Placeholder

Beurs Vrouw

Stefanie (41) adopteerde de kinderen van haar vriend Dirk: Christianne, Deborah, Faith en Nico. 3,5 jaar geleden kregen zij samen Adriana. Het gaat niet altijd vlekkeloos, maar het gezin draait al 16 jaar!

Stefanie (41) adopteerde de kinderen van haar vriend Dirk: Christianne, Deborah, Faith en Nico. 3,5 jaar geleden kregen zij samen Adriana. Het gaat niet altijd vlekkeloos, maar het gezin draait al 16 jaar!

Adriana en ik lopen door hallen vol kraampjes met kleding, sierraden, tasjes en vrouwen, vrouwen en nog eens vrouwen.

Ik tuur de kappersstand af naar Christianne. Dan komt ze vanuit haar pauze op ons afrennen. Maar er zit alweer iemand klaar om op het podium geknipt te worden. Ze moet gaan.
Met een brok in mijn keel zie ik de jonge vrouw aan het werk, die toevallig mijn dochter is. Echt een professional!

Op de catwalk tegenover de kappersstand geeft Tim Douwsma een optreden. Ik kijk achterom naar Christianne, die opkijkt van haar klant en naar ons lacht.
Ik ken Tim Douwsma amper, maar de sfeer zit er goed in, Christianne staat stralend te knippen en Adriana swingt. Ik had er niet bij stil gestaan, dat ik hier ook zou kunnen genieten.
‘Kom je dit jaar wel?’ Had Christianne gevraagd.
Dat had me schuldbewust bezig gehouden. Vorig jaar ben ik niet geweest.

Ik maak foto’s van Christianne, voordat we weer naar de catwalk gaan.
Ik bezoek nooit modeshows, maar geef me over aan het vrouwgevoel en kijk naar de mooie, jonge modellen in zomerse kleding. Adriana vindt het spektakel fantastisch.

Onderweg naar een ijskraam, koop ik een lootje voor Stichting Dierenlot, maar win geen prijs. Wel krijgen we een rubberen armbandje in neonkleuren. Adriana is er blij mee.

Adriana wil een softijsje met discodip. Ik kies een bekertje schepijs met een crunch van nootjes en smarties.
‘Wil je ook slagroom?’
Ja, waarom niet?
‘Dat ziet er goed uit!’ zegt een passerende vrouw lachend.
Ik moet ook lachen. Misschien iets teveel crunch voor Stefanie!

Na een dansoptreden klimmen er kinderen op de catwalk. Ik weet niet of dat is toegestaan, maar laat Adriana ook de planken op gaan. Al gauw danst ze ritmisch en zonder gêne op Geronimo van Sheppard.

‘Christianne!’ Adriana roept over de muziek en de vrouwen heen, net zo lang totdat haar zus opkijkt en zwaait.

Ik koop ook lootjes voor Pink Ribbon. Adriana mag samen met een ander meisje helpen met lootjes trekken. Loterijen brengen mij nooit geluk, maar het geluk staat voor mij op het podium.

Christianne knipt nog even door. Wij gaan naar huis, waar Adriana haar rubberen armbandje aan Dirk toont en vertelt dat ze mocht helpen met de lootjes.
Ik zeg hoe trots ik ben op onze oudste dochter. Ze stond er toch maar even en heeft het in de vingers. Ik ben getuige!