×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 36: Wilma kreeg een hartstilstand toen ze 37 was

Vriendin 36: Wilma kreeg een hartstilstand toen ze 37 was
02.09.2015 - Redactie Vriendin

‘Ik, hartpatiënt? Dat gebeurt toch alleen iemand van tachtig?’


Een hartaanval lijkt een ver-van-je-bedshow. Iets voor oude mannen, of mensen met een ongezonde levensstijl. Toch overkwam het de jonge en kerngezonde Wilma (37) dit jaar. “Het ene moment voelde ik me hartstikke fit, de volgende dag lag ik te knokken voor mijn leven.”

Wilma: “Er zit een groot gat in mijn geheugen. Van de dag voor mijn hartstilstand tot een week erna ben ik alles kwijt. Omdat ik er zelf geen herinneringen aan heb, zie ik vooral hoe heftig het voor anderen is geweest. Ik ben vorig jaar gescheiden en had dus een moeilijke tijd achter de rug. Samen met mijn zoontjes van zeven en drie was ik verhuisd naar een leuk appartement, ik kon eindelijk weer genieten. Mijn familie en vrienden zagen mij het laatste jaar weer opbloeien, en opeens lag ik daar te knokken voor mijn leven! Toen ik 21 was, overleed mijn moeder aan een hartstilstand. Heel plotseling: ze stapte uit de auto en viel neer, reanimatie mocht niet meer baten. Ze was pas 55 en afgezien van een verhoogde bloeddruk, waar ze medicijnen voor slikte, was ze kerngezond. Nadien ben ik zelf ook onderzocht. Ik heb een hartfilmpje gehad, mijn bloeddruk en cholesterol zijn gemeten. Alles was goed, volgens de huisarts had ik geen reden om me zorgen te maken. Maar achteraf gezien zijn er misschien toch een paar voortekenen geweest dat het niet helemaal goed zat. Zo had ik al een paar dagen last van mijn nek en van pijn tussen mijn schouder- bladen. Maar voor mij als kapster waren die klachten niet nieuw. Ook was ik die week vermoeid en had ik erge hoofdpijn, maar hoe vreemd is dat als alleenstaande, werkende moeder?”

Lees het hele verhaal in Vriendin 36 of praat mee op het forum.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |