×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 36: Tweelingzussen Herma en Martha waren tegelijkertijd zwanger

Vriendin 36: Tweelingzussen Herma en Martha waren tegelijkertijd zwanger
01.09.2015 - Redactie Vriendin

'Stiekem hoopten we dat we op dezelfde dag zouden bevallen.'


Heel hun leven waren ze onafscheidelijk en stiekem droomden tweelingzussen Herma en Martha (25) ervan om samen zwanger te worden. Maar dat dat ook echt zou gebeuren, had niemand ooit verwacht. “Toen Martha zei dat ze ook zwanger was, was ik zo blij dat ik in tranen uitbarstte.”

Tweelingzussen Herma en Martha hadden het er al eens over gehad: wat zou het leuk zijn om
ooit tegelijkertijd zwanger te zijn. Maar dat hun wens nog eens echt zou uitkomen, hadden ze nooit gedacht. Dat leek hen simpelweg té toevallig. In elk geval begonnen ze niet tegelijk aan kinderen. Herma werd al op haar 21ste moeder, terwijl Martha pas tweeënhalf jaar geleden beviel van zoon Niels.

De tweeling groeide op in een gezin met zeven kinderen. Herma en Martha zaten in dezelfde klas, gingen naar dezelfde clubjes en hadden dezelfde vriendinnen. Martha: “Eigenlijk waren we altijd bij elkaar. We speelden samen, en deelden onze geheimen. ’s Avonds kropen we bij elkaar in bed en hielden we lange vergaderingen, dan namen we de dag door. Schriftje en pen erbij… Maar we maakten ook samen ruzie.” Herma: “Ja, elkaar krabben en knijpen, dat konden we heel goed!”

Martha: “We waren samen één. Zo zag iedereen ons en zo voelden we het zelf ook. Een enkele keer baalden we ervan om een tweeling te zijn, maar meestal vonden we het juist fijn. Samen stonden we sterk – en dat was best handig, zeker omdat we vijf broers hebben! En hoe leuk is het niet om altijd je beste vriendinnetje bij je te hebben?” Herma: “Er is me weleens gevraagd hoe het voelt om een tweeling te zijn. Euhm… geen idee. Ik weet niet hoe het is om een eenling te zijn. Maar het lijkt me eerlijk gezegd best saai.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 36 of praat mee op het forum. 

Plaats een reactie

Ben jij wel eens zwanger geweest met iemand die je goed kent?

  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  Moemsy di 1 sep '15 17:25

  Reactie: Ja, namelijk..
  ...mijn zus
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  estherdinho di 1 sep '15 20:25

  Reactie: Ja, namelijk..
  Mijn schoonzus
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 1 sep '15 21:50

  Reactie: Ja, namelijk..
  ik was zwanger samen met mijn zus die een half jaar ouder is als.mijn kindje waren ook een half jaar jonger dan haar kindje.helaas op 2 juni 2009 werd mijn meisje ge boren levenloos
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Boulie1983 za 5 sep '15 21:40

  Reactie: Ja, namelijk..
  Met mijn zus! Haar dochtertje en mijn zoontje (ze zijn pasgeleden twee jaar geworden) schelen nog geen 48 uur! Beiden zijn ze via een keizersnee geboren en ze wogen zelfs allebei hetzelfde!
  Reageer!
Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |