Placeholder

WK-blog: We zijn door!

Voetballiefhebster Erica, lifestyleredacteur bij Vriendin, houdt tijdens het WK een blog bij. De wedstrijd van gisteren was even bilknijpen, maar gelukkig met een goede afloop!

Voetballiefhebster Erica, lifestyleredacteur bij Vriendin, houdt tijdens het WK een blog bij. De wedstrijd van gisteren was even bilknijpen, maar gelukkig met een goede afloop!

Woensdag 18 juni, 17.00 uur. Nederlandse bedrijven stromen leeg, de wegen lopen vol. Iedereen is op weg naar huis voor de wedstrijd van Oranje tegen Australië.  Ook hier op de redactie begint de oranjekoorts (eindelijk!) toe te slaan. Na de winst op Spanje is iedereen zo vol vertrouwen, dat we denken dat we makkelijk de achtste finales gaan halen. Ik heb er ook bijzonder veel vertrouwen in, maar dacht van tevoren wel dat de ‘Socceroos’ veel tegenstand zouden bieden. En dat was ook het geval. Nagelbijtend op de bank keken we de wedstrijd. Nederland speelde lang niet zo goed als afgelopen vrijdag, de spelers konden elkaar moeilijk vinden en de Australische spelers waren strijdlustig en lieten zich van hun beste kant zien. Uiteindelijk hadden zij niets te verliezen en dat zag je aan hun spel; onbevreesd en vol vertrouwen op een goede afloop. Zonder namen te willen noemen, vond ik dat het zelfvertrouwen bij Oranje juist een beetje zoek was en leken sommige spelers wel onzichtbaar. Na negentig minuten billenknijpen was het gelukkig in ons voordeel beslist! 3-2! En moesten we even afwachten wat er in de wedstrijd erna zou gebeuren. Chili speelde de sterren van hemel en de onttroning van de wereldkampioenen van 2010 was compleet. Teleurgesteld en zich diep schamend liepen de Spanjaarden verslagen het veld af. Nederland juicht, we weten nu dat we ons mogen verheugen op de volgende ronde. Maar maandag eerst weer een wedstrijd tegen Chili. Ben benieuwd..!