×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Womenpower

Womenpower
02.11.2014 -

Dat vrouwen beter zijn dan mannen, wisten wij natuurlijk al lang. Maar voor het geval je partner het maar niet wil geloven, zet Vriendin 11 feiten op een rijtje.


 1. Vrouwen leren beter
  Een onderzoek toont aan dat vrouwen betere leerlingen zijn. Een nieuwe taak op het werk zal een vrouw dus beter begrijpen dan een mannelijke collega. Daarnaast zijn vrouwen ook aandachtiger, flexibeler en georganiseerder.
 2. Vrouwen zijn slimmer
  Niet alleen zijn we betere leerlingen, maar we zijn ook slimmer. Wereldwijde IQ-testen wijzen uit dat vrouwen een hoger IQ hebben dan mannen. 
 3. Vrouwen zijn hygiënischer
  Vrouwen maken vaker (en misschien ook beter) schoon. Het bureau van een man is gemiddeld smeriger dan die van een vrouw. Uit een studie blijkt dat het gaat om 10 tot 20% meer bacteriën.
 4. Vrouwen zijn beter in solliciteren
  Vóór het sollicitatiegesprek hebben vrouwen weliswaar meer stress, maar tijdens het gesprek kunnen vrouwen beter omgaan met hun zenuwen. Dit komt doordat vrouwen zich beter voorbereiden op het gesprek.
 5. Vrouwen zijn knapper
  Ja, het is echt waar! Een recente studie toonde aan dat vrouwen evolutionair gezien steeds knapper worden, terwijl mannen hetzelfde blijven. Hoe dit komt? Aantrekkelijke vrouwen krijgen 16% meer kinderen dan minder aantrekkelijke vrouwen. Bovendien is de kans 36% hoger bij mooie mensen om een dochter als eerstgeborene te krijgen.
 6. Vrouwen vinden beter troost
  Vrouwen praten. En dan vooral over hun gevoelens. Dus als ons iets dwarszit, dan zeggen we dat gewoon. Hierdoor vinden we beter en sneller troost bij anderen.
 7. Vrouwen eten gezonder
  Uit een onderzoek blijkt dat mannen vooral kiezen voor pizza’s en rood vlees, terwijl vrouwen meer fruit en groenten op hun bord leggen.
 8. Vrouwen hebben een beter afweersysteem
  Het vrouwelijke hormoon oestrogeen is het geheime wapen van ons afweersysteem. Dit helpt ons bij het bestrijden van infecties.
 9. Vrouwen leven langer
  In het algemeen leven vrouwen zo’n 5 tot 10 jaar langer dan mannen. Daarnaast is 85% van alle 100-plussers ter wereld een vrouw.
 10. Vrouwen zijn prettigere collega’s
  Een heleboel experts zijn overtuigd dat vrouwen betere bazen zijn dan mannen. Vrouwen kunnen beter luisteren, problemen oplossen en multitasken. Zo zorgen ze ervoor dat werknemers gemotiveerd blijven.
 11. Vrouwen overleven meer auto-ongelukken
  Mannen hebben 77% meer kans om te sterven bij een auto-ongeluk dan vrouwen. Dat blijkt uit een onderzoek. Hmm… zouden we dan toch beter kunnen autorijden?
Foto: iStock

Plaats een reactie

Waar ben jij beter in dan je man?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  Moemsy zo 2 nov '14 18:14

  Reactie: Anders, namelijk...
  Koken, wassen, schoonmaken, strijken enz. Gewoon het hele huishouden
  Reageer!
  • Dit is niet ok!

   wilma schoenmakers di 4 nov '14 10:29

   inderdaad het hele huishouden

 • Dit is niet ok!

  DewiB di 4 nov '14 20:36

  Reactie: Anders, namelijk...
  slapen want ik kan overal slapen en altijd.en bakken .schoonmaken en koken en wassen is toch veel gezellige samen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  bianca s zo 9 nov '14 09:59

  Reactie: Anders, namelijk...
  Zoeken
  Reageer!
Door deze uitvinding til jij de wasmachine binnenkort in je eentje de trap op

17.08.2017 - Oké, een beetje hulp is wel fijn, maar grote spierballen zijn bij het tillen van de wasmachine in de toekomst helemaal niet meer nodig.

Lees meer
Gratis Vriendin-posters: leuk om in te lijsten

14.08.2017 - In Vriendin komen iedere week mooie spreuken voorbij. Wil je een inspirerende poster ophangen? We stellen nu twee posters gratis beschikbaar om te downloaden en/of te printen. Leuk om in een lijstje te doen.

Zien!
Linkshandigendag: trucjes voor linkshandigen op een rij

13.08.2017 - Het kan weleens onhandig zijn om als linkshandige door het leven te gaan. Slechts 10 procent van de wereldbevolking is linkshandig, dus dagelijkse producten worden ontworpen voor rechtshandigen mensen. Echt een heel groot drama is het niet, maar vandaag op Linkshandigendag staan we even stil bij handige trucjes en leuke feitjes.

Lees meer
Hoera! Het is Internationale Kattendag en dat vieren we met jullie mooiste foto's

08.08.2017 - Omdat de Vriendin-redactie dol is op huisdieren en omdat het 8 augustus Internationale Kattendag is, hebben we hier jullie mooiste kattenfoto’s verzameld. We vroegen jullie om foto's op Facebook en kregen meer dan 700 foto's!

Zien
Te schattige foto's: de jaguarwelpen Artis voor het eerst naar buiten

07.08.2017 - Op 28 juni werden in Artis twee schattige jaguarwelpen geboren. Na vijf weken in het nest te blijven, hebben ze nu hun eerste stapjes in het buitenverblijf gezet. Vrijwilliger Joke Kok zag het en maakte foto's!

Lees meer
De 10 grappigste uitspraken van jullie kinderen

07.08.2017 - Vorige week vroegen we jullie op Facebook om de grappigste uitspraken van jullie kinderen. We hebben hard gelachen om de reacties. Daarom delen we er 10.

Lees meer
Deze is voor de mannen: zo vind je een perfect cadeautje

04.08.2017 - Mannen opgelet! Kost het altijd veel moeite om een cadeautje voor je vrouw of vriendin te vinden? Wij hebben een slimme truc gevonden.

Lees meer
Op deze Facebookpagina vind je de leukste uitspraken van kinderen

03.08.2017 - Ze zijn gênant, grappig en soms heel slim: de uitspraken van kinderen. De volgende Facebookpagina verzamelt leuke uitspraken.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 105 |

Vriendin Shopdag in Tilburg 9 september 2017

Kun jij ook niet wachten om je najaarsgarderobe bij elkaar te shoppen? 
Kom dan gezellig met een vriendin, je zus, je moeder of een buurvrouw naar de Vriendin Shopdag op 9 september in Tilburg!

Profiteer van exclusieve Vriendin-korting, ontvang een goodiebag en geniet van leuke extra’s.

Ook kan je gezellig bijkletsen met vriendinnen in verschillende horecagelegenheden. Dit wil je niet missen!

 

Profiteer van:

 • Exclusieve Vriendin korting bij winkels
 • Exclusieve Vriendin korting bij horeca gelegenheden
 • Een gevulde goodiebag
 • Leuke extra’s!