Placeholder

Stefanie: hoera, een nieuwe baan

Niemand zit graag zonder werk thuis. Die tijd is voor Dirk nu opgelost.

Niemand zit graag zonder werk thuis. Die tijd is voor Dirk nu opgelost.

‘Succes met je nieuwe baan!’ leest Dirk voor van de kaart. ‘Deze kan bij de verzameling', lacht hij. Dirk heeft er nooit over in gezeten dat hij tijdelijk geen werk had. Natuurlijk baalde hij. Dirk is handig, sociaal en flexibel, maar de banen waren helaas even flexibel. Bij zijn laatste werkgever kwamen er geen nieuwe orders meer. Na de zomervakantie zou Dirk daar weer tijdelijk aan de slag kunnen. Zo lang wilde hij niet wachten.

 

'Een nieuwe leuke baan zou komen. Dirk had er het volste vertrouwen in'
 

Vol vertrouwen dat er opnieuw een leuke baan zou komen, genoot Dirk ervan dat hij Adriana naar school kon brengen. Ook kon hij Faith helpen met klussen. Dirk is nu servicemonteur. Dat past precies bij hem. Hij houdt van sleutelen, oplossingen zoeken, sociale contacten leggen en afwisseling.

Ik ben trots op hem. Wel was ik eraan gewend geraakt dat Dirk boodschappen deed en eten kookte. Op dagen dat ik vrij was, deden we samen gezellig het huishouden. Nu moet ik op mijn vrije dagen extra huishoudelijke klusjes doen. ’s Morgens moeten we nu nog vroeger opstaan en smeer ik zes boterhammen extra. En ik had het al zo druk!

Maar het is allemaal voor het goede doel. Ik voel weer een bodem onder ons bestaan. Niet dat de fundering weg was. Dirk voelt zich beter nu hij weer werk heeft. Daarnaast hoeven we ons nu geen zorgen te maken over de hypotheek en het onderhoud van de woning. Bovendien willen we ook weleens iets voor onszelf opbouwen. We zijn alleen maar met de kinderen bezig geweest. In gedachten kan ik me nog steeds niet van hen losmaken, maar de oudste vier zijn volwassen en daarvan woont er nog maar één thuis.

‘Je bent meer dan alleen moeder', zei mijn psychologe een keer. Gevoelsmatig kom ik niet tot dat inzicht. Moederschap is voor mij het hoogste levensdoel. Ik vind het bijzonder dat ik nog een jong kind mag volgen in haar ontwikkeling. Deze keer vanaf de zwangerschap, zonder verwaarlozing en hechtingsproblemen, op een natuurlijke manier. Ik weet dat ouders zichzelf niet mogen vergeten. Op volwassen kinderen heb je toch geen invloed meer. Als ik daarin kan berusten en me ook op mijn eigen toekomst kan focussen, is dat goed voor iedereen.


Stefanie (43) adopteerde de kinderen van haar vriend Dirk: Christianne, Deborah, Faith en Nico. 5 jaar geleden kregen zij samen Adriana. Het gaat niet altijd vlekkeloos, maar het gezin draait al ruim 18 jaar!