×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Tip: Festival 5D

Tip: Festival 5D
23.06.2014 -

Festival 5D is in 2010 in het leven geroepen door de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Verwen je smaakpapillen, kijk je ogen uit, spits je oren, snuif heerlijke geuren op en laat je handen wapperen tijdens dit unieke festival, dat toegankelijk is voor iedereen, met of zonder handicap.


5D is het zintuigelijke theaterfestival van Nederland en vindt plaats op zaterdag 28 en zondag 29 juni op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. De 5 'paviljoens' waarin de voorstellingen plaatsvinden (een oor van strobalen, zandsculpturen, een ouderwetse bioscoop, een geurfabriek en een sloppenwijk) zijn speciaal voor de 5 voorstellingen ontworpen. Elke voorstelling heeft een zintuig als thema. Het bijzondere van 5D is dat alle festivalonderdelen in een voorstelling worden geïntegreerd: muziek, theater, catering, workshopelementen en animatie als een geheel.

De theatermakers die deze bijzondere voorstellingen maken zijn: Henk Zwart (Ruiken), Klemens Patijn (Zien), Waterlanders (Horen), Lennie Visser (Voelen) en Vincent Brons en Marte Boneschansker (Proeven). Zij speelden eerder op onder andere Oerol, Over het IJ festival, Fringe en De Parade.

Dit unieke festival is toegankelijk voor iedereen, met of zonder handicap. Het festival heeft vanzelfsprekend invalidetoiletten en het hele terrein is volledig rolstoeltoegankelijk. Maar het festival doet nog veel meer aan toegankelijkheid! Het programmaboekje is in braille, er is tenminste één keer per dag een gebarentolk bij elke voorstelling, er zijn ADL-hulpen, en nog veel meer!

Kijk voor het programma en kaartverkoop op: www.festival5d.nl

Plaats een reactie

Lijkt dit jou een leuk festival?

  •  
  •  
  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  marin.rolsma wo 25 jun '14 02:27

  Reactie: Ja, heel leuk! Ik wil er graag naar toe
  had hier graag met mijn bewoners heen gegaan maar zie het te laat
  Reageer!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Twee nieuwe gratis Vriendin-posters

18.09.2017 - In Vriendin komen iedere week mooie spreuken voorbij. Wil je een inspirerende poster ophangen? We stellen nu twee nieuwe posters gratis beschikbaar om te downloaden en/of te printen. Leuk om in een lijstje te doen.

Posters
Leuk nieuws: Mis(s) Mirande vlogt vanaf volgende week maandelijks voor Vriendin

14.09.2017 - Mis(s) Mirande neemt je vanaf volgende week mee in haar leven als Mis(s) 2017! Bekijk hier alvast een sneak preview van haar eerste vlog.

Lees meer
Video: achter de schermen bij de gasthoofdredacteuren

12.09.2017 - Onze 20 gasthoofdredacteuren werkten hard aan ons verjaardagsnummer. Daarom verdienen zij een plek op de cover van deze week. De leuke fotoshoot legde webredacteur Myra vast in een video.

Zien

3

Vriendin bestaat 20 jaar!

12.09.2017 - Omdat we jarig zijn, komt deze week ons bijzondere verjaardagsnummer uit. Hoofdredacteur Sandera vertelt hoe het nummer is ontstaan.

Lees meer
Moét je zien: voorproefje Fifty Shades Freed

11.09.2017 - Waar waren we gebleven? Oja, er komt een bruiloft! Dat de knappe Grey heel wat vijanden heeft, konden we in de vorige films al zien. In dit voorproefje is te zien dat de spanning daarom stijgt.

Zien
20x de best gelezen artikelen van Vriendin.nl

11.09.2017 - Iedere week vind je weer nieuwe verhalen, nieuwtjes en tips op Vriendin.nl. Welke artikelen waren in het afgelopen jaren het populairst? We blikken terug.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 107 |