×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Womenpower

Womenpower
02.11.2014 -

Dat vrouwen beter zijn dan mannen, wisten wij natuurlijk al lang. Maar voor het geval je partner het maar niet wil geloven, zet Vriendin 11 feiten op een rijtje.


 1. Vrouwen leren beter
  Een onderzoek toont aan dat vrouwen betere leerlingen zijn. Een nieuwe taak op het werk zal een vrouw dus beter begrijpen dan een mannelijke collega. Daarnaast zijn vrouwen ook aandachtiger, flexibeler en georganiseerder.
 2. Vrouwen zijn slimmer
  Niet alleen zijn we betere leerlingen, maar we zijn ook slimmer. Wereldwijde IQ-testen wijzen uit dat vrouwen een hoger IQ hebben dan mannen. 
 3. Vrouwen zijn hygiënischer
  Vrouwen maken vaker (en misschien ook beter) schoon. Het bureau van een man is gemiddeld smeriger dan die van een vrouw. Uit een studie blijkt dat het gaat om 10 tot 20% meer bacteriën.
 4. Vrouwen zijn beter in solliciteren
  Vóór het sollicitatiegesprek hebben vrouwen weliswaar meer stress, maar tijdens het gesprek kunnen vrouwen beter omgaan met hun zenuwen. Dit komt doordat vrouwen zich beter voorbereiden op het gesprek.
 5. Vrouwen zijn knapper
  Ja, het is echt waar! Een recente studie toonde aan dat vrouwen evolutionair gezien steeds knapper worden, terwijl mannen hetzelfde blijven. Hoe dit komt? Aantrekkelijke vrouwen krijgen 16% meer kinderen dan minder aantrekkelijke vrouwen. Bovendien is de kans 36% hoger bij mooie mensen om een dochter als eerstgeborene te krijgen.
 6. Vrouwen vinden beter troost
  Vrouwen praten. En dan vooral over hun gevoelens. Dus als ons iets dwarszit, dan zeggen we dat gewoon. Hierdoor vinden we beter en sneller troost bij anderen.
 7. Vrouwen eten gezonder
  Uit een onderzoek blijkt dat mannen vooral kiezen voor pizza’s en rood vlees, terwijl vrouwen meer fruit en groenten op hun bord leggen.
 8. Vrouwen hebben een beter afweersysteem
  Het vrouwelijke hormoon oestrogeen is het geheime wapen van ons afweersysteem. Dit helpt ons bij het bestrijden van infecties.
 9. Vrouwen leven langer
  In het algemeen leven vrouwen zo’n 5 tot 10 jaar langer dan mannen. Daarnaast is 85% van alle 100-plussers ter wereld een vrouw.
 10. Vrouwen zijn prettigere collega’s
  Een heleboel experts zijn overtuigd dat vrouwen betere bazen zijn dan mannen. Vrouwen kunnen beter luisteren, problemen oplossen en multitasken. Zo zorgen ze ervoor dat werknemers gemotiveerd blijven.
 11. Vrouwen overleven meer auto-ongelukken
  Mannen hebben 77% meer kans om te sterven bij een auto-ongeluk dan vrouwen. Dat blijkt uit een onderzoek. Hmm… zouden we dan toch beter kunnen autorijden?
Foto: iStock

Plaats een reactie

Waar ben jij beter in dan je man?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  Moemsy zo 2 nov '14 18:14

  Reactie: Anders, namelijk...
  Koken, wassen, schoonmaken, strijken enz. Gewoon het hele huishouden
  Reageer!
  • Dit is niet ok!

   wilma schoenmakers di 4 nov '14 10:29

   inderdaad het hele huishouden

 • Dit is niet ok!

  DewiB di 4 nov '14 20:36

  Reactie: Anders, namelijk...
  slapen want ik kan overal slapen en altijd.en bakken .schoonmaken en koken en wassen is toch veel gezellige samen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  bianca s zo 9 nov '14 09:59

  Reactie: Anders, namelijk...
  Zoeken
  Reageer!

1

3 redenen waarom broers en zussen ons gelukkig en gezond houden

30.09.2017 - Vandaag is het Nationale Broer en Zus Dag. Dé perfecte dag om even stil te staan bij de waarde van jouw broer(s) en/of zus(sen).

Lees meer
Download gratis een lief kaartje voor je broer of zus

28.09.2017 - Aanstaande zaterdag (30 september) is het Nationale Broer en Zus-dag. Tijd om jouw broer en/of zus in het zonnetje te zetten. Wij maakten verschillende kaartjes die je gratis kunt downloaden en printen.

Gratis kaartje

1

De Vriendin Woonspecial ligt nu in de winkels

27.09.2017 - Inspiratie voor jouw huis vind je nu in de nieuwste Vriendin Woonspecial. 62 pagina's binnenkijken, woontips van 5 woondeskundigen en ontdek de nieuwste trends.

Lees meer
10 feitjes om je maandagmiddag wat op te vrolijken

25.09.2017 - Zie je op tegen de donkere herfstdagen? Of voel je je even down? Lees dan snel deze feitjes even door. Deze vrolijke feitjes zorgen gegarandeerd voor een lach op je gezicht en maken deze grauwe dagen wat dragelijker.

Lees meer
Op dit Instagram-account vind je de meest bizarre schmink-voorbeelden

22.09.2017 - Halloween komt steeds dichterbij. Om alvast in de stemming te komen, delen we dit Instagram-account met bizarre beelden.

Zien!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Twee nieuwe gratis Vriendin-posters

18.09.2017 - In Vriendin komen iedere week mooie spreuken voorbij. Wil je een inspirerende poster ophangen? We stellen nu twee nieuwe posters gratis beschikbaar om te downloaden en/of te printen. Leuk om in een lijstje te doen.

Posters
Leuk nieuws: Mis(s) Mirande vlogt vanaf volgende week maandelijks voor Vriendin

14.09.2017 - Mis(s) Mirande neemt je vanaf volgende week mee in haar leven als Mis(s) 2017! Bekijk hier alvast een sneak preview van haar eerste vlog.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 107 |