×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 36: Tweelingzussen Herma en Martha waren tegelijkertijd zwanger

Vriendin 36: Tweelingzussen Herma en Martha waren tegelijkertijd zwanger
01.09.2015 - Redactie Vriendin

'Stiekem hoopten we dat we op dezelfde dag zouden bevallen.'


Heel hun leven waren ze onafscheidelijk en stiekem droomden tweelingzussen Herma en Martha (25) ervan om samen zwanger te worden. Maar dat dat ook echt zou gebeuren, had niemand ooit verwacht. “Toen Martha zei dat ze ook zwanger was, was ik zo blij dat ik in tranen uitbarstte.”

Tweelingzussen Herma en Martha hadden het er al eens over gehad: wat zou het leuk zijn om
ooit tegelijkertijd zwanger te zijn. Maar dat hun wens nog eens echt zou uitkomen, hadden ze nooit gedacht. Dat leek hen simpelweg té toevallig. In elk geval begonnen ze niet tegelijk aan kinderen. Herma werd al op haar 21ste moeder, terwijl Martha pas tweeënhalf jaar geleden beviel van zoon Niels.

De tweeling groeide op in een gezin met zeven kinderen. Herma en Martha zaten in dezelfde klas, gingen naar dezelfde clubjes en hadden dezelfde vriendinnen. Martha: “Eigenlijk waren we altijd bij elkaar. We speelden samen, en deelden onze geheimen. ’s Avonds kropen we bij elkaar in bed en hielden we lange vergaderingen, dan namen we de dag door. Schriftje en pen erbij… Maar we maakten ook samen ruzie.” Herma: “Ja, elkaar krabben en knijpen, dat konden we heel goed!”

Martha: “We waren samen één. Zo zag iedereen ons en zo voelden we het zelf ook. Een enkele keer baalden we ervan om een tweeling te zijn, maar meestal vonden we het juist fijn. Samen stonden we sterk – en dat was best handig, zeker omdat we vijf broers hebben! En hoe leuk is het niet om altijd je beste vriendinnetje bij je te hebben?” Herma: “Er is me weleens gevraagd hoe het voelt om een tweeling te zijn. Euhm… geen idee. Ik weet niet hoe het is om een eenling te zijn. Maar het lijkt me eerlijk gezegd best saai.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 36 of praat mee op het forum. 

Plaats een reactie

Ben jij wel eens zwanger geweest met iemand die je goed kent?

  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  Moemsy di 1 sep '15 17:25

  Reactie: Ja, namelijk..
  ...mijn zus
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  estherdinho di 1 sep '15 20:25

  Reactie: Ja, namelijk..
  Mijn schoonzus
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 1 sep '15 21:50

  Reactie: Ja, namelijk..
  ik was zwanger samen met mijn zus die een half jaar ouder is als.mijn kindje waren ook een half jaar jonger dan haar kindje.helaas op 2 juni 2009 werd mijn meisje ge boren levenloos
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Boulie1983 za 5 sep '15 21:40

  Reactie: Ja, namelijk..
  Met mijn zus! Haar dochtertje en mijn zoontje (ze zijn pasgeleden twee jaar geworden) schelen nog geen 48 uur! Beiden zijn ze via een keizersnee geboren en ze wogen zelfs allebei hetzelfde!
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!