Placeholder

Rianne was te jaloers in haar relatie

‘Doordat ik zo achterdochtig was, ging het mis’

‘Doordat ik zo achterdochtig was, ging het mis’

Rianne: “Wanneer ik terug zou kunnen gaan in de tijd, zou ik het meteen doen. Want die ene avond heeft mijn leven veranderd en alles kapot gemaakt. En dat, terwijl het allemaal een misverstand was. Sven had ik ontmoet bij vrienden en ik vond hem meteen leuk. We spraken af om een keer samen uit eten te gaan en nog diezelfde avond werden we erg verliefd. Binnen twee weken woonden we samen. Het klikte super tussen ons. Het enige minpuntje was dat we allebei een opvliegend karakter hadden. We waren beiden snel op onze teentjes getrapt en behoorlijk jaloers. Het botste dus regelmatig tussen ons, maar na afloop konden we daar samen hard om lachen. En als we de ruzies bijlegden, dan was het vuurwerk in bed.

Tot die ene zaterdag. Sven was die middag een borrel gaan drinken met een vriend. We zagen elkaar bij het eten en daarna ging ik uit met twee vriendinnen. Ik beloofde niet te flirten, dat was ons vaste grapje. En ik flirtte inderdaad echt nooit, ik had meer dan genoeg aan Sven. Ik genoot van een leuke avond, tot een van mijn vriendinnen vroeg: ‘Wat deed Sven met Wendy vanmiddag?’  Ze had Sven gezien op een terrasje. Met zijn ex-vriendin! Ze zei dat hij zijn arm om haar had heengeslagen. Ik was meteen in alle staten. Ik heb de vriend gebeld met wie Sven zogenaamd een afspraak had gehad die middag, en het bleek dat hij Sven helemaal niet had gezien.

Ik ging door het lint! Ik was altijd al jaloers op zijn ex-vriendin, en nu wist ik het zeker: Sven hield nog van haar en hij bedroog mij vast al lange tijd. Nog altijd vind ik het fout dat hij heeft gelogen over die afspraak, maar ik had hem op zijn minst om uitleg kunnen vragen. Maar ik was witheet van woede en ik heb me laten vollopen met drank. En ik heb, uit wraak natuurlijk, direct een ander versiert: Dirk, een kennis van Sven en mij, en aan het eind van de avond ben ik met hem naar huis én naar bed gegaan. Mijn mobiel heb ik uitgezet.

De volgende dag werd ik wakker met een ontzettende kater. Naast Dirk, die nog een keer wilde vrijen maar ik ben snel naar mijn vriendin gegaan. Ik hoorde dat Sven mij de hele nacht had gezocht.

Toen ik hem eindelijk woedend belde en hem om de oren sloeg met wat ik wist, begon hij te huilen. Hij had helemaal geen relatie met Wendy. Maar zij had hem huilend opgebeld en verteld dat bij haar moeder een dodelijke vorm van kanker was vastgesteld. Sven had haar moeder goed gekend, dus het is niet zo heel gek dat ze er met hem over wilde praten. Hij durfde het mij niet te vertellen, omdat hij wist dat ik jaloers zou kunnen worden en hij was te veel van slag om dat op dat moment aan te kunnen.

Toen ik dit hoorde ging ik door de grond. Ik wist meteen dat hij de waarheid sprak, over zoiets ergs lieg je niet.

Ik op mijn beurt durfde hem niet te vertellen over Dirk. Maar natuurlijk is het uitgekomen. Sven was vreselijk teleurgesteld en gekwetst dat ik zo had gereageerd. Na zijn eerste woede heeft hij geprobeerd om begrip voor me op te brengen, en dat waardeer ik heel erg. Een paar maanden hebben we het nog geprobeerd samen, maar er was te veel kapot. Telkens als we ruzie hadden verweet hij me weer wat ik had gedaan. Het erge was ook nog dat Dirk steeds contact met mij zocht. Hij wilde niet accepteren dat het niets voor mij betekend had.

Uiteindelijk hebben Sven en ik een einde aan onze relatie gemaakt. Het was zinloos. Ik had nog een stille hoop dat we over een tijdje, als alles wat bezonken zou zijn, de draad weer konden oppikken. Maar binnen een paar maanden had Sven een nieuwe vriendin, met wie hij nu is verloofd. Dus ik ben hem kwijt. Er gaat geen dag voorbij dat ik hem niet vreselijk mis en ik ben heel boos op mezelf dat ik door zulk achterdochtig en wraakzuchtig gedrag alles kapot heb gemaakt.”