×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Interview met Fleur Agema

Interview met Fleur Agema
18.08.2015 -

PVV-politica Fleur Agema (38) spreekt zich fel uit tegen misstanden in de zorg. Een onderwerp dat dicht bij haar staat, want ze heeft MS. Sinds vorig jaar is ze samen met partijgenoot Léon de Jong (33), met wie ze in februari dochtertje Ziva Wies kreeg. 'Sinds de komst van mijn dochter heb ik nee leren zeggen.'


Het gebouw van de Tweede Kamer is streng beveiligd: als je daar een afspraak hebt, gaat je tas door een scanapparaat, loop je door een detectiepoort en moet je eerst je identiteitsbewijs laten zien. En als je een afspraak hebt met Fleur Agema van de PVV, zijn de maatregelen extra streng. Dan loopt er een beveiliger met je mee naar het partijkantoor en moet je door nóg een detectiepoort. Pas dan kun je eindelijk naar binnen. 

Ik wist dat PVV-leden beveiligd werden, maar zo streng...
“Tja, ik ben eraan gewend. Ik werk al ruim acht jaar voor de PVV en ik weet niet beter. Het is niet
anders. Helaas mag ik verder niets zeggen over onze beveiliging, dus hier moet ik het bij laten.”

Begrijpelijk. Het zomerreces is bijna afgelopen. Mis je je dochtertje Wies nu je weer aan het werk bent?
“Ja, heel erg. Ik vind het best lastig om haar naar de crèche te brengen. Ze is nog maar zo klein.”

Hoe is het voor jou om moeder te zijn?
“Heel gewoon, eigenlijk. Ik dacht altijd dat een kind je leven op z’n kop zette, maar eigenlijk gaat alles door. Wel is het nog gezelliger geworden sinds Wies er is. Wat ik ook leuk vind, is dat ik nu in een ander circuit zit, met allemaal andere ouders. Ik heb ineens een ander soort gesprekken, namelijk over kinderen. Wies is gelukkig een makkelijk kind. De eerste tijd sliep ze zelfs tot acht uur ’s ochtends door. Helaas voor ons is dat nu afgelopen. Om half zes begint ze te kwebbelen en na een minuut of tien gaat ze huilen. Dus dan moet een van ons er uit. Maar verder is Wies een vrolijk meisje, aan wie mijn vriend Léon (fractievoorzitter van de PVV in Den Haag, red.) en ik heel veel plezier beleven.”

Lees het hele interview in Vriendin 34. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!