×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Interview met Fleur Agema

Interview met Fleur Agema
18.08.2015 -

PVV-politica Fleur Agema (38) spreekt zich fel uit tegen misstanden in de zorg. Een onderwerp dat dicht bij haar staat, want ze heeft MS. Sinds vorig jaar is ze samen met partijgenoot Léon de Jong (33), met wie ze in februari dochtertje Ziva Wies kreeg. 'Sinds de komst van mijn dochter heb ik nee leren zeggen.'


Het gebouw van de Tweede Kamer is streng beveiligd: als je daar een afspraak hebt, gaat je tas door een scanapparaat, loop je door een detectiepoort en moet je eerst je identiteitsbewijs laten zien. En als je een afspraak hebt met Fleur Agema van de PVV, zijn de maatregelen extra streng. Dan loopt er een beveiliger met je mee naar het partijkantoor en moet je door nóg een detectiepoort. Pas dan kun je eindelijk naar binnen. 

Ik wist dat PVV-leden beveiligd werden, maar zo streng...
“Tja, ik ben eraan gewend. Ik werk al ruim acht jaar voor de PVV en ik weet niet beter. Het is niet
anders. Helaas mag ik verder niets zeggen over onze beveiliging, dus hier moet ik het bij laten.”

Begrijpelijk. Het zomerreces is bijna afgelopen. Mis je je dochtertje Wies nu je weer aan het werk bent?
“Ja, heel erg. Ik vind het best lastig om haar naar de crèche te brengen. Ze is nog maar zo klein.”

Hoe is het voor jou om moeder te zijn?
“Heel gewoon, eigenlijk. Ik dacht altijd dat een kind je leven op z’n kop zette, maar eigenlijk gaat alles door. Wel is het nog gezelliger geworden sinds Wies er is. Wat ik ook leuk vind, is dat ik nu in een ander circuit zit, met allemaal andere ouders. Ik heb ineens een ander soort gesprekken, namelijk over kinderen. Wies is gelukkig een makkelijk kind. De eerste tijd sliep ze zelfs tot acht uur ’s ochtends door. Helaas voor ons is dat nu afgelopen. Om half zes begint ze te kwebbelen en na een minuut of tien gaat ze huilen. Dus dan moet een van ons er uit. Maar verder is Wies een vrolijk meisje, aan wie mijn vriend Léon (fractievoorzitter van de PVV in Den Haag, red.) en ik heel veel plezier beleven.”

Lees het hele interview in Vriendin 34. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |