×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Interview met Fleur Agema

Interview met Fleur Agema
18.08.2015 -

PVV-politica Fleur Agema (38) spreekt zich fel uit tegen misstanden in de zorg. Een onderwerp dat dicht bij haar staat, want ze heeft MS. Sinds vorig jaar is ze samen met partijgenoot Léon de Jong (33), met wie ze in februari dochtertje Ziva Wies kreeg. 'Sinds de komst van mijn dochter heb ik nee leren zeggen.'


Het gebouw van de Tweede Kamer is streng beveiligd: als je daar een afspraak hebt, gaat je tas door een scanapparaat, loop je door een detectiepoort en moet je eerst je identiteitsbewijs laten zien. En als je een afspraak hebt met Fleur Agema van de PVV, zijn de maatregelen extra streng. Dan loopt er een beveiliger met je mee naar het partijkantoor en moet je door nóg een detectiepoort. Pas dan kun je eindelijk naar binnen. 

Ik wist dat PVV-leden beveiligd werden, maar zo streng...
“Tja, ik ben eraan gewend. Ik werk al ruim acht jaar voor de PVV en ik weet niet beter. Het is niet
anders. Helaas mag ik verder niets zeggen over onze beveiliging, dus hier moet ik het bij laten.”

Begrijpelijk. Het zomerreces is bijna afgelopen. Mis je je dochtertje Wies nu je weer aan het werk bent?
“Ja, heel erg. Ik vind het best lastig om haar naar de crèche te brengen. Ze is nog maar zo klein.”

Hoe is het voor jou om moeder te zijn?
“Heel gewoon, eigenlijk. Ik dacht altijd dat een kind je leven op z’n kop zette, maar eigenlijk gaat alles door. Wel is het nog gezelliger geworden sinds Wies er is. Wat ik ook leuk vind, is dat ik nu in een ander circuit zit, met allemaal andere ouders. Ik heb ineens een ander soort gesprekken, namelijk over kinderen. Wies is gelukkig een makkelijk kind. De eerste tijd sliep ze zelfs tot acht uur ’s ochtends door. Helaas voor ons is dat nu afgelopen. Om half zes begint ze te kwebbelen en na een minuut of tien gaat ze huilen. Dus dan moet een van ons er uit. Maar verder is Wies een vrolijk meisje, aan wie mijn vriend Léon (fractievoorzitter van de PVV in Den Haag, red.) en ik heel veel plezier beleven.”

Lees het hele interview in Vriendin 34. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |