Placeholder

Stefanie: beauty

Adriana mag Stefanie op de eerste vakantiedag opmaken. Wat een feest!

Adriana mag Stefanie op de eerste vakantiedag opmaken. Wat een feest!

‘Zullen we onze nagels lakken?’ vraagt Adriana.
‘Het is nu bedtijd, maar vrijdag heb ik vakantie. Zullen we dan elkaars nagels lakken?’ antwoord ik.
‘Over hoeveel nachtjes is het vrijdag?’ vraagt Adriana.
‘Nog twee nachtjes. Dan kunnen we wel een beautysalon maken met nagellak en allemaal andere make-upspulletjes.’
‘Jaaah', Adriana is blij. ‘Snel slapen, dan is het vlugger vrijdag.'

Na mijn laatste werkdag koop ik stiekem een koffertje met kindermake-up. Ik gebruik zelf weinig make-up, maar heb wel een tasje met opmaakspulletjes. Voor Adriana wil ik het kinderlijk houden, met roze, blauw en glitters.

Eindelijk is het vrijdag. Adriana bedekt de salontafel met mooie servetten. We stallen de make-up, een spiegel, borstels, elastiekjes en parfum daarop uit. Ik zet er een vaasje met echte roze anjers bij en ook twee glazen verse muntthee. Het wordt een heuse beautysalon.

Dan geef ik het make-upkoffertje aan Adriana. Die make-up vindt ze het allermooist. Ze gaat zichzelf direct opmaken. Dan ben ik aan de beurt. Adriana neemt mijn gezicht in haar handje en kijkt mij aan als een echte visagist. Ze kriebelt met een kwastje op mijn oogleden. Een dikke kwast aait zacht over mijn wangen, waar een gouden blush op komt.

‘Nu roze', zegt Adriana. Ik voel de dikke kwast op mijn neus. Ik ben heel benieuwd hoe ik eruit zie. Adriana kijkt er tevreden bij. Ik krijg, net als zij, ook een knotje in mijn haar. Als laatste lakken we elkaars nagels. Heerlijk, die nagellakgeur!

We lopen als prinsessen door het huis. Maar dan moet ik nog even naar de supermarkt om verse groente te kopen.
‘Trekt het knotje bij jou ook zo?’ vraag ik subtiel. Adriana heeft daar geen last van. Ik ook niet echt, maar haal dat gekke knotje toch maar uit mijn haar.

In de keuken pak ik een doekje en boen het roze van mijn neus. Ook de roze en blauwe oogschaduw moeten het ontgelden. Ik kan het niet over mijn hart verkrijgen, om ook nog de drie verschillende soorten nagellak van mijn vingernagels te verwijderen. Adriana heeft alles met zoveel toewijding aangebracht.

Hoewel mijn dochtertje zelf uiterst voorzichtig thee drinkt, om haar lippenstift te behouden, merkt ze niet direct dat ik mijn make-up verwijderd heb. Pas als we naar de winkel lopen, zegt ze: ‘Jij bent niet meer zo’n beauty.’
‘Jij nog wel', zeg ik. Adriana kijkt mij blij aan. Wat een heerlijke eerste vakantiedag!


Stefanie (43) adopteerde de kinderen van haar vriend Dirk: Christianne, Deborah, Faith en Nico. 5 jaar geleden kregen zij samen Adriana. Het gaat niet altijd vlekkeloos, maar het gezin draait al ruim 18 jaar!