×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 36: Tweelingzussen Herma en Martha waren tegelijkertijd zwanger

Vriendin 36: Tweelingzussen Herma en Martha waren tegelijkertijd zwanger
01.09.2015 - Redactie Vriendin

'Stiekem hoopten we dat we op dezelfde dag zouden bevallen.'


Heel hun leven waren ze onafscheidelijk en stiekem droomden tweelingzussen Herma en Martha (25) ervan om samen zwanger te worden. Maar dat dat ook echt zou gebeuren, had niemand ooit verwacht. “Toen Martha zei dat ze ook zwanger was, was ik zo blij dat ik in tranen uitbarstte.”

Tweelingzussen Herma en Martha hadden het er al eens over gehad: wat zou het leuk zijn om
ooit tegelijkertijd zwanger te zijn. Maar dat hun wens nog eens echt zou uitkomen, hadden ze nooit gedacht. Dat leek hen simpelweg té toevallig. In elk geval begonnen ze niet tegelijk aan kinderen. Herma werd al op haar 21ste moeder, terwijl Martha pas tweeënhalf jaar geleden beviel van zoon Niels.

De tweeling groeide op in een gezin met zeven kinderen. Herma en Martha zaten in dezelfde klas, gingen naar dezelfde clubjes en hadden dezelfde vriendinnen. Martha: “Eigenlijk waren we altijd bij elkaar. We speelden samen, en deelden onze geheimen. ’s Avonds kropen we bij elkaar in bed en hielden we lange vergaderingen, dan namen we de dag door. Schriftje en pen erbij… Maar we maakten ook samen ruzie.” Herma: “Ja, elkaar krabben en knijpen, dat konden we heel goed!”

Martha: “We waren samen één. Zo zag iedereen ons en zo voelden we het zelf ook. Een enkele keer baalden we ervan om een tweeling te zijn, maar meestal vonden we het juist fijn. Samen stonden we sterk – en dat was best handig, zeker omdat we vijf broers hebben! En hoe leuk is het niet om altijd je beste vriendinnetje bij je te hebben?” Herma: “Er is me weleens gevraagd hoe het voelt om een tweeling te zijn. Euhm… geen idee. Ik weet niet hoe het is om een eenling te zijn. Maar het lijkt me eerlijk gezegd best saai.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 36 of praat mee op het forum. 

Plaats een reactie

Ben jij wel eens zwanger geweest met iemand die je goed kent?

  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  Moemsy di 1 sep '15 17:25

  Reactie: Ja, namelijk..
  ...mijn zus
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  estherdinho di 1 sep '15 20:25

  Reactie: Ja, namelijk..
  Mijn schoonzus
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 1 sep '15 21:50

  Reactie: Ja, namelijk..
  ik was zwanger samen met mijn zus die een half jaar ouder is als.mijn kindje waren ook een half jaar jonger dan haar kindje.helaas op 2 juni 2009 werd mijn meisje ge boren levenloos
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Boulie1983 za 5 sep '15 21:40

  Reactie: Ja, namelijk..
  Met mijn zus! Haar dochtertje en mijn zoontje (ze zijn pasgeleden twee jaar geworden) schelen nog geen 48 uur! Beiden zijn ze via een keizersnee geboren en ze wogen zelfs allebei hetzelfde!
  Reageer!

2

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |