Placeholder

Stefanie: mooi gezicht

Voordat ik naar de schoonheidsspecialiste ga, werk ik mijn wenkbrauwen bij. Ze zal anders wel denken: wat zijn dat voor woeste borstels?

Voordat ik naar de schoonheidsspecialiste ga, werk ik mijn wenkbrauwen bij. Ze zal anders wel denken: wat zijn dat voor woeste borstels?

‘Wanneer gebruik je die bon nou eens?’ vraagt Dirk.
‘Als ik beter ben’, antwoord ik.
‘Misschien word je er juist beter van’, merkt Dirk op. Ik had de cadeaubon voor een gezichtsbehandeling in mei al gekregen. Schuldbewust maak ik meteen voor de volgende ochtend een afspraak.

Ik breng Adriana naar school en ga nog even langs huis om mijn wenkbrauwen een beetje bij te werken. Die schoonheidsspecialiste zal anders wel denken: wat zijn dat voor woeste borstels? Ik schaam me ineens voor mezelf en voel me moe en lelijk. Toch fiets ik door de frisse wind naar de schoonheidssalon.

Een vriendelijke vrouw komt naar me toe. We kletsen wat, maar als de behandeling vordert, worden we stiller en probeer ik te ontspannen. Dat is tenslotte de bedoeling. Al vind ik het lastig om te relaxen met een paar ogen zo dicht op mijn huid.

‘Je hebt een mooi glad gezicht’, zegt de schoonheidsspecialiste. Nou, dat valt dan weer mee. Mijn wenkbrauwen worden mooi in vorm gebracht. Ik zeg dat ik ook wel een keer make-upadvies zou willen. Gewoon, heel subtiel. Ik ben niet handig met make-up en wil er niet als een clown bijlopen.

‘Weet je wat, als we klaar zijn dan doen we dat er gewoon even bij’, zegt de vriendelijke vrouw. De schoonheidspecialiste brengt een subtiele foundation aan en maakt mijn ogen sprekender. Volgens haar heb ik mooie volle lippen. Ze doet er een bruin-roze lipgloss op. Als finishing touch krijg ik een beetje blush.

Sinds lange tijd kijk ik tevreden naar mezelf in de spiegel. Ik besluit een paar basisproducten te kopen. Vervolgens ben ik tachtig euro lichter, oeps!  Volgens de schoonheidsspecialiste heb ik van alles zo weinig nodig, dat ik er wel een jaar mee kan doen. 

Blij stap ik weer op de fiets. Maar eenmaal thuis, begint de grote uitgave aan mij te knagen. Was de aanschaf niet te impulsief? Ik stuur Dirk een appje, waarin ik vertel over de behandeling. Ik noem ook maar even het enorme bedrag dat ik heb uitgegeven. Ik hoef niet te verantwoorden wat ik koop, maar tachtig euro voor cosmetica!

‘Mooi toch, je moet jezelf eens wat vaker verwennen’, antwoordt Dirk. Misschien heeft hij gelijk. Als ik me weer fitter voel, koop ik nieuwe kleding en schoenen en laat ik mijn nagels doen en mijn wenkbrauwen nog een keer en…


Stefanie (44) adopteerde de kinderen van haar vriend Dirk: Christianne, Deborah, Faith en Nico. 6 jaar geleden kregen zij samen Adriana. Het gaat niet altijd vlekkeloos, maar het gezin draait al ruim 18 jaar!