×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Wat mag mee in je handbagage?

Wat mag mee in je handbagage?
03.07.2015 -

Ik ga op vakantie en ik neem mee… Binnenkort beginnen de schoolvakanties weer en stappen sommige gezinnen het vliegtuig in om af te reizen naar een ver vakantieoord. Wat mag er in het vliegtuig eigenlijk mee als handbagage? Vriendin zet het op een rijtje.


Voordat je bagage in de rij bij de douane wordt gecontroleerd, wil je goed voorbereid zijn. Je wil namelijk geen cosmetica of drinken weg hoeven gooien.

Vloeistoffen en gels
Onder gels valt alles wat smeerbaar is (dus pindakaas, maar ook tandpasta) en onder vloeistoffen valt alles wat vloeibaar is (water, maar ook lotions).

Wil je drinken meenemen in het vliegtuig, dan zul je het op de luchthaven moeten kopen. Op Europese luchthavens verpakken ze producten namelijk in een speciale, verzegelde tas. Vloeistoffen en gels kun je dan aan boord meenemen, maar moeten wel op de dag zelf zijn gekocht.

Heb je vloeistoffen of gels mee die niet op een Europese luchthaven zijn gekocht? Om ze in je handbagage mee te mogen nemen, moeten ze dan in een verpakking zitten van maximaal 100 milliliter. Geen grote flessen of blikjes dus! Bovendien moeten de producten in een doorzichtig en hersluitbaar 1-literzakje zitten; per persoon mag je 1 zakje meenemen.

Medicijnen en babyvoeding
Het is lastig om een paar uur in het vliegtuig te zitten zonder je hard benodigde medicijnen of met een hongerige baby. Je mag dan ook meer dan 100ml babyvoeding meenemen als je baby met je meereist. Verder mag je meer dan 100ml medicijnen meenemen als je met een doktersrecept (het liefst in het Engels) kan aantonen dat het op jouw naam staat.

Cosmetica
Ook cosmetica moet in een verpakking van maximaal 100ml zitten en moet je in een hersluitbare plastic zak van 1 liter stoppen. Poeders, oogschaduw en blusher kunnen gewoon mee in de handbagage, zonder plastic zak en ook lippenbalsem kun je prima meenemen, dit valt namelijk niet onder de noemer gel of vloeistof.

Voedsel
Alles wat snel bederft, mag niet mee in het vliegtuig of in je bagage. Dus geen (gedroogd) vlees of vis, zuivelproducten of eieren. Wat je wel mee mag nemen: gedroogde kruiden, groente, fruit, chocolade en snoep.

Verder..
Nagelvijlen mogen gewoon mee in je handbagage, net als EHBO scharen, nagelscharen en pincetten. Verder mag je per persoon 800 sigaretten meenemen en 1 aansteker.
Kijk hier voor een overzicht van wat verboden is mee te nemen.

Bron: Rijksoverheid, Travellab, Belastingdienst
Foto: Shutterstock

Plaats een reactie

Wat neem jij mee in je handbagage?

  •  
  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem za 4 jul '15 06:58

  Reactie: Iets anders, namelijk...
  Mijn medicijnen, vochtige doekjes, paspoort , cosmetica. pepermunt en een leesboek of e-reader.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem zo 5 jul '15 12:30

  Reactie: Iets anders, namelijk...
  medicatie is voor ons zeer belangrijk en iets te eten
  Reageer!
Op dit Instagram-account vind je de meest bizarre schmink-voorbeelden

22.09.2017 - Halloween komt steeds dichterbij. Om alvast in de stemming te komen, delen we dit Instagram-account met bizarre beelden.

Zien!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Twee nieuwe gratis Vriendin-posters

18.09.2017 - In Vriendin komen iedere week mooie spreuken voorbij. Wil je een inspirerende poster ophangen? We stellen nu twee nieuwe posters gratis beschikbaar om te downloaden en/of te printen. Leuk om in een lijstje te doen.

Posters
Leuk nieuws: Mis(s) Mirande vlogt vanaf volgende week maandelijks voor Vriendin

14.09.2017 - Mis(s) Mirande neemt je vanaf volgende week mee in haar leven als Mis(s) 2017! Bekijk hier alvast een sneak preview van haar eerste vlog.

Lees meer
Video: achter de schermen bij de gasthoofdredacteuren

12.09.2017 - Onze 20 gasthoofdredacteuren werkten hard aan ons verjaardagsnummer. Daarom verdienen zij een plek op de cover van deze week. De leuke fotoshoot legde webredacteur Myra vast in een video.

Zien

3

Vriendin bestaat 20 jaar!

12.09.2017 - Omdat we jarig zijn, komt deze week ons bijzondere verjaardagsnummer uit. Hoofdredacteur Sandera vertelt hoe het nummer is ontstaan.

Lees meer
Moét je zien: voorproefje Fifty Shades Freed

11.09.2017 - Waar waren we gebleven? Oja, er komt een bruiloft! Dat de knappe Grey heel wat vijanden heeft, konden we in de vorige films al zien. In dit voorproefje is te zien dat de spanning daarom stijgt.

Zien
20x de best gelezen artikelen van Vriendin.nl

11.09.2017 - Iedere week vind je weer nieuwe verhalen, nieuwtjes en tips op Vriendin.nl. Welke artikelen waren in het afgelopen jaren het populairst? We blikken terug.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 107 |