Placeholder

Stefanie: cadeau voor mijn liefdesmaatje

Als ik naar de nieuwe foto’s kijk die Dirk voor zijn cv heeft laten maken, zie ik een jonge en charmante man. Morgen wordt hij 50 jaar! Hij houdt er niet van om zijn verjaardag te vieren, maar dit jaar wil ik er wel iets speciaals van maken.

Als ik naar de nieuwe foto’s kijk die Dirk voor zijn cv heeft laten maken, zie ik een jonge en charmante man. Morgen wordt hij 50 jaar! Hij houdt er niet van om zijn verjaardag te vieren, maar dit jaar wil ik er wel iets speciaals van maken.

Ik leg al maanden geld opzij voor deze dag. Het geld is niet bedoeld voor een surprise party. Daar doe ik hem geen plezier mee. Ik zou een surrealistisch schilderij kunnen kopen, maar een origineel kunstwerk van zijn favoriete kunstenaar, Johfra, is niet te betalen. Zomaar een mooi schilderij kopen, durf ik niet aan. Ik heb al vaak een cadeau naar de winkel teruggebracht, omdat Dirk het niet mooi vond of omdat het niet het gewenste exemplaar was. Zoals de te kleine metaaldetector bijvoorbeeld. Dan bedenk ik me dat ik hem kan meenemen naar een bruin cafeetje waar blues bandjes spelen. Maar waar vind ik goede muzikanten? 

‘Wat ben je aan het doen?’ vraagt Dirk, terwijl ik het internet afspeur naar een goed idee. Ik vertel hem schoorvoetend dat ik voor hem een verjaardagscadeau zoek. En welja, Dirk zoekt gezellig mee.

We boeken op de dag van Dirks verjaardag een hotelovernachting ergens in Drenthe. Verder wil Dirk het liefst geld voor zijn verjaardag. Hij wil voor een snijplotter sparen, zodat hij stickers kan ontwerpen en uitsnijden. Een leuk idee, maar ik vind het niet leuk om geld te geven. 

De kinderen hebben ook al een paar keer gevraagd wat Dirk wil hebben. Alleen Adriana weet precies wat ze wil geven: hartjesspullen. We kopen samen een doosje en een kussentje in de vorm van een hartje. Daar zal Dirk zeker blij mee zijn, want dat komt van zijn kleine dochtertje. Maar wat moet ik geven? Ik vind het al moeilijk om een kaart uit te zoeken.

Een kunstkaart met wolken misschien?
‘Na al die jaren ben ik nog steeds in de wolken met jou', kan ik erin schrijven. Nee, dat is meer iets voor een huwelijksjubileum. Volgens mij maak ik het allemaal veel te beladen. Ik weet dat ik Dirk blij maak met een rustige verjaardag, waarop we gezellig samen uitgaan. Laat ik het geld dan toch maar leuk inpakken, zodat Dirk binnenkort misschien een snijplotter kan kopen. Mijn liefdesmaatje wil geen toeters en bellen. Eenvoud siert hem. Dat zie ik, als ik naar de mooie man op de nieuwe foto’s kijk. 


Stefanie (43) adopteerde de kinderen van haar vriend Dirk: Christianne, Deborah, Faith en Nico. 6 jaar geleden kregen zij samen Adriana. Het gaat niet altijd vlekkeloos, maar het gezin draait al ruim 18 jaar!