×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 34: Thessa verloor de helft van haar ongeboren tweeling

Vriendin 34: Thessa verloor de helft van haar ongeboren tweeling
18.08.2015 - Redactie Vriendin

‘Er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan ons meisje denk’


Thessa (36) en haar man Allard (35) waren blij verrast toen er op de echo niet één maar twee kloppende hartjes te zien waren. Ze kregen een tweeling! Aan hun blijdschap kwam in de dertiende week van de zwangerschap een einde. “Een van onze baby’s had geen overlevingskans, vertelden de artsen.”

Thessa: “Ik had het al gezegd, de dag voor de eerste echo. ‘Dit kan best eens een tweeling zijn.’ Ik was
zo misselijk en moe. En al vanaf de zevende week had ik duidelijk een buik. Een tweeling; dat zag ik wel zitten! Toen de verloskundige twee vruchtzakken met twee kloppende hartjes aanwees, was ik ontzettend blij. Allard trok lichtelijk wit weg.

We hadden namelijk al drie kinderen: Job en Sterre, nu acht en zes, en Pepijn van vier. Met de tweeling erbij zouden we vijf kinderen hebben. Er werd ook nog een derde vruchtzak ontdekt: een missed
abortion. Het vruchtje was al eerder afgestorven, maar was nog niet uitgestoten. Ik was dus aanvankelijk zwanger van een drieling. Het drong niet echt tot mij door. Ik zag vooral die twee kloppende hartjes. Een tweeling, wat bijzonder. Thuis speurde ik het internet af, op zoek naar informatie
over een missed abortion en een tweelingzwangerschap.

Daar vond ik ook ervaringsverhalen van een vruchtje dat toch nog bleek te leven. Hoewel ik wist dat die kans erg klein was, hoopte ik er toch op. Ik wilde graag een groot gezin. Tijdens een volgende echo werd duidelijk dat het derde kindje het écht niet had gehaald. Maar zorgwekkender; een van de tweeling was aanzienlijk kleiner. We moesten er rekening mee houden dat er mogelijk iets ernstigs mis
was. Omdat ik me niet alleen maar zorgen wilde maken, probeerde ik ook op een positieve manier met mijn zwangerschap bezig te zijn. Ik kocht een boek over tweelingen en las me zo veel mogelijk in. Ik zag het al helemaal voor me: ik werd een tweelingmoeder. Het leek mij fantastisch.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 34 en praat mee op het forum. 

Plaats een reactie

1Reacties

  • Dit is niet ok!

    valentino do 20 aug '15 19:26

    Ben ook moeder van een tweeling waarvan 1 meisje in de 40`e week is overleden, andere meisje is 3 weken later geboren, gelukkig gezondmaar het blijft je bij.......
    Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |