×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Dag 6: Allurepark Laag Kanje

Dag 6: Allurepark Laag Kanje
28.07.2014 -

Afgelopen zondag, 27 juli, was deze prachtig gelegen camping in Maarn, aan het Henschotermeer, aan de beurt. Op wederom een stralende dag trok het Vriendin–busje weer veel bekijks.


In de superdeluxe Ford zoeven we van Amsterdam naar Maarn, waar het busje al klaarstaat op camping Allurepark Laag Kanje. Wat een mooie camping, verzuchten we direct: ruim, bosrijk, netjes. We worden allervriendelijkst ontvangen, en als we eenmaal ons plekje hebben ingenomen (dankjewel Technische Dienst, want zo’n oud busje weigert weleens…), krijgen we meteen al bezoek: Monica, die net als wij uit Amsterdam is gekomen, maar dan helemaal met de trein! Ze blijft gezellig de hele dag, vertelt ze. En dat is maar goed ook, want ze kan ons handig bijpraten over de sjoelregels, die wij niet meer zo goed weten.

Na het koffiemomentje met Bolletje smeuïge ontbijtkoek (de favoriet van een van onze lezeressen, juicht ze!) is het tijd om te sjoelen. In zulk mooi weer hebben we al snel een lange lijst deelnemers. En er wordt fanatiek gesjoeld! De prijzen vliegen de bus uit, net als de doosjes Slankie smeerkaas. Blije gezichten alom.

Trouwe lezeres Monica zit stand-by om te helpen met de sjoelregels.

Na het sjoelen zetten de meiden van Rimmel hun ‘winkeltje’ op. Er staat al een rijtje dames te wachten (“Hè fijn, ik was die campinglook zo zat”), en ook de kinderen willen wel wat oogschaduw en nagellak. Een meisje dat al sinds vanochtend steeds gezellig langskomt, vraagt op een rustig momentje of ze op elke nagel een ander kleurtje mag. Natuurlijk mag dat, en even later fietst ze – heel voorzichtig! – weg: “Oh, echt mooi, dit ga ik aan oma laten zien!”

Onze trouwste (en jongste?) fan zit klaar om haar nagels te laten doen.

Om een uur of twee zijn we al helemaal door onze goodiebags heen en moeten we helaas een paar teleurgestelde lezeressen naar de volgende camping sturen. Want dinsdag staat er weer zo’n mooie Vriendin-dag op het programma. We hebben al een sneak preview gekregen toen we het busje er afleverden: camping Molecaten Landgoed Ginkelduin in Leersum, we komen eraan!

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie