×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 34: Thessa verloor de helft van haar ongeboren tweeling

Vriendin 34: Thessa verloor de helft van haar ongeboren tweeling
18.08.2015 - Redactie Vriendin

‘Er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan ons meisje denk’


Thessa (36) en haar man Allard (35) waren blij verrast toen er op de echo niet één maar twee kloppende hartjes te zien waren. Ze kregen een tweeling! Aan hun blijdschap kwam in de dertiende week van de zwangerschap een einde. “Een van onze baby’s had geen overlevingskans, vertelden de artsen.”

Thessa: “Ik had het al gezegd, de dag voor de eerste echo. ‘Dit kan best eens een tweeling zijn.’ Ik was
zo misselijk en moe. En al vanaf de zevende week had ik duidelijk een buik. Een tweeling; dat zag ik wel zitten! Toen de verloskundige twee vruchtzakken met twee kloppende hartjes aanwees, was ik ontzettend blij. Allard trok lichtelijk wit weg.

We hadden namelijk al drie kinderen: Job en Sterre, nu acht en zes, en Pepijn van vier. Met de tweeling erbij zouden we vijf kinderen hebben. Er werd ook nog een derde vruchtzak ontdekt: een missed
abortion. Het vruchtje was al eerder afgestorven, maar was nog niet uitgestoten. Ik was dus aanvankelijk zwanger van een drieling. Het drong niet echt tot mij door. Ik zag vooral die twee kloppende hartjes. Een tweeling, wat bijzonder. Thuis speurde ik het internet af, op zoek naar informatie
over een missed abortion en een tweelingzwangerschap.

Daar vond ik ook ervaringsverhalen van een vruchtje dat toch nog bleek te leven. Hoewel ik wist dat die kans erg klein was, hoopte ik er toch op. Ik wilde graag een groot gezin. Tijdens een volgende echo werd duidelijk dat het derde kindje het écht niet had gehaald. Maar zorgwekkender; een van de tweeling was aanzienlijk kleiner. We moesten er rekening mee houden dat er mogelijk iets ernstigs mis
was. Omdat ik me niet alleen maar zorgen wilde maken, probeerde ik ook op een positieve manier met mijn zwangerschap bezig te zijn. Ik kocht een boek over tweelingen en las me zo veel mogelijk in. Ik zag het al helemaal voor me: ik werd een tweelingmoeder. Het leek mij fantastisch.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 34 en praat mee op het forum. 

Plaats een reactie

1Reacties

  • Dit is niet ok!

    valentino do 20 aug '15 19:26

    Ben ook moeder van een tweeling waarvan 1 meisje in de 40`e week is overleden, andere meisje is 3 weken later geboren, gelukkig gezondmaar het blijft je bij.......
    Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |