Placeholder

Lotte: ‘Voordat ik ging trouwen wilde ik een keer seks met een andere man’

Lotte is al 10 jaar samen met haar jeugdliefde als ze besluiten om te trouwen. Maar voordat zij haar jawoord geeft, wil ze nog één ding: seks met een andere man.

Lotte is al 10 jaar samen met haar jeugdliefde als ze besluiten om te trouwen. Maar voordat zij haar jawoord geeft, wil ze nog één ding: seks met een andere man.

Lotte (28): 'Ik ben altijd jaloers geweest op de vele exen van Roland. Ik leerde hem kennen toen ik 17 was en ik was nog zo groen als gras. Nou ja, behalve dan wat dronken gescharrel op een schoolfeest, toen mijn klasgenoten en ik wodka hadden meegesmokkeld.

Roland, 8 jaar ouder dan ik, had veel meer ervaring. Hij had zelfs een paar jaar samengewoond. In eerste instantie vond ik zijn ervaring wel handig. Ik had van vriendinnen gehoord over onhandig geknoei met jochies die ook van niets wisten. Ronald deed juist heel voorzichtig met me en zorgde ervoor dat mijn ontmaagding helemaal geen pijn deed. Hij had mij van tevoren zo opgewonden dat ik er helemaal klaar voor was. Hij zette mijn genot boven het zijne, zo lief. Maar toen de grootste verliefdheidroes zakte, begon ik hem uit te horen. Met wie had hij het allemaal gedaan? Wat voor vrouwen waren dat geweest? Waren ze mooier dan ik, lekkerder? Hoe vaak Roland ook zei dat het er niet toe deed, dat hij nu gek op mij was, ik kon het niet loslaten. Onuitstaanbaar vond ik het, dat hij al die dingen die hij nu met mij beleefde, ook met zo veel anderen had gedaan. Met meer dan 20 vrouwen! En ik alleen met hem! Dat was toch niet eerlijk?

Toen wij gingen samenwonen zakte mijn jaloezie geleidelijk. Ik kon Ronald toch moeilijk kwalijk nemen dat hij een normaal leven had geleid voordat hij mij ontmoette…Toch kwam mijn afgunst én nieuwsgierigheid naar seks met een ander vorig jaar weer helemaal terug. Roland en ik waren 10 jaar samen. Hij vroeg me romantisch ten huwelijk, tijdens de wintersport. Ik zei direct ja – maar ‘s nacht kon ik niet slapen. Ik wilde oud worden met Roland; tegelijk kon ik het niet verdragen dat ik dan maar met één man naar bed was geweest. Rond 5 uur 's ochtends heb ik Roland wakker geschud. ‘Ik trouw met je,’ zei ik. ‘Maar dan wil ik nog wel eerst een keer seks met een ander.’ Dat Roland niet stond te juichen, mag duidelijk zijn. Koop je een dure ring voor je vriendin, krijg je dit! Maar thuis hebben we er veel over gepraat. Uiteindelijk zei Roland: ‘Oké, ik heb liever dat je het nu doet, met mijn medeweten, dan ooit in de toekomst een keer stiekem.’ Maar bang was hij wel. Stel dat ik het met een ander zo spannend zou vinden dat het naar méér zou smaken? Toch gaf de schat mij carte blance.

De weken hierna ben ik elk weekend op stap gegaan met een single vriendin. Samen keurden we iedere man. De spanning en de voorpret, dat was geweldig. Maar toen het er eindelijk van kwam, viel het tegen. Het kussen was nog wel leuk met Steef, een blonde jongen die ik tijdens ons vierde stapweekend oppikte. Maar in zijn bed voelde ik me ongemakkelijk. Van enig gevoel was geen sprake – hoe kan dat ook als je elkaar nog maar een paar uur kent – en zijn aanrakingen voelden niet goed. Alles was anders dan met Roland en in plaats van dat dit een kick was, vond ik het een afknapper. Steef kneep hard in mijn borsten en was al vlug met een condoom in de weer. Met Roland was ik eraan gewend dat hij ruim de tijd nam om mij in de stemming te brengen, dit heerschap wilde zomaar op mij duiken. Ik heb hem even laten begaan, amper 2 minuten. Maar plotseling vond ik het niet jammer meer, maar was ik juist trots dat Roland mijn eerste en enige was. Ik heb mij onder Steef vandaan geworsteld, met de smoes dat ik naar de wc moest. Terwijl hij lag te wachten tot ik terugkwam heb ik mij snel aangekleed. Net voordat ik de deur uitliep riep ik nog ‘doei’, toen haastte ik me de trap af.

Op straat heb ik Roland gebeld. Hij bleek klaarwakker – hij bekende dat hij al die weekenden dat ik op jacht was geen oog dicht had gedaan, maar zich slapende hield als ik onder ons dekbed kroop. Toen ik hem zag, kon ik alleen maar ‘Ik hou van je’ juichen. En: ‘Ja, ja, ja: ik wil met je trouwen en ik hoef nooit meer een ander.’ We hebben een potje zitten huilen in elkaars armen, het was een uniek en teder moment. 3 maanden geleden was onze bruiloft. Ik stond er 100% achter. Andere mannen: ze kunnen me gestolen worden. Ik heb genoeg aan één, dat weet ik nu zeker. Ik waardeer het enorm dat Roland mij de kans heeft geboden om daar zélf achter te komen. Petje af!’