×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 35: De vader van Laetitia is transgender

Vriendin 35: De vader van Laetitia is transgender
25.08.2015 - Redactie Vriendin

‘Mijn vader is niet veranderd, ook al is zij nu een vrouw'De vader van Laetitia (24) gaat sinds 2011 niet langer als André (58) maar als Anne door het leven. En dat is binnen het gezin inmiddels de normaalste zaak van de wereld. “Onze band is juist hechter dan ooit.”

“Mijn moeder was altijd thuis en bracht ons naar school toen we kleiner waren, maar mijn vader zag ik niet veel. Hij was hoofd financiële administratie en systeembeheerder, en zat vaak tot ’s avonds laat in zijn werkkamer. Op een heel gewone dag in 2011, ik was inmiddels negentien, riep hij me bij zich. Hij zat aan zijn bureau, totaal nietsvermoedend ging ik bij hem zitten. Hij vertelde dat hij zich weleens opmaakte en dat hij sinds enige tijd hormonen gebruikte, waardoor hij ook borstvorming kon krijgen en dat ik daar niet van moest schrikken. ‘Hè, gatver!’ zei ik. Het was eruit voor ik het doorhad. Als mijn vader als vrouw de deur uit ging, wat zou iedereen dan wel niet denken?
Mijn vader stelde me enigszins gerust door te zeggen dat hij echt niet direct in een rok over straat zou gaan. Ik moest het maar even rustig laten bezinken. Zo is het gesprek gestopt. Ik stelde verder geen vragen en was overrompeld. Ik moest eerst nadenken. Mijn vader gaf mijn twee broers – aan wie hij het net vóór mij had verteld – en mij die ruimte en wachtte tot we zelf aangaven erover te willen praten. Het leven ging verder eigenlijk gewoon door. Of mijn vader gelukkig zou worden als hij alles zou doorzetten, daar twijfelde ik nauwelijks over. Hij maakt nooit ondoordachte keuzes. Wel vond ik het rot dat hij zich al die jaren anders heeft moeten voordoen.

Lees het hele verhaal in Vriendin 35 of praat mee op het forum.

Plaats een reactie

2Reacties

  • Dit is niet ok!

    Echtse di 25 aug '15 17:15

  • Dit is niet ok!

    fb_505148119661928 za 29 aug '15 22:31

    Ik heb veel bewondering voor je Anne ...om te zijn wie je bent ....en kan zijn wie je bent ..maar ook Inge en je kinderen .....poe .das niet niks.........petje af ....wij wensen jullie t allerbeste toe !!
    Reageer!

2

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |