster waren die klachten niet nieuw. Ook was ik die week vermoeid en had ik erge hoofdpijn, maar hoe vreemd is dat als alleenstaande, werkende moeder?”

Lees het hele verhaal in Vriendin 36 of praat mee op het forum.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!