Placeholder

Just Dance 2014: leuk voor iedereen

Ben jij nog op zoek naar een leuk kerstcadeautje? Dan is het spel Just Dance 2014 een echte aanrader. Webredacteur Frederique kan daarover meepraten, want zij was het gelukkige proefkonijn dat het dansspel mocht testen!

Ben jij nog op zoek naar een leuk kerstcadeautje? Dan is het spel Just Dance 2014 een echte aanrader. Webredacteur Frederique kan daarover meepraten, want zij was het gelukkige proefkonijn dat het dansspel mocht testen!

‘Just dance, gonna be ok, da da doo-doo-mmm’, knalt uit de tv zodra ik het nummer van Lady Gaga aanklik in het menu. Ik vraag me af of het dansen mij wel zo gemakkelijk af zal gaan. Ik kan helemaal niet dansen. Ik klem de Wii console stevig vast in mijn rechterhand en maak me klaar voor mijn eerste dans. Rechtsonder in beeld zie ik precies wat ik moet doen en het gaat me zowaar goed af. Na 3 minuten dansen op Lady Gaga vind ik het welletjes. Op naar het volgende nummer.

Een volgend nummer kiezen is nog best lastig. Het spel bevat maar liefst 48 verschillende nummers, variërend van One Direction tot ABBA. Je kunt niet alleen kiezen uit diverse muziekstijlen, er is ook een ruim aanbod aan oude en nieuwe hits. Zo kun je meeswingen op de nieuwste nummers van Robin Thicke en Macklemore, maar je kunt ook kiezen voor oude hits van Louis Prima en Bob Marley.

Ondertussen heb ik mijn vriend weten te porren voor een dansbattle. Beiden kiezen we een verschillend personage dat we moeten volgen. Naast elkaar dansen we de sterren van de hemel op I Will Survive en volgen we elk ons eigen alter-ego. Na het nummer geeft de tv aan dat hij gewonnen heeft. Verdorie. Maar ik heb wel mojo-punten gespaard!

Met die mojo-punten kan ik nieuwe dansroutines, bonusmateriaal en poppetjes vrijspelen. Of ik kan een mash-up van een nummer kopen met slechts 5 punten, waardoor ik allerlei dansmoves uit andere liedjes kan doen op hetzelfde nummer. Daardoor heb je nooit dezelfde routine en zijn de dansmogelijkheden eindeloos! De echte dansfanaten die het spel zo hebben uitgespeeld, kunnen zelfs de online danswereld in duiken of nieuwe nummers kopen. Voor dat laatste red je het echter niet met alleen wat mojo-punten: daar is helaas wel echt geld voor nodig.

Ik laat die online danswereld even voor wat het is, want ik ben nog niet klaar om mijn ‘danstalent’ te delen met de rest van de wereld. Ik ben benieuwd naar de Just Sweat-modus. Al had ik die beter over kunnen slaan, want hij is zwaar! Het is wel een aanrader voor degenen die teveel chocoladeletters en pepernoten hebben gegeten. Met deze modus creëer je je eigen work-out die precies bijhoudt hoeveel calorieën je verbrandt. Dit is niets voor mij. Snel ga ik terug naar het hoofdmenu.

Terwijl ik een keuze probeer te maken tussen David Guetta en Robbie Williams, komt mijn vriend naast me staan: “Mag ik nu weer? Ik vind het eigenlijk wel een leuk spelletje." Wow! Als mijn vriend vrijwillig wil dansen, betekent dat maar één ding: dit spel is écht leuk!