×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Dress Red Day

Dress Red Day
26.09.2014 -

Morgen, 27 september, is het Dress Red Day. Dit is een initiatief van de Hartstichting om aandacht te vragen voor hart- en vaatziekten bij vrouwen.


Hart- en vaatziekten zijn wereldwijd doodsoorzaak nummer 1 bij vrouwen. Het onderzoek naar deze ziekten is tot nu toe vooral bij mannen gedaan. De resultaten kunnen alleen niet zomaar vertaald worden naar vrouwen, vanwege belangrijke verschillen. Op Dress Red Day vraagt de Hartstichting speciaal aandacht voor vrouwen en hart- en vaatziekten en wordt er geld opgehaald voor onderzoek bij vrouwen.

Wil jij meedoen? Dat kan al door morgen simpelweg iets roods te dragen. Hoe meer mensen rood dragen, hoe meer aandacht er wordt gegeven aan hart- en vaatziekten. Maar beter is natuurlijk om een actie op te zetten om geld in te zamelen. Verkoop bijvoorbeeld rode smoothies, organiseer een modeshow met rode kleren of doe mee aan een sportactiviteit in het rood. Voor het laatste nieuws kun je de Facebookpagina volgen.

Foto: iStock

Plaats een reactie

Ga jij meedoen?

  •  
  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  astrid.kaagpols vr 26 sep '14 16:46

  Reactie: Ja, ik ga iets roods dragen
  Wordt een T-shirt met spijkerbroek want ik moet morgen mijn dochter helpen in de tuin.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Moemsy vr 26 sep '14 17:59

  Reactie: Ja, ik ga iets roods dragen
  Vind het belangrijk dat hier aandacht aan wordt besteed.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem zo 28 sep '14 13:52

  Reactie: Nee, omdat...
  Omdat tegenwoordig elke dag wel een ...dag is. Niet meer bij te houden.
  Reageer!