×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 35: De vader van Laetitia is transgender

Vriendin 35: De vader van Laetitia is transgender
25.08.2015 - Redactie Vriendin

‘Mijn vader is niet veranderd, ook al is zij nu een vrouw'De vader van Laetitia (24) gaat sinds 2011 niet langer als André (58) maar als Anne door het leven. En dat is binnen het gezin inmiddels de normaalste zaak van de wereld. “Onze band is juist hechter dan ooit.”

“Mijn moeder was altijd thuis en bracht ons naar school toen we kleiner waren, maar mijn vader zag ik niet veel. Hij was hoofd financiële administratie en systeembeheerder, en zat vaak tot ’s avonds laat in zijn werkkamer. Op een heel gewone dag in 2011, ik was inmiddels negentien, riep hij me bij zich. Hij zat aan zijn bureau, totaal nietsvermoedend ging ik bij hem zitten. Hij vertelde dat hij zich weleens opmaakte en dat hij sinds enige tijd hormonen gebruikte, waardoor hij ook borstvorming kon krijgen en dat ik daar niet van moest schrikken. ‘Hè, gatver!’ zei ik. Het was eruit voor ik het doorhad. Als mijn vader als vrouw de deur uit ging, wat zou iedereen dan wel niet denken?
Mijn vader stelde me enigszins gerust door te zeggen dat hij echt niet direct in een rok over straat zou gaan. Ik moest het maar even rustig laten bezinken. Zo is het gesprek gestopt. Ik stelde verder geen vragen en was overrompeld. Ik moest eerst nadenken. Mijn vader gaf mijn twee broers – aan wie hij het net vóór mij had verteld – en mij die ruimte en wachtte tot we zelf aangaven erover te willen praten. Het leven ging verder eigenlijk gewoon door. Of mijn vader gelukkig zou worden als hij alles zou doorzetten, daar twijfelde ik nauwelijks over. Hij maakt nooit ondoordachte keuzes. Wel vond ik het rot dat hij zich al die jaren anders heeft moeten voordoen.

Lees het hele verhaal in Vriendin 35 of praat mee op het forum.

Plaats een reactie

2Reacties

  • Dit is niet ok!

    Echtse di 25 aug '15 17:15

  • Dit is niet ok!

    fb_505148119661928 za 29 aug '15 22:31

    Ik heb veel bewondering voor je Anne ...om te zijn wie je bent ....en kan zijn wie je bent ..maar ook Inge en je kinderen .....poe .das niet niks.........petje af ....wij wensen jullie t allerbeste toe !!
    Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!