Placeholder

Stefanie: de Wolvenclub

‘Ik wil een wolvenfeestje’, zei Adriana. Tja, en daar moet ik dan iets van maken…

‘Ik wil een wolvenfeestje’, zei Adriana. Tja, en daar moet ik dan iets van maken…

Ik kan het combineren met Dolfje Weerwolfje. Adriana is naar de musical geweest en we hebben laatst het boek Dolfje Sneeuwwolfje gelezen. Er zijn ook feestartikelen van de creatie van Paul van Loon te koop.

Van echte wolven vind ik online alleen afbeeldingen of servetten met een wolvenkop erop. Toch krijg ik allerlei ideeën: een wolvenclub met een clubblad en een stempelafdruk van een wolvenpoot op je hand om bij de club te horen. Ik koop kippetjes van chocolade. Die ga ik voor de kinderen verstoppen, waarna zij ze als hongerige wolfjes mogen zoeken. Ook druk ik op een stencil afbeeldingen van verschillende soorten dierenpoep af. De kinderen mogen raden welke van een wolf is.

Natuurlijk gaan we met z’n allen huilen als een wolf, waarbij je een stempel in je wolvenclubblad kunt verdienen. Ook moeten de kinderen proberen om geblinddoekt, op de juiste plaats, een neus op een wolvenkop te tekenen.

Ik ben best trots op mijn plannen voor het themafeestje. Het clubblad is af, maar een stempel met de afdruk van een wolvenpoot kan ik nergens vinden. Op internet lees ik dat je van gum een stempel kunt maken, dus ik koop een plat stuk gum.

Het draaiboek ligt klaar en ik heb feestartikelen en lekkers gekocht. Nu die wolvenpoot nog. Dirk is creatief en heeft kunstenaarshanden. Hij wil de stempel wel maken. Dat wordt dus opgelost, maar de tijd tikt door.

Het is donderdagavond 20.30 uur en vrijdagmiddag 12.15 uur begint het feestje en we hebben nog geen wolvenpoot. Tegen negenen vraagt Dirk: ‘Waar ligt die gum?’ Dirk bekijkt op het internet eens rustig hoe de afdruk van een wolvenpoot eruitziet. Dan tekent hij die na op de gum, pakt een scherp mesje en snijdt de wolvenpoot daarmee uit. Even uittesten.
‘Wat mooi!’ roep ik enthousiast. ‘Super cool!’ Dirk gaat weer op de bank zitten. Zijn koffie is nog net niet koud geworden. Hoewel ik de stempel nog steeds cool vind en trots ben op mijn wolvenfeestje, ben ik toch een beetje jaloers op Dirk. Hij heeft zich niet druk gemaakt, het heeft hem weinig tijd gekost en toch is zijn stempel de klapper van het feestje, de kers op de taart, de volle maan voor de wolf.

En dan denk ik: het gaat niet om je ego, Stefanie. Het gaat erom dat Adriana een onvergetelijk kinderfeestje krijgt!


Stefanie (43) adopteerde de kinderen van haar vriend Dirk: Christianne, Deborah, Faith en Nico. 6 jaar geleden kregen zij samen Adriana. Het gaat niet altijd vlekkeloos, maar het gezin draait al ruim 18 jaar!