×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Stefanie: op zoek naar het vakantiegevoel

Stefanie: op zoek naar het vakantiegevoel
11.08.2017 -

Stefanie is op vakantie met Dirk en Adriana. Het kost even tijd om het vakantiegevoel te vinden.


‘Nog één keer!’ zegt Adriana. We sluiten weer aan in de rij. Het begint te druppelen. In de achtbaan worden we helemaal nat. We gaan terug naar ons cowboyhuisje. Het is zo langzamerhand toch lunchtijd. We hebben vandaag al gezwommen en we zijn in de achtbaan en de schommelboot geweest. Vanmiddag zien we wel weer.

Even zitten! Gelukkig is het rustig rondom het huisje. Geen Hollandse hits die vanuit andere cowboy cottages onze kant opwaaien. We eten wat. Dan gaat Adriana op het stapelbed spelen. Dirk pakt de Donald Duck erbij en ik lees het laatste stukje van het bibliotheekboek uit. Waarom zijn we eigenlijk naar dit park gegaan? Het is leuk voor Adriana en we hebben hier een knus cowboyhuisje. Er is een groot pretpark en een zwembad met spectaculaire glijbanen.

Morgen komt onze oudste dochter met haar vriend een dagje langs. Allemaal leuk, maar soms moeten we ons even terugtrekken uit het geschreeuw en rumoer van het park. Zelfs Adriana knapt op als we bij het huisje gaan voetballen, tennissen of kaarten. We hadden het kunnen weten. Tien jaar geleden zaten we hier ook met onze oudste vier kinderen, in een ander huisje weliswaar, maar het park is nagenoeg onveranderd. We hebben het wel gezellig, al is het flesje wijn gisteravond niet ontkurkt. Het was laat en we waren moe van het slenteren. Dirk maakte van de bank een bed. Toen riep Adriana vanuit haar stapelbed dat ze niet alleen durfde te slapen. Ze kwam bij ons liggen. Dirk werd in een hoek gedreven, waardoor hij niet kon slapen.

Hij ging op de matrasjes van het stapelbed op de grond liggen. We misten ons bed van thuis. Nu is het bed weer een bank en rusten we uit met een kopje koffie. Heerlijk! Adriana komt bij me met een tijdschrift dat geheel gewijd is aan katten. ‘Voor de poes’ heet het.
‘Wil je dit voorlezen?’ Ze wijst op een verhaal in het blad. Ik lees het ingezonden verhaal over poes Pom, die niet oud is geworden, omdat ze een ernstige aandoening had. Meelevend met Pom, zit Adriana dicht tegen me aangedrukt. De regen tegen de kleine ruitjes van het cowboyhuisje tikt. Nu voel ik me goed. Dit zal het vakantiegevoel zijn.


Stefanie (43) adopteerde de kinderen van haar vriend Dirk: Christianne, Deborah, Faith en Nico. 5 jaar geleden kregen zij samen Adriana. Het gaat niet altijd vlekkeloos, maar het gezin draait al ruim 18 jaar!

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Stefanie: gewichtsverlies

20.10.2017 - ‘Wat ben jij afgevallen', hoor ik geregeld mensen tegen mij zeggen. Het valt op. Voor de zomer was ik heel bewust met mijn gezondheid bezig. Ik wilde meer energie krijgen en gezonder eten. Dat ik daardoor geleidelijk van 71 naar 68 kilo ging, vond ik een aangename bijkomstigheid.

Lees meer!
Stefanie: Memory

13.10.2017 - ‘Die koop ik,’ zegt Adriana. Ze legt een pionkaartje op ‘Woud van Arendelle’ van het monopolyspel junior in de Frozen uitvoering. Ze snapt het spel goed en vindt het leuk. Zeker als ze het potje wint. ‘Nog een keer?’ vraagt Adriana.

Lees meer!
Stefanie: 'Een kind kan de was doen'

06.10.2017 - Nu ik weet dat de uitslag van de weefselkweek uit mijn buik negatief is, kan ik mij na de operatie focussen op mijn herstel. Ik ben blij dat het geen eierstokkanker is, maar ik ben er nog niet.

Lees meer!
Stefanie: Vicky en ik

29.09.2017 - We hebben ons er goed doorheen geslagen, Vicky en ik. Vicky kwam pas de tweede dag. Toen wist ik al dat de operatie geslaagd was en de cyste niet kwaadaardig. De definitieve uitslag van de weefselkweek krijg ik volgende week, maar de kans is klein dat daar iets uit komt. Ik bleek ook endometriose te hebben, misschien al jaren, waardoor ik waarschijnlijk verminderd vruchtbaar was en wij Adriana met IVF hebben moeten krijgen. Dat is voorbij. Nu zijn mijn laatste eierstok en de cyste verwijderd en mijn buik schoongespoeld.

Lees meer!
Stefanie: verjaardagscadeau

22.09.2017 - Ik kan sneller dan verwacht geopereerd worden. Gelukkig maar. Langer wachten is bijna niet meer te doen.

Lees meer
Stefanie: afleiding

15.09.2017 - Voor Adriana moet alles zo normaal mogelijk doorgaan nu ik me niet goed voel en op een operatie wacht. Ik rust veel als Adriana op school is en Adriana is al vaak bij haar vriendinnetje geweest.

Lees meer
Stefanie: even iets anders

08.09.2017 - Ik heb geen zin om de komende weken alleen over mijn buik te bloggen, maar ik ontkom er vast niet helemaal aan. Het houdt mij wel bezig. Het gesprek met de gynaecoloog en oncoloog gaat mij niet in de koude kleren zitten.

Lees meer
Stefanie: radio aan

01.09.2017 - Adriana gaat voor het eerst logeren. Tot vandaag wilde ze nergens slapen zonder Dirk en mij. Nu mag ze met haar vriendinnetje en haar opa en oma mee naar de camping.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 56 |