×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 35: De vader van Laetitia is transgender

Vriendin 35: De vader van Laetitia is transgender
25.08.2015 - Redactie Vriendin

‘Mijn vader is niet veranderd, ook al is zij nu een vrouw'De vader van Laetitia (24) gaat sinds 2011 niet langer als André (58) maar als Anne door het leven. En dat is binnen het gezin inmiddels de normaalste zaak van de wereld. “Onze band is juist hechter dan ooit.”

“Mijn moeder was altijd thuis en bracht ons naar school toen we kleiner waren, maar mijn vader zag ik niet veel. Hij was hoofd financiële administratie en systeembeheerder, en zat vaak tot ’s avonds laat in zijn werkkamer. Op een heel gewone dag in 2011, ik was inmiddels negentien, riep hij me bij zich. Hij zat aan zijn bureau, totaal nietsvermoedend ging ik bij hem zitten. Hij vertelde dat hij zich weleens opmaakte en dat hij sinds enige tijd hormonen gebruikte, waardoor hij ook borstvorming kon krijgen en dat ik daar niet van moest schrikken. ‘Hè, gatver!’ zei ik. Het was eruit voor ik het doorhad. Als mijn vader als vrouw de deur uit ging, wat zou iedereen dan wel niet denken?
Mijn vader stelde me enigszins gerust door te zeggen dat hij echt niet direct in een rok over straat zou gaan. Ik moest het maar even rustig laten bezinken. Zo is het gesprek gestopt. Ik stelde verder geen vragen en was overrompeld. Ik moest eerst nadenken. Mijn vader gaf mijn twee broers – aan wie hij het net vóór mij had verteld – en mij die ruimte en wachtte tot we zelf aangaven erover te willen praten. Het leven ging verder eigenlijk gewoon door. Of mijn vader gelukkig zou worden als hij alles zou doorzetten, daar twijfelde ik nauwelijks over. Hij maakt nooit ondoordachte keuzes. Wel vond ik het rot dat hij zich al die jaren anders heeft moeten voordoen.

Lees het hele verhaal in Vriendin 35 of praat mee op het forum.

Plaats een reactie

2Reacties

  • Dit is niet ok!

    Echtse di 25 aug '15 17:15

  • Dit is niet ok!

    fb_505148119661928 za 29 aug '15 22:31

    Ik heb veel bewondering voor je Anne ...om te zijn wie je bent ....en kan zijn wie je bent ..maar ook Inge en je kinderen .....poe .das niet niks.........petje af ....wij wensen jullie t allerbeste toe !!
    Reageer!
Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |