×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Tip: Festival 5D

Tip: Festival 5D
23.06.2014 -

Festival 5D is in 2010 in het leven geroepen door de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Verwen je smaakpapillen, kijk je ogen uit, spits je oren, snuif heerlijke geuren op en laat je handen wapperen tijdens dit unieke festival, dat toegankelijk is voor iedereen, met of zonder handicap.


5D is het zintuigelijke theaterfestival van Nederland en vindt plaats op zaterdag 28 en zondag 29 juni op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. De 5 'paviljoens' waarin de voorstellingen plaatsvinden (een oor van strobalen, zandsculpturen, een ouderwetse bioscoop, een geurfabriek en een sloppenwijk) zijn speciaal voor de 5 voorstellingen ontworpen. Elke voorstelling heeft een zintuig als thema. Het bijzondere van 5D is dat alle festivalonderdelen in een voorstelling worden geïntegreerd: muziek, theater, catering, workshopelementen en animatie als een geheel.

De theatermakers die deze bijzondere voorstellingen maken zijn: Henk Zwart (Ruiken), Klemens Patijn (Zien), Waterlanders (Horen), Lennie Visser (Voelen) en Vincent Brons en Marte Boneschansker (Proeven). Zij speelden eerder op onder andere Oerol, Over het IJ festival, Fringe en De Parade.

Dit unieke festival is toegankelijk voor iedereen, met of zonder handicap. Het festival heeft vanzelfsprekend invalidetoiletten en het hele terrein is volledig rolstoeltoegankelijk. Maar het festival doet nog veel meer aan toegankelijkheid! Het programmaboekje is in braille, er is tenminste één keer per dag een gebarentolk bij elke voorstelling, er zijn ADL-hulpen, en nog veel meer!

Kijk voor het programma en kaartverkoop op: www.festival5d.nl

Plaats een reactie

Lijkt dit jou een leuk festival?

  •  
  •  
  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  marin.rolsma wo 25 jun '14 02:27

  Reactie: Ja, heel leuk! Ik wil er graag naar toe
  had hier graag met mijn bewoners heen gegaan maar zie het te laat
  Reageer!
Lekker het weekend in: dit zijn de vrolijkste nummers ooit

28.07.2017 - Het is wetenschappelijk bewezen dat de volgende nummers de vrolijkste nummers ooit gemaakt zijn.

Top-10
Kunstenaar wil Helmond wereldberoemd maken met leuke actie

27.07.2017 - En als jij hem helpt, kun je een weekendje weg winnen!

Zien

1

Zo kaap jij dé perfecte watermeloen uit de supermarkt

24.07.2017 - Zie je steeds weer die overheerlijke watermeloenen in de supermarkt liggen en overweeg je er eentje mee te nemen? Lees dan deze tips.

Lees de tips
Wauw! Met deze tas ben je straatverkopers te slim af

24.07.2017 - Willen we hebben...

Zien

2

Vriendin Shopdag: save the date

24.07.2017 - Kun jij ook niet wachten om je najaarsgarderobe bij elkaar te shoppen? Kom dan gezellig met een vriendin, je zus, je moeder of een buurvrouw naar de Vriendin Shopdag!

Meer info
5x jullie mooiste opblaasfiguren

24.07.2017 - Op Facebook vroegen we jullie om een foto met een flamingo, unicorn of ander opblaasfiguur. Deze vijf foto's winnen een Vriendin Zomerspecial!

Zien!
Leuke verzameltip: deze vrouw verzamelt koffiebekers van over de hele wereld

22.07.2017 - Iets origineels meenemen vanuit een ander land deze zomer? Deze Instagrammer drinkt aardig wat koffie in haar leven en neemt de mooiste koffiebekers mee voor haar verzameling. Welke vind jij het leukst?

Lees verder
Te leuk om mee te wachten: schoolspullen shoppen

22.07.2017 - De zomervakantie duurt nog wel even, maar de leukste schoolspulletjes liggen alweer in de winkels. Wij zetten een paar producten in de schijnwerpers ter inspiratie.

Shopping
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 103 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!