×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Zo maak je de mooiste vakantiekiekjes

Zo maak je de mooiste vakantiekiekjes
16.07.2017 -

Leuk, op vakantie! Het is erg leuk om tijdens je vakantie lekker veel foto’s te maken. ‘Leuk voor later.’ Hieronder vind je 8 tips om de mooiste plaatjes te schieten.


Je hoeft geen topfotograaf te zijn om een leuke serie van je vakantie te maken. Deze tips zijn voor iedereen.

1. Weet wat je hebt
Heb je veel instellingen op je camera? Kijk dan thuis eerst eens wat je camera allemaal wel en niet kan. Misschien kun je met een mooi filter de mooiste foto's maken. 

2. Resolutie
Zet de resolutie op je camera zo hoog mogelijk. Hierdoor kun je foto’s op een groot formaat afdrukken. Om dit in te stellen ga je naar de instellingen van je digitale camera. Weet je nu al dat je de foto’s niet groot wilt afdrukken en heb je weinig ruimte op je geheugenkaart? Zet de resolutie dan wat lager. In de hoogste resolutie nemen foto’s namelijk veel ruimte in beslag.   

3. Horizon
Gek op het maken van landschapsfoto’s? Zorg dan dat de horizon zich altijd op 1/3 van de foto bevindt. Het is een simpele truc die fotografen gebruiken om een beter perspectief te creëren. De horizon kan zich boven en onder bevinden. Kijk maar naar de foto’s hieronder. Op de foto links bevindt de horizon zich onderin. Het water neemt 1/3 van de foto in beslag, het landschap en de lucht boven de horizon bestaat uit 2/3 deel. Op de foto rechts bevindt de horizon zich bovenin de foto. De lucht erboven neemt 1/3 van de foto in beslag en het landschap eronder bestaat uit 2/3 deel.

4. Compositie
De '1/3 regel' geldt ook voor mensen of gebouwen die je op de foto zet. Plaats ze niet altijd in het midden van je foto. Je kunt er ook voor kiezen om het object bijvoorbeeld links boven in de hoek te fotograferen. Kijk maar naar de vuurtoren hieronder! Door deze simpele truc te gebruiken krijgt je foto wat meer leven. 

5. De beste optie
Schiet van dezelfde situatie meerdere foto’s. Staand, liggend, vanaf onder of iets meer van boven. Zo kun je thuis de mooiste uitkiezen en eventueel bijsnijden.

6. Van dichtbij
Fotografeer objecten niet alleen vanuit de verte. Kijk maar eens naar de zweefmolen hieronder. Als de zweefmolen er volledig had opgestaan, was de foto ook vast leuk geworden, maar deze foto laat wat meer details zien! 

7. Blijf kijken met je ogen
Soms het gevoel dat je de hele vakantie door je camera hebt bekeken? Dat is niet leuk. Je hoeft niet overal een foto van te hebben. Laat de omgeving op je af komen en zet je zintuigen op scherp. Zo voel je vanzelf wat je echt wilt vastleggen. 

8. Shake it like a polaroid picture
Wil je hele unieke foto's maken? Koop dan een polaroid camera. De poloraid camera is weer helemaal terug van weggeweest. Even wapperen (voor het idee), schrijf met zwarte stift de locatie en datum erop en je foto is klaar. 

Terug van vakantie?
Lees dan hier 6 manieren om je vakantieherinneringen te bewaren. 

Bron: Photofacts.nl   

Foto: Dreamstime, Shutterstock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Win 2x een ZO Skin Brightening Program Kit (t.w.v. € 214,95)

30.08.2017 - Nog 2 weken en dan zijn we jarig. We tellen feestelijk af naar ons jubileumnummer vol prijzen, dus deze week maak je kans op een ZO Skin Brightening Program Kit t.w.v. € 214,95 van ZO Skin Health: beschermt je huid tegen veroudering en laat je weer stralen!

Win
Win 3x YDUN CROCO sneakers t.w.v. € 109,95

23.08.2017 - Nog 3 weken en dan zijn we jarig. We tellen feestelijk af naar ons jubileumnummer vol prijzen, dus deze week maak je kans op de YDUN CROCO sneakers t.w.v. € 109,95 van WODEN in minimalistisch maar luxe Scandinavisch design, dus supertrendy.

Win
De zomer van… presentator Rik van de Westelaken

22.08.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. In deze laatste aflevering de verhalen van presentator Rik van de Westelaken (46): “Er zijn ook plekken waar ik níét heen wil.”

Lees meer
Voorkom identiteitsfraude op vakantie met deze app

18.08.2017 - Wordt er op reis een kopie van je identiteitsbewijs gemaakt? Streep dan de gegevens door die sommige organisaties niet mogen verwerken. Dat kun je thuis alvast op papier doen, maar het kan ook gemakkelijk via een app van de Rijksoverheid.

Lees meer
Win 4x de SodaStream Spirit (t.w.v. € 99,-)

16.08.2017 - Nog 4 weken en dan zijn we jarig. We tellen feestelijk af naar ons jubileumnummer vol prijzen, dus deze week maak je kans op een SodaStream Spirit t.w.v. € 99,- om thuis of op je werk (licht, medium of sterk) bruisend water te maken!

Win
Win 5x O'right verwenpakket voor je haar t.w.v. € 81,50

10.08.2017 - Nog 5 weken en dan zijn we jarig. We tellen feestelijk af naar ons jubileumnummer vol prijzen, dus deze week maak je kans op een O'right verwenpakket voor je haar t.w.v. € 81,50 met de Recoffee Moisturizing Shampoo, Recoffee Conditioner en Smoothing Hair Lotion.

Win
Yda Matthijssen: 'Bij Utrecht denk ik: zijn we er al?'

08.08.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week de zomerverhalen van Yda Matthijssen (64), ANWB-juriste in het programma Groeten van MAX: “Ik ben geen reiziger, ik wil ergens zíjn.”

Lees meer
Goed voorbereid op vakantie met deze apps

07.08.2017 - Vakantiestress? Niet met onze favoriete apps. Ze helpen je bij alle voorbereidingen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |