×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 34: Thessa verloor de helft van haar ongeboren tweeling

Vriendin 34: Thessa verloor de helft van haar ongeboren tweeling
18.08.2015 - Redactie Vriendin

‘Er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan ons meisje denk’


Thessa (36) en haar man Allard (35) waren blij verrast toen er op de echo niet één maar twee kloppende hartjes te zien waren. Ze kregen een tweeling! Aan hun blijdschap kwam in de dertiende week van de zwangerschap een einde. “Een van onze baby’s had geen overlevingskans, vertelden de artsen.”

Thessa: “Ik had het al gezegd, de dag voor de eerste echo. ‘Dit kan best eens een tweeling zijn.’ Ik was
zo misselijk en moe. En al vanaf de zevende week had ik duidelijk een buik. Een tweeling; dat zag ik wel zitten! Toen de verloskundige twee vruchtzakken met twee kloppende hartjes aanwees, was ik ontzettend blij. Allard trok lichtelijk wit weg.

We hadden namelijk al drie kinderen: Job en Sterre, nu acht en zes, en Pepijn van vier. Met de tweeling erbij zouden we vijf kinderen hebben. Er werd ook nog een derde vruchtzak ontdekt: een missed
abortion. Het vruchtje was al eerder afgestorven, maar was nog niet uitgestoten. Ik was dus aanvankelijk zwanger van een drieling. Het drong niet echt tot mij door. Ik zag vooral die twee kloppende hartjes. Een tweeling, wat bijzonder. Thuis speurde ik het internet af, op zoek naar informatie
over een missed abortion en een tweelingzwangerschap.

Daar vond ik ook ervaringsverhalen van een vruchtje dat toch nog bleek te leven. Hoewel ik wist dat die kans erg klein was, hoopte ik er toch op. Ik wilde graag een groot gezin. Tijdens een volgende echo werd duidelijk dat het derde kindje het écht niet had gehaald. Maar zorgwekkender; een van de tweeling was aanzienlijk kleiner. We moesten er rekening mee houden dat er mogelijk iets ernstigs mis
was. Omdat ik me niet alleen maar zorgen wilde maken, probeerde ik ook op een positieve manier met mijn zwangerschap bezig te zijn. Ik kocht een boek over tweelingen en las me zo veel mogelijk in. Ik zag het al helemaal voor me: ik werd een tweelingmoeder. Het leek mij fantastisch.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 34 en praat mee op het forum. 

Plaats een reactie

1Reacties

  • Dit is niet ok!

    valentino do 20 aug '15 19:26

    Ben ook moeder van een tweeling waarvan 1 meisje in de 40`e week is overleden, andere meisje is 3 weken later geboren, gelukkig gezondmaar het blijft je bij.......
    Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!